Ortodonti tedavi süreci dişlerde meydana gelebilen konumlanma sorunlarının tel kullanımı ile düzeltilmesi ile ilgili bir müdahale yöntemidir. Bu tedaviyi yerine getiren alanında uzman kişilere de ortodontist denir. Diş doktorları yasal olarak bu tedaviyi uygulayabilme hakkına sahiptirler. Fakat diş hekimliği fakültelerinde bu alana özgü olacak olan eğitim verilmemektedir. Bu sebepten ötürü ortodontik tedavi sürecini uygulayan diş hekimleri kurslar ve eğitimler ile kendilerini bu alanda geliştirip gerekli donanıma sahip olmaya özen gösterirler. Süreçte önemli olan faktörlerden biri doktorun deneyiminin fazlaca olabilmesidir. Deneyim uzmanların başarılı tedavileri gerçekleştirmelerinde önemli etkiye sahiptir. Tedavinin en büyük avantajı dişin yapısına herhangi bir zarar getirmeden istenen duruma getirmeye çalışmasıdır. Tedavi aşamalarından önce dişlerin yapısı ne şekildeyse tedavi sonrasında da aynı yapı korunmuş olacaktır. Yıpranma, aşınma olmadan süreç tamamlanır. Diğer estetik diş hekimliği uygulamalarına da dikkat edildiğinde hemen hemen tüm uygulamalar dişlerin yapılarında az da olsa zarara neden olabilmektedir. Süreç içerisinde kullanılacak olan aletler, yardımcı ek ürünler özel maddelerden yapılarak tercih edilmektedir. Bazı bireyler tedavi maliyetini arttırmamak adına standart uçlarla yapıştırıcı temizliği sağlamaya çalışsa da bu hiç doğru bir yöntem değildir. Diş yüzeyinin pürüzsüz olması sayesinde artık ve lekeler orada yer edinmez. Uygun olmayan aletlerle süreci devam ettirdiğimizde dişlerde çizikler ve lekeler gözlenebilir. Dişlerin en az hasar ile süreci tamamlaması esastır. Oluşacak her hasar diş teli fiyatları 2019 yılında oluşacak fiyat düzenlemesinde olumsuz etkiye edecektir.
Ortodonti sürecinde çok etkili bir biçimde dişlerin temizlenmesine önem verilmelidir. Çünkü süreç boyunca braketlerin kenarlarındaki yiyecek artıkları diş çürümelerin oluşmasına öncülük etmektedir. Bu sebeple yiyecek artıklarının çok iyi temizlenmesi şarttır. Tedavi yöntemi dişlerinizin yapılarına destek veren bir yöntemdir. Sanılanın aksine tedavi sürecinin bitmesinden sonra dişlerinizin üzerine sanki hiçbir şey yapılmamış kadar doğal bir aşamadan geçtiğini ifade edebiliriz. Öyle ki bu tedavi sürecinin temel amacında dişlere hiçbir zarar vermeden estetik sorunlara çözüm aramak bulunur. Yalnız hatalı uygulamalar ve hatalı kullanım dişlerinizde zararlı etkilerin oluşmasını göz önüne serer. Bazı durumlarda (hatalı kullanım veya önemli adımların göz ardı edilmesi) teller hasar görebilir, çıkıp, kırılabilir. Oluşacak durumlarda meydana gelecek olan sorunları çözmede tekrar tel takmak bir yol olabilir. Ancak tekrar tekrar diş teli takmak diş yapılarına hasar getirebilir. Oluşacak zararların en başında tedavi olacak bireyin bu durumlara karşı ortaya koyduğu ilgisiz tutumlar gelmektredir. İkinci olarak tedavi süreci boyunca dişlerinize zarar veren durum fırçalama alışkanlığının yeterince düzenlenmemiş olmasından kaynaklanır. Diş teli tedavisi boyunca ağız sağlığı için önem arz eden hijyen ortamının meydana gelmesi adına ekstra bir özenin de gösterilmesi gereklidir. Tedavi süresince fırçalama alışkanlığı yeteri kadar etkili olmadığında braketlerin kenar kısımlarında beyaz leke görünümünden kahverengi kavitasyonlara kadar farklı şekillerde diş çürükleri oluşumları gözlemlenebilir. Ayrıca tedavi süresince asitli içeceklerin tüketimi de diş çürüğü riskinin meydana gelmesine katkı verebilir. Genel olarak bu tedaviyi sürecinde bulunmasanız bile bu yiyecekler sizi belli bir dönemde yapı sorunları ile karşı karşıya getirecektir. Sigara alkol gibi zararlı alışkanlıkların da diş yapısına olumsuz etkileri fazlacadır. Tedavi sürecine her durumu kontrol ederek başlamak gerekmektedir.
Tedavi sonunda diş teli çıkarıldığında dişlerin yüzeyinde kalan yapıştırıcıların artıklarının temizlenmesi gerekmektedir. Bu yapıştırıcı artıklarını temizlemede özel yapılı uç aparatları kullanılmalıdır. Hem etkili bir biçimde çıkarmalı, hem de yapılara zarar vermemelidir. Uçlar yapıştırıcı temizlemek adına özel olarak üretilmiştir. Oldukça maliyeti de yüksek olan ürünlerdir. Bunun sebebi yüzeyi çizmeden ve zarar vermeden dişlerin yapılarına etki etmesinden kaynaklanır. Ama burada önemli olan maddiyatının yanında sağlığımıza uygun olarak tasarlanmış ürünün tercih edilmesidir. Amacımız sağlıklı ağız yapısını oluşturmak ve etkili tedavi aşamalarını yerine getirmek ise için her duruma özen verilmesi gerekir. Diş teli tedavi sürecinde olan kişinin önemli özelliklerinin yanında hastalara gerekli tedavi yöntemlerini uygularken önem arz eden noktalara da değinmekte yarar vardır. Öncelik olarak sigara kullanma oranının yüksek olduğu kişilerin tedavi süreçlerinde bazı problem durumları gözlenebilmektedir. Çünkü sigaranın tüm vücuda zararlarına ek olarak ağız sağlığına da ciddi zararları mevcuttur. Diş minelerine, yapılarına, köklere zarar verilebilir. Kök hasarları bilinenin aksine daha ciddi boyutlarda karşımıza çıkabilir. Diş kayıpları ve iltihap oluşumu ortaya çıkabilmektedir. Tedavi sürecinde birbirini takip edecek olan adımlara baktığımızda da ilk seansta hasta ile tanışma, anlaşma sağlama sağlanmalıdır. Doktor ve hasta işbirliği içinde süreci yürütmesi gerekir. Geliş şikayetleri üzerinde durulmalıdır. Gerekli muayane sürecinin planlanarak uygulamaya konulması gereklidir. Gerekli noktalara dikkat ettiği sürece hastanın iyileşme süreci de bir o kadar artacaktır. Aksi takdirde istenilen sonuca ulaşmak oldukça zorlaşacaktır. Diş teli fiyatları 2019 yılındaki değişen etmenlere bakıldığında fiyatlara da yansımaları olduğu görülmektedir.
Diş teli nasıl takılır ve diş teli fiyatları, ortodonti fiyatlarındaki etmenler nedir gerekli noktalara dikkat ederek diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları üzerindeki artışların nedenlerine, diş teli fiyatları 2019 yılı değişimlerinin nedenlerine bakalım; diş teli nasıl takılır tam olarak bilemeyen hastalar süreçte tedirginlik hissedebilirler. Bu sebeple ifade etmekte fayda var ki braket olarak adlandırılan ve dişlerin üzerinde bulunan telleri birbirleriyle tutabilen kare yapıların, dişinize uygun olan ürünler ile özenle yapıştırılması sonucu teller takılmış olmaktadır. Diş teli nasıl takılır sorusuna ek olarak hangi braket türünün kullanılmasının gerekli olduğu sorusuna da uygun cevabı vermek gerekir. Şeffaf diş teli veya görünmez diş teli çok fazla tercih edilir. Diş teli fiyatları / ortodonti fiyatları bu tercih sonucunda tekrar revize edilmektedir. Görünmez diş teli yetişkinlerce daha çok tercih edilmektedir. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları da bu tercihlerin verdiği çerçevede artış gösterir. Doktorunuz ile diş teli fiyatları (ortodonti fiyatları) üzerinde dengeyi istenen düzeyde kurabilmek süreç açısından etkili sonuçlar elde etmenizde önem arz etmektedir. Kişiler diş teli fiyatlarının yüksek olması nedeniyle tedaviyi erteleme davranışında bulunabilirler. Diş teli fiyatları 2019 yılı etmenleri sonucunda meydana gelen fiyatları doktorunuz ile kararlaştırın. Görünmez diş teli veya şeffaf diş teli türlerini tercih etmenizde fiyatları önemli bir yere sahip olmaktadır. Diş teli fiyatları 2019 yılında bu tedavi türlerindeki fiyat artışını uygun ödeme koşulları ile sağlanmaya çalışır. Şeffaf diş teli kişilerin tercihinde daha çok olsa dahi bazı faktörlerden ötürü tekrar düşünmelerine neden olabilmektedir. Bu yüzden iyi bir uzlaşım sağlanması önemlidir.
Her adımın planlandığı, sorunlara etkili çözümlerin getirildiği çözüm önerileri getirilerek süreç ilerler. Ağız kuruluk düzeyini istenen düzeyde tutmak amacıyla bazı aletlerin kullanımına ek olarak tüm dişlerin tam görünmesi için ağzı açmaya yarayan parçalar da kullanılır. Bu sırada yanaklarda haff gergin his gözlenebilir. Özel aparatların yardımı ile süreç kolayca ilerler. Kadın, erkek veya çocuk hangi birey hangi yaştan olursa olsun tedavi sürecine ne kadar erken başvurursa o kadar etkili sonuçlarla işlemleri başlatabilir.Avantajları ne kadar fazla olsa da kişileirn yeterincde bilgisi olmaması, fazlaca karışıklığa neden olabilmektedir. Bu nedenle tel tedavisi hakkında bireylerin düşündüğü pek çok etmen vardır. Bu etmen
Diş Teli Kullanımı Tel tedavisi en çok tercih edilen müdahale yöntemleri arasında yer almaktadır. Tedavi aşamalarında gerekli adımlar ilerletilerek süreç sürdürülmeye çalışılmaktadır. Bu alan ç
20’lik dişler 17 ve 25 yaş aralığında çıkan son dişlerimizdir. Oldukça zorlu bir çıkış sürecini getirebilmekle birlikte birçok kişi destek alarak süreci yönetmektedir. Ağız ve diş sağlığı için büyük ö
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.