Görüntü
Diş Teli Fiyatları Nasıl Belirleniyor?
Para fotoğrafı

 

Diş Teli Fiyatları Nasıl Belirleniyor?

 

                  Ortodonti servisleri tarafından yapılan araştırmalar sonucunda fiyat skalasının 2500 TL - 7500 TL arasında fiyat aralığında hizmetler sunulmaktadır. Ancak bu fiyatların daha düşük tutarlarında sunulan hizmetlerin sağlık açısıdan çok etik bulunmadığı uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Alpden ortodonti servisi tarafından bu hizmetler fiyatları 2400 TL'den başlayan fiyatlar ile belirtilmiştir. Ancak diğer kliniklerin taksit imkanı sunmamasına karşılık Alpdent tarafından hastalar düşünülmüş ve diş teli fiyatlarında bir taksit imkanı sunulmuştur. Alpdent diş teli fiyatlarında 12 taksit imkanında faydalanabilirsiniz. Ve diş teli fiyatları 2019 yılında büyük değişiklikler gösterecektir. bu fiyat değişimi ile ilgili ekstra bilgiler için Alpdenti arayınız.

YAPTIRACAĞINIZ DİŞ TELİNİN FİYATINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN..

                  Bu yüzden Alpdent ortodonti servisini iletişim numarası üzerinden arayarak bilgi alabilirsiniz. Zaman içerisinde diş teli fiyatlarında yaşanan bu düşüşün sebebini birçok kişi merak ediyor. Buna sebebiyet olarak diş teli fiyatlarındaki asıl düşüşün nedeni arzın yükselmesinden dolayı olduğu düşünülüyor. Ancak bazı klinikler tarafından ki Alpdent kliniği de bu duruma katılıyor. Zaman içerisinde insanların diş teli kullanımı konusunda düşünceleri oldukça değişiklik gösterdi. Bu yüzden de diş teli fiyatları üzerinde ciddi bir düşüş yaşandığı görülüyor. Ki bundan yaklaşık olarak 8 yıl önce diş teli fiyatları 4000 TL gibi rakamlardan başlıyor 10000 TL'ye kadar çıkabiliyordu.

 

 Ortodonti Fiyatlarındaki Artışın Asıl Neden Nedir?

 

                  Yukarıda bahsedildiği üzere arzın yükselmesinin ortodonti fiyatları üzerindeki etkisi az çok anlatılmayı çalışıldı. Arzın yükselmesi denilen olay asıl olarak şu şekilde yorumlanabilir. Diş hekimleri tarafından açılan bu kliniklerin sayısının günümüzde büyük bir oranda artışı gerçekleştiği için ortodonti fiyatları değişti. Yani diş teli fiyatlarında bu artışın nedenlerinden birisi bu oldu. Ancak asıl nedenlerden birisi ise sosyal medya üzerinde büyük bir fenomenlik yarışının başlaması üzerine fenomenleri takip eden gençlerin onlarında renkli diş tellerini kullandıklarını gördükleri için diş teli fiyatları yani ortodonti fiyatları çok yüksek oranda artmaya başladı.

 

                  Bu yüzdendir ki ortodonti fiyatlarının asıl artışına neden olan şey adeta moda olarak adlandırıldı. Örneğin mor rengini genç kızların tercih etmesi üzerine bunu arkadaşında gören ancak diş teli takmaktan çekinen başka biriside bu hizmetlerden faydalanmak istedi. Bu gibi örnekler ile birlikte zaman içerisinde talebin artması üzerine arzında yükseldiği gözlemlendi. Doğal olarak eski kliniklerde dahil olmak üzere mecburen diğer firmalarda fiyatlarını daha düşük seviyelere çekmek zorunda kaldılar. Yukarıda belirtildiği üzerediş teli fiyatları aralığı genel olarak 1500 TL - 5500 TL arasında belirlendi.

 

 En Popüler Görünmez Diş Teli Tedavisi Nedir?

 

                  Diş teli tedavisinde hastaların bazıları bu moda akımına kapılmasa da kullanmak isteyebiliyorlar. Bu durumda bu hastalara Alpdent ortodonti uzmanı tarafından lingual ortodonti, şeffaf plak ve şeffaf diş teli hizmeti olarak bilinen hizmetler sunuluyor. Bu seçeneklerin avantajı nedir? Bu hizmetler ile birlikte görünmez dişteli tedavisine başlamış olacaksınız. Yani metalik diş teli kullanımında korkuyor ve rahatsız oluyorsanız. Her klinikte uzmanlar tarafından görünmez dişteli tedavisinde sizlere bahsedilecektir. Alpdent tarafından bu hizmetler normal tedavi yöntemlerine göre farklı ortodonti fiyatları ile birlikte tarafınıza sunulmaktadır. Alpdent tarafından özellikle lingual ortodonti olarak bilinen klinik adı bu olsa da diş arkasına yapılan diş teli yöntemi çeşitli teknik yöntemler ve kullanılan maddenin farklılığı nedeniyle daha farklı bir fiyat tarafınıza sunulacaktır.

 

                  Elbette diğer görünmez dişteli hizmetleri de aynı şekilde normal tedaviye göre daha pahalıdır. Örneğin şeffaf diş teli tedavisinde aynı şekilde metalik diş teli gibi bir kalıp dökülür. Ardından bu yapılan plak ağzınıza çeşitli araçlar ile birlikte yapıştırılır. Ancak bu hizmette kullanılan ürün tel ve metal ürünü olarak olmadığından şeffaf bir sert plastik kullanılır. Normal tedaviden pek bir farkı yoktur. Herhangi bir şekilde kişiye zarar vermeyecektir bu yüzden hastaların çekinmesine gerek yoktur. Özellikle diş teli nasıl takılır diye defalarca çeşitli sorulara mağdur kalan uzmanlarımız tarafından gerekli açıklama tarafınıza yapılacaktır. Ayrıca görünmez dişteli hakkında diş teli nasıl takılır sorusunu soruyorsanız yazının en son paragrafını okumalısınız ve görünmez dişteli tedavisi hakkında daha detaylı bilgi almak için Alpdent ortodonti servisinden daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

 Ortodonti Kliniklerinde Diş Teli Nasıl Takılır?

 

                  Diş teli kullanan çevrenizdeki kişilerden öncelikle tedaviye başlamadan önce yardım alması kişiye tavsiye edilmektedir. Çünkü çoğunlukla diş teli nasıl takılır sorusunu soran kişiler çeşitli korkular nedeniyle bu soruyu soruyor. Diş teli seçiminin etkili olduğu bu nokta da hasta tarafından plak tercih edildikten sonra ortodonti uzmanı tarafından önce plak hazırlanır ve ardından bir daha ki randevuda veya o gün içerisinde (bu her ortodonti servisinde farklılık gösterebilir) hastanın ağzı tıbbi malzemeler ile açık olarak tutulur. Ardından oluşturulan plaklar doğru bir şekilde uzman tarafından belirlenen bölgeye uygulanır. Kısacası işlem süresince hastaya canını yakacak bir müdahalede bulunulmaz. Bu yüzden korkunun yersiz olduğunu belirtmek gerekiyor. 

 

 En Çok Tercih Edilen Şeffaf Diş Teli

 

                  Bunun sıralama yapılacak bir konu olduğu düşünülmese de şeffaf diş teli yöntemleri Alpdent ortodonti servisi tarafından daha farklı şekillerde yapıldığını belirtmeliyiz. Çünkü bazı hastaların yaşı nedeniyle şeffaf diş telitedavisinin süreci ve kullanımının zorluğu nedeniyle tercih edilmemesi gerekildiği söylenir. Özellikle küçük yaştaki çocukların kendilerini tutamayıp plağa zarar verecek olan besinleri tüketmeleri veya plağı kötü hale getirecek fiziki hareketler yapmaları nedeniyle uzmanımız tarafından öncelikle uyarılırsınız.

 

                  Ancak yine de son karar elbetteki müşteriye aittir. Ancak uzmanların genel olarak bu konuda belirttikleri fikirler dikkate alınmalıdır. Son dönemlerde şeffaf diş teli yöntemlerinden birisi olan lingual ortodonti Alpdent müşterileri tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Nedeni olarak ise diş braketlerinin arka bölgeye uygulanması ve hiçbir şekilde karşıdaki kişi tarafından fark edilme ihtimalinin olmaması nedeniyle müşteriler tarafından tercih ediliyor. Diğer yöntemlerde elbette ki kullanılıyor. Özellikle şeffaf braket yöntemi ile normal diş teli kullanımına yakın olduğu için müşterilerimiz tarafından yoğun bir ilgi ile karşı karşıya olduğumuzu belirtmemiz gerekiyor.

 

 Normal Metalik Diş Teli Nasıl Takılır?

 

                  Metalik diş teli yani klasik diş teli tedavi yöntemi oldukça basit bir yöntemdir. Kullanılan malzemelerin kolaylığı nedeniyle kişinin isteği de dikkate alınarak tedaviye başlanır. Kişinin metalik tedaviyi kabul etmesi üzerine diş teli braketleri hazırlanır ve plaklar ağza yerleştirilir. Ancak ortodonti uzmanları tarafından hastanın alışma süresi için öncelikle tek bir bölgeye plak yerleştirilir. Çoğunlukla sorulan soruların temelinde diş teli nasıl takılır sorusunun gelmesinden dolayı bu içerikte ayrıntılı olarak bu konuya yer verilmiştir. Özellikle ortodonti uzmanları tarafından bu hizmetler detaylı olarak tarafınıza zaten iletilecektir. Ancak yine de merak eden kişiler için normal metalik diş teli tedavisinin nasıl yapıldığı hakkında ufak bir bilgilendirmeye ek olarak şeffaf plak tedavisi yönteminden bahsetmek istiyoruz. Şeffaf plak tedavi yönteminde şeffaf plaklar kişinin ağzından alınan ölçümler sonucunda oluşturulur.

 

 

                  Sert bir plastikten elde edilen bu plak kişinin ağzına tam bir şekilde kalıp olarak oturacaktır. Ancak bu plakların hastalar tarafından dikkatli kullanılması gerekmektedir. Özellikle bu plaklar normal tedavi yöntemine göre direk kalıp olarak ağza oturduğundan ve hasta tarafından kolayca çıkarıp takıldığı için tedavi süresi daha uzundur. Ancak günde 20 saat boyunca takmayan kişilerde düzelme gözlemlenemez. Bu yüzden günün en az 20 saati kullanılmalıdır. Kısacası şeffaf diş teli nasıl takılır diye yöneltilen bir soruya da bu şekilde kısa ve öz bir cevap verilebilir.

 

                  Yani plak yönteminde asıl olay kalıbın oluşturulmasıdır. Takımı oldukça basittir uzman tarafından olmasa bile kişi kendi de kalıbı takabilir. Ancak normal tedavi yöntemleri ve diğer yöntemler bu şekilde değildir. Ayrıca şeffaf plak kalıbını da uzmanlar olmadan yapmak ne yazık ki imkansızdır. Bu yüzden bir uzman yardımı olmadan ve güvenilir bir ortodonti servisine gitmeden ağız ve diş sağlığınız ile oynamamalısınız.

 


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.