Görüntü
Diş teli fiyatını devlet karşılıyor mu
diş teli sgk

DİŞ TELİ FİYATLARI HESAPLAMA için tıklayın

Size benzeyen hastalar için tıklayın

Şeffaf plak mı, diş teli mi seçeyim ?

 
 Diş teli tedavisi dişlerdeki eğriliği düzeltmeyi ve hastaya düzgün ve estetik bir gülüş kazandırmayı amaçlayan bir tedavidir. Bununla birlikte dişler düzeldiğinde temizlemesi kolay olacaktır, diş taşı eskisi gibi kolay birikmeyecek ve diş çürüğü oluşma riski azalacaktır. Bu durumda ağız hijyeninin iyileştirilmesi sebebiyle ağız sağlığını olumlu yönde etkiler. Yalnız diş teli tedavisi gören hastaların % 90 ından fazlası estetik amaçla diş teli taktırmaktadır. Bu sebeple sağlık bakanlığı 18 yaş üstü diş teli hastalarının tedavi ücretini karşılamamaktadır. 2000 li yılların başında sağlık bakanlığı diş teli fiyatının tamamını karşılıyordu. Diş sağlık bakanlığının bu ücreti karşılaması sebebiyle diş teli hastalarının sayısında çok fazla miktarda artma oldu ve sağlık bakanlığı önlem olarak bu ücreti karşılamama yönünde politika uygulamaya başladı. Bununla birlikte 18 yaşından küçük hastaların diş teli fiyatını devlet tedavinin sağlık bakanlığına bağlı kurumlarda yapılması koşuluyla karşılamaktadır. Yalnız tedavide kullanılan malzemeleri yine hasta yakını almaktadır. Bu tutarda yaklaşık 1500 tl civarındadır. Yani sağlık bakanlığı tedavi ücretini karşılıyorum dediği diş teli fiyatının aslında sadece işçiliğini karşılamaktadır. Yani toplam tedavi tutarı üzerinden yaklaşık % 50 indirim uygulamaktadır. Buda sadece 18 yaşından küçük hastalar için geçerlidir. Bu duruma rağmen sağlık bakanlığına bağlı hastahanelerde diş teli tedavisine rağbet çok fazladır bu durumda hastahanelerde ciddi anlamda yığılmalara ve yoğunluğa sebep olur. Sağlık bakanlığına diş teli tedavisi için başvuran bir hastaya bu yoğunluk sebebiyle en az 5 yıl sonraya randevu verilmektedir. Sağlık bakanlığının bu uygulamasından faydalanmak isterseniz size tavsiyemiz  çocuğunuzun 5 yıl sonra 18 yaşını geçmeyeceği bir yaşta başvuru yapmanızdır. Yani en geç 12 yaşında diş teli tedavisi için başvuru yapmış olmalısınız.

Diş teli dişleri nasıl düzeltir? paylaşan: Sozcu

  Bazı diş teli tedavilerinde erkenlik başlangıcında meydana gelen büyüme atılımından faydalanılarak çenelerinin büyüme yönü ve miktarı yönlendirilmektedir. Çocuğunuz 12 yaşında iken tedaviye başvurduğunuzda tedavi zamanı geldiğinde bahsettiğimiz büyüme atılımını çoktan kaçırmış olabilirsiniz. Buda 5 yıl bekleyerek aldığınız risktir.

Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.



12 Yorum

Etiketler: DIS TELI DIS TELI FIYATI DIS TELI FIYATLARI ORTODONTI FIYATLARI
...

Dilruba Arslan · 21 Tem 2019

Ben 13 yaşındayım devlet karşılar mı ve nezamana kadar beklicem sıra sistemi var mı

64x64

Dt Emre Aldoğan·

Merhaba, kliniğimizde sıra sistemi yok. Muayene olduktan sonraki bir kaç gün içinde telleriniz takılabilir. Sigorta %20lik bir kısmını karşılamakta. Net fiyat ve tedavi seçeneklerine sizlerle birlikte karar vermek için lütfen ücretsiz muayene randevusu (0532 582 40 50 -0 212 219 09 08) alınız.

...

Bahar Ürkmez · 18 Tem 2019

Merhaba ben hatay da yaşıyorum üst dişlerim baya düzensiz tel taktirmam gerekiyordu 15 yaşında araştırmaya gitmiştim bi kaç işlem yaptılar dış çivileri felan temizlendi dolgu yapıldı 20 lik dişlerin çekilmesi gerekiyormuş bu işlem için 5 ay sonrasına gün verdiler o sırada da yurt dışındaydım şu an 19 yaşındayım yeşilkartliyim dış teli tadavisi için ne kadar ücret edemem gerekiyor ve ne kadar sürüyor

64x64

Dt Emre Aldoğan·

Merhabalar Bahar Hanım yerimiz istanbul şişli de gelirseniz eğer muayene den sonra detaylı bilgi verebiliriz. 0(212) 230 4748 randevu için arayabilirsiniz.

...

Gamze · 17 Tem 2019

Ağustosta 17 yaşıma giricem . Babam çalışmıyor sigortam yok . Üst ve alt dişlerimde yamukluk var ve dişlerim küçük . Kaç tl öderiz indirim yapılır mı

64x64

Dt Emre Aldoğan·

Merhabalar, diş teli fiyatlarımız 4500-6500 tl arasında değişmekte. kliniğimizde taksit seçeneği mevcut. Net fiyat ve tedavi seçeneklerine sizlerle birlikte karar vermek için lütfen ücretsiz muayene randevusu (0532 582 40 50 -0 212 219 09 08) alınız.

...

Aybüke Deniz · 11 Tem 2019

Merhaba! Ben 16 yaşındayım. Ön dişlerim ayrık ve alt dişlerimden biri ve alt çenem geride. Diş teli taktırmak istiyorum fakat maddi durumumuz bunu karşılayamayacak. Ne yapmamızı önerirsiniz?Sigorta bi miktar karşılarsa biz ne kadar öderiz?

64x64

Dt Emre Aldoğan·

Merhabalar, üniversite hastanelerine başvurabilirsiniz. Sigorta %20 gibi bir kısmını karşılamakta. Net fiyat ve tedavi seçeneklerine sizlerle birlikte karar vermek için lütfen ücretsiz muayene randevusu (0532 582 40 50 -0 212 219 09 08) alınız.

...

Güler karakoç · 07 Tem 2019

18 yaş altı disteli takdirmak için nelere başvurabilirim yardimcı olursanız sevirim.Teşekkürler

64x64

Dt Emre Aldoğan·

Merhabalar, devlet ve üniversite hastanelerine başvurabilirsiniz.

...

Solmaz ergün · 03 Haz 2019

Martta 18e girdim tel takarsam ne kadar ödeyeceğim

64x64

Dt Emre Aldoğan·

https://www.alpdent.net/dis-teli-fiyatlari-hesaplama , bu linkten hesaplayıp taksitle ödeme yapabilirsiniz.

...

Ayşe ekmen · 02 Haz 2019

Merhaba ben 16yasindayim dişlerine tel taktırmak istiyorum acaba ucretini ssk mi öder yoksa 18yasina görmediğim için ücretsiz olacaj

64x64

Dt Emre Aldoğan·

Merhabalar, SSK %20 gibi bir indirim uygulamakta. Net fiyat ve tedavi seçeneklerine sizlerle birlikte karar vermek için lütfen ücretsiz muayene randevusu (0532 582 40 50 -0 212 219 09 08) alınız.

...

murat çakır · 31 May 2019

merhaba, ben 16 yaşındayım . üst ve alt dislerimde yamukluk var. gülemiyorum . en yakın ne zaman diş teli takabilirim ve fiyat ne kadar olur acaba. teşekkürler..

64x64

Dt Emre Aldoğan·

Merhabalar, önümüzdeki günlerde randevu alıp muayene olduktan sonra aynı hafta içinde diş teli taktırabilirsiniz. Ücreti 4500-6500 tl arasındadır. Net fiyat ve tedavi seçeneklerine sizlerle birlikte karar vermek için lütfen ücretsiz muayene randevusu (0532 582 40 50 -0 212 219 09 08) alınız.

...

Ayşen filiz · 30 May 2019

16 yaşındayım karşılanabilir mi acaba? Dişlerim ayrık olduğundan dolayı rahatsizlanorum şimdiye kadar da hep dişlerimden problem çektim

64x64

Dt Emre Aldoğan·

Merhabalar, dişleriniz arasındaki ayrıklıklar diş teli ile düzeltilebilir.Benzer vakalar genellikle 12-15 ayda düzeltiliyor. Tedavi maliyetleri ise 4500-6000 tl arasında değişiyor. Net fiyat ve tedavi seçeneklerine sizlerle birlikte karar vermek için lütfen ücretsiz muayene randevusu (0532 582 40 50 -0 212 219 09 08) alınız.

...

Emir · 26 May 2019

Merhaba oglumun dişleri yamuk tel taktırmak istiyorum ama yeşil kartım var devlet nekadarını karşılıyo acaba

64x64

Dt Emre Aldoğan·

%20 gibi bir indirim uygulanıyor. Net fiyat ve tedavi seçeneklerine sizlerle birlikte karar vermek için lütfen ücretsiz muayene randevusu (0532 582 40 50 -0 212 219 09 08) alınız.

Daha Fazla Yorum İçİn Tıklayınız.