Görüntü
Diş Teli Tedavi Adımları
ortodonti fiyatları

Tedavi sürecine başvuran bireyler ilk olarak çeşitli sorulara cevap aramaktadır. Ortodontik diş teli tedavisi ile istenen sonuca ulaşmak her birey için mümkün olacaktır. Peki diş teli nasıl takılır ve diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları nelerdir?

Öncelik olarak söylenmesi gerekirse ortodonti tedavisi diş ve çenelerdeki sorunların, estetik niteliğe sahip olamayan görünümün düzeltilmesi ile ilgilidir. Ortodonti doktorluğunun bir uzmanlık dalıdır. Dişlerde, çenelerde yani çevre dokularda meydana gelecek ya da oluşacak düzensizliklerin belirtilmesinde, önlenmesinde etkilidir. Oluşabilecek sorunların giderilmesi üzerine çalışmalar yapılması hedeflenmektedir. Ortodonti tedavisi estetistiksel olarak tatmin edicilik kazandırmanın yanında sindirim sisteminin işlevselliğini arttırmayı ve etkili gülümsemeyi de kişinin istediği doğrultusunda geliştirerek çene konumlanmalarına da katkılar kazandırmaktadır.

Diğer bir merak konusu olan durumlardan biri de tedavi sürecinin neye göre meydana geleceğidir. Yaş ilerleyip zaman geçtikçe dişlerin istenen konuma kendiliğinden gelebileceğini düşünen kişiler bulunmaktadır ancak bu durum doğru değildir. Doğru konumda bulunmayan dişler yaşın ilerlemesi ve hiçbir müdahale olmadan istenen konuma gelmesi mümkün değildir. Bu durumda erken müdahale ederek kişilerin istenen tel çeşitlerine de yönlendirme yapmak gerekli olacaktır. Peki bu hangi müdahale yöntemleri mevcuttur? Hangi türlerin popülerliği fazladır? Görünmez diş teli veya şeffaf diş telinin diğer tellerden farkı nedir? İlerleyen bölümde bu durumları da ifade ederek ilerleyelim. Tedavi sürecine ilk olarak muayene adımı ile başlanır. Doğru tanı ve doğru tedavi adımlarını gerçekleştirmek için önemli olacak olan röntgen ve resimler de kaydedilerek ilerleme yapılmaya çalışılır. İlk yapılmış olan muayenede bir problem durumunun mevcut olup olmadığı kontrol edilmeye çalışılmakla beraber bu tedavi sürecinin ne kadar süreceğine, ne kadar maliyete gerek duyulabileceğine diş teli fiyatları 2019 tedavisinin nasıl uygulanacağına karar verilmelidir. İlk muayene sürecinin ardından gerekli adımlar belirlenince gerekli olan müdahalelerin yapılması sağlanmaya çalışılır. Kişinin kendine güvenen, özgüvenli bir birey olması önemli amaçlardandır. Bu özgüvenli yapı aracılığıyla daha verimli, amacına uygun süreçler geçirmiş olmaktadır. Bu tedavi sosyal koşullar çerçevesinde bireyin özgüvenini arttırıcı özelliklere sahip olduğundan psikolojik olarak da destek sağlamış olmaktadır. Tedavi adımlarında öncelik olarak diş teli fiyatlarının, braket türlerine göre nasıl şekilleneceği konusunda planlamalar yapılmalıdır. Bu adımdaki faktörler diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları için önem arz edici özellikleri de içermektedir. Bir sonraki adımda ise diş teli nasıl takılır sorusu için cevaplamaların ifade edilmesi gereklidir. Bu adımda kişiden kişiye değişim gösteren farklı müdahale ve uygulamaların yapılması gerekir. Öncelik olarak gerekli müdahale biçimlerinin neler olduğunu incelemeniz gerekmektedir.

Bu adımda karşımıza dört seçenek çıkar. İlk seçenek dıştan braketlerle uygulanan tedavi yöntemleridir. Diş teli tedavisinde bilinen bir özellik etmeni tellerinin dişin dış yüzeyinde olmasıdır. Bu türden farklı olarak dişe monte edilen yapıştırılan aparatlar yani braketler metal, porselen, safir, kompozit türlerinden birisi olma durumundadır. Metal braketleri ele alırsak; istenen beklenen görünüm bakımından en az tercih konumunda olsa bile doktorlarımıza tedavi aşamalarında gerekli olan hızı kazandırmasında en çok yarar getiren seçeneklerden biri olmasından dolayı, çalışma kolaylığı vererek ilgileri kazandırabilmektedir. Diş teli fiyatları 2019 yılına göre daha az maliyete sahiptir. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları süreç içinde pek çok türden de oldukça etkilenerek düzenlenme eğilimindedir. Görünmez diş teli veya şeffaf diş teli de bu bağlamda değişme göstermektedir. Safir/seramik/kompozit braketler de metal braketin kazandıramadığı tatmin edici olan görüntüyü göstermeyi amaçlayan bireyler için uygun bir tedavi yöntemidir. Ham maddesi safir olan şeffaf braketler, dışarıdan bakıldığı zaman yalnızca içinden geçen telin gözükebildiği diş renginde olan seramik braketler de bu opsiyonların alt boyutlarında ele alınacak olan türler arasında bulunmaktadır. Bu türlerden ayrı olarak diş teli fiyatlarında daha uygun maliyette olabilecek seçeneklere sahip kompozit braket türü de bulunmaktadır. Kompozit braketin kullanıldığı diş teli fiyatları diğer türlere oranla daha az maliyetlidir. Braketin dişin üzerinde durabilmesinde bazı sorunlarla maruz kalınabilir. Ortodonti fiyatları bakımından daha uygun olanaklara sahip olan kompozit braket; seramik ve safir braketin olduğu gibi metal braketin tercih edildiği tedaviden daha tatmin edici bir görüntü kazandırmaktadır.

İkinci tedavi uygulaması içten monte edilen türlerdendir. Normal durumlarda dişlerin iç kısımlarını net görmek çok fazla mümkün değildir. Bu durumdan dolayı telin monte edilmesi aşamasında klinik ortamında özel müdahale yöntemlerine de ihtiyaç duyulmaktadır. Bu durumla birlikte bu uygulama diş teli fiyatları 2019 bağlamında daha yüksek fiyatlı olacak olan kategoriler arasında yer almaktadır. Süreç her seans için daha uzun süre devam etmektedir. Diş teli fiyatları 2019 kriterlerine de dikkat ederek ele aldığımızda daha yüksek maliyetli bir tür olduğunu görmek mümkündür.

Üçüncü olarak da ele alınabilecek olan diş teli türlerinden biri de şeffaf plaklarla diş teli tedavi sürecidir. Diğer bir ifadeyle görünmez diş teli / şeffaf diş teli yöntemi olarak da ifade edilmesi mümkündür. Bu tür tel görüntüsünü tatmin edici bulmayan bireyler için uygun bir seçenek olarak ifade edilebilir. Ancak bu türün uygulanması ile her çarpaşıklık düzeltilmesi etkili bir biçimde olmamaktadır. Plak etkisi diş konum bozukluklarının ne derece olduğuyla ilişki içerisindedir. Bu durumdan ötürü bu tedavi türünün her birey  için kesin olarak uygun olacağından söz etmek doğru olmamaktadır. Doktorunuz ile size uygun olup olmadığı durumunun iyice tartışılarak ifade edilmesi gereklidir. Bu plakların yapımı ve kullanımı sadece belirli ortamlarda gerçekleşmektedir. Özel üretimleri nedeniyle de fiyatları o bağlamda daha artış göstermektedir.

Son olarak ifade edilebilecek olan müdahale türlerinden biri, hareketli plaklarla tel tedavi yöntemidir. Bu uygulama daha çok sorunları çözümleyerek çocukların tedavisinde tercih edilir. Ortodonti fiyatları da bu süreçte değişmelere uğrayarak şekillenmektedir. Bu uygulamanın hastalar tarafından tercih edilmesinin ana sebebi de dişlerin etrafındaki çevre dokuların da yardım etmesidir. Aynı zamanda büyüme gelişme söz konusu olan hastalarda tedaviyi daha hızlı devam ettirme süreci olarak devam etme eğilimindedir.

Diş teli nasıl takılır sorusuna cevap verirken ilk dikkat edilecek adım hani teli takacağınız, nasıl buna karar vererek ilerleyeceğinizdir.

Genel olarak anlatılanları özetleyerek tel tedavisine baktığımızda her şeyden önce hasta süreçte sağlıklı ve özgüvenli bir gülümseme ile tedaviyi sonlandırma eğilimindedir. Bu gülüş bireye özgüven kazandırmaktadır. Bu özgüven sosyal yaşamında ve iş hayatında ona bir adım önde olma fırsatı vermektedir. Tel tedavisi sayesinde dişlerde buluan sağlıksız çarpaşıklık görünümden uzaklaşılarak daha estetik bir görüntü elde edilmesi sağlanmaktadır. Estetik görünümü kazanacak müdahale yöntemleri diş teli fiyatları 2019 yılı kriterlerine göre ele alınabilecektir.

Tedavinin ilk adımlarında zorlanmalar gözlense bile hasta zamanla ilerleme kaydedecektir. Dişlerinde çarpaşıklık gözlenen bireyler, dişlerinin görüntüsünden  memnun olmayanlar bu zamana kadar içtenlikle gülümseyememiş olsalar da en temel ve özel hakkı sıcak bir gülümseme olan bireylerin bu hakları elinden alınmadan, geç kalınmadan bir ortodonti hekimi ile randevu sürecine girerek gerekli olacak olan planlamalar yap

Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.