Diş teli tedavisinde gerekli işlem adımlarının sağlanması ile sağlıklı süreç ilerlemesi sağlanmaktadır. Bu konuda düzenleme yapılarak gerekli işlem adımların adım adım planlanması önem taşımaktadır. Alanında uzman kadromuz Alpdent olarak sizlere gerekli bilgilendirme süreçlerini sunmaktayız.
Diş teli tedavisi konumlanma sorunlarına çözüm bulmaya çalışarak hem estetik hem de sağlık alanında destek sunan tedavi yaklaşımıdır. Estetik olarak dişlerin uygun konumlarda yer almasını önemseyen yetişkinler için farklı braket türleri de mevcuttur. Şeffaf, metal ve lingual türde olan braketler ile süreç düzenlemesi sağlanabilir. Alpdent ile braket türleri incelendiğinde estetik veya sağlık gelişimini desteklemek amacı ile pek çok tür seçeneği mevcuttur.
Diş teli tedavisinde birkaç adım birbirini ilerletmeli ve bu adımların düzenlenmesinde takip önem taşımalıdır. İlk adım bireyin sürece başvurmasıdır ve bu adım oldukça önemlidir. Bireyler genellikle kaygılıdır ve rahatlamak istemektedir. Süreci ilerletirken bireyin rahatlaması ve süreç hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olması gerekilmektedir.
Hangi braket türünü seçeceği önemlidir. Lingual teller kullanmalı mıyım? Metal tel mi tercih etmeliyim? gibi soruları bireyin istekleri ve ihtiyaçları arasında denge kurmak önemlidir. Doktorunuz ile yapacağınız görüşmeler ile süreç analizini tek tek ilerletmek gerekir.
Daha sonra rutin kontroller ve tel bakım sürecini değerlendirme adımı ortaya çıkar.
Diş teli tedavisinde önce üst dişlerden tel takımı başlanarak uyum süreci kolaylaştırılmış olunabilir.
Gülüş dizaynı üst çeneden yapılmaktadır. Bu sebepten ötürü telleri boşuna takmanız gerekmemektedir. Bu işlem ile hem de tel yapısına alışma süreciniz de ilerlemiş olacaktır. Diş konum problemleri bireysel durumlarca şekillenmektedir. Tedavi sürecini geciktiren bir uygulama olarak değerlendirilmemelidir. Aksine size destek veren ve ihtiyaç odaklı ilerlemenize katkı sunmaktadır.
Diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinde klinik seçimi ve bireyin getirdiği sorun içeriği önemlidir. Her bireyin getirdiği sorun çerçevesinde müdahale planı düzenlenmektedir. Bu druumda da diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri sağlanmaktadır.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.