Görüntü
Diş Teli Fiyatlarını etkileyen faktörler
dişteli faktörler

  Diş teli fiyatları kullanılan malzemelere,uygulanan tedavi planına ve dişlerdeki çapraşıklığın miktarına,malzeme kalitesine, tedavi süresine göre değişmektedir.

1) Kullanılan malzemenin kalitesi

Her söktörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de piyasada çin malı diş telleri bulunmaktadır. Bazı kliniklerde tedavi maliyetlerini düşürmek amacıyla bu malzemeler tercih edilmektedir. Çin malı malzemelerin kalite problemi tedavi başarısını net bir şekilde etkilemektedir. Diş teli tedavisini daha ucuz fiyata yapabilmek amacıyla bu malzemelerin kullanılması doğru değildir.

2) Kullanılan malzemenin cinsi 

Kullanılan malzeme metal ise diş teli fiyatları daha uygunken porselen diş teli kullanılırsa daha maliyetli olacaktır. Çünkü porselen diş teli metale göre daha pahalıdır.

3) Toplam tedavi süresi

  Diş teli tedavinin süresi dişlerdeki konum bozukluğunun durumuna göre değişmektedir. Dişlerdeki çapraşıklığın az olduğu vakalar 8-10 ay kadar kısa sürebilirken, çapraşıklığın çok olduğu vakalar 2-3 yıla kadar uzayabilmektedir. Dolayısı ile uzun süren tedavilerde hem emek hemde kullanılan diş teli malzemesi fazla olduğu için tedavi maliyetide fazladır.

4) Tedavi Planı

  Diş teli tedavisinde çekimli tedavi diye bir kavram vardır. Çapraşıklığın çok fazla olduğu durumlarda yer kazanmak için diş çekimi yöntemi tercih edilir. Çapraşık dişler diş çekiminden sonra ortaya çıkan boşluklara doğru yayılarak düzeltilir. Yalnız bazı vakalar vardır ki tam sınırdadır. Yani diş çekimi yapılarak tedavi edilirsede çekim yapılmadan tedavi edilsede güzel sonuçlar verir. Aralarındaki fark çekimsiz yapıldığında uygulanacak tedavi protokolündeki farklılıktır. bu sebeple böyle bir sınır vakada çekimsiz tedavinin diş teli fiyatları çekimli tedaviden daha pahalıdır.

 Çekimli diş teli tedavisi sağlam dişlerin çekilmesi sebebiyle aileler tarafından soğuk karşılanmaktadır. Yalnız bazı vakalarda çekim kaçınılmazdır ve Çekimle ortaya çıkan boşluklar tamamen kapatılır ve hasta bu sonraki hayatında hiçbir şekilde diş eksikliği hissetmez. Böyle vakalarda diş çekimi gerçekten etkili sonuçlar ortaya çıkarır. Bu sebeple eğer diş teli tedavisi için diş çekimi gerekiyorsa doktorunuza güvenmenizi tavsiye ederiz.  


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.



Etiketler: DIS TELI FIYATLARI DIS TELI FIYATI ORTODONTI FIYATLARI DIS TELI