Görüntü
Herkes İçin Diş Teli
gülümse

Diş teli kişilerin en fazla tercih ederke diş konumlanma sorunlarına çözüm aradığı tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkabilmektedir. Bu durumların meydana gelmesinde zaman içinde gelişen ve değişen pek çok etmenin olduğu bilinmelidir. 1800 lü yıllardan beri geçerliliği olan ve teknolojiyle değişme sağlayan pek çok etmen ile günümüze gelen tel tedavisi hala istek ve beklentilere uygun olarak gelişme göstermektedir. İlk çıkan teller dişleri tamamen sararak aralardan telin geçmesi ile konumlandırılıyordu. Ancak teller çıkarılınca aralardaki tel boşlukları kalıyordu. Aralarda gözüken bu boşluklar kişileri görsel olarak tatmin edemiyordu. Ortodonti fiyatları tarafında şekillenen etmenler ele alınsa da ilerleyen dönemlerde dişlerin üst kısımlarına yapıştırıcıların sürülmesi etmeni düşünüldü. Bu gelişmeyle birlikte braketler bantlar olmadan direk dişin üst kısımlarına yapıştırılmaya çalışıldı. Böylece git gide gelişme sağlanmış olundu. Diş teli fiyatları da bu gelişmeler sonucunda değişim göstermektedir ancak günümüzde daha rahat ödeme olanakları yapılmaktadır. Ortodonti fiyatları üzerindeki etmenlere de değinerek genel konuları biraz daha açalım;

Görsel anlamda beklentileri sağlayabilmek adına metal braketlere ek olarak porselen braketler de üretim sürecine alınmaya başlandı. Seramik yapıda olan bu türün kazancı direkt görünmemesinden kaynaklanıyor. Estetik braketler adıyla uzun yıllar boyunca kullanılmaya devam etmektedir. Metallere oranla daha fazla tercih edilme eğilimi göstermektedirler. Daha hassas yapıda olmalarından ötürü çeşitli eleştirilere maruz kaldılr ancak estetistiksel anlamda yetişkinlerin tercihini  de etkilediler. Bu durumların üzerine yeni çalışmalar yapıldı ve artık iç kısımlara yapıştırılan teller geliştirilmeye başlandı. Bu tellerin tercihi de günümüzde fazladır. Lingual braket sistemi olarak adlandırılan bu yeni yöntemde amaç dişin iç tarafına tellerin yerleştirilerek görünüm sorununa kalıcı çözüm sunmaktır. İç tarafında bulunmasından  ötürü  görünmez diş teli diye adlandırılabilmektedir. Bu etmende bazı sorunların gelişimi de meydana gelmektedir. Dilde yaralanmaların olduğu da gözlenmektedir. İç bölgede olması ve dilin o kısımlara değmesi sonucunda dilde yara yapılanmalarının oluşması kaçınılmaz oldu. Bu nedenler de olsa günümüzde sıkça tercih edilmektedir. Belirli yaştan sonra kullanmak istese de kullanmakta kararsız olan yetişkinler için yöntem etkili olmuştur. Olumsuz uygulamalarına karşı yeni türlerin gelişim aşamaları başlandı. Şeffaf plak tedavileri bu anlamda kabul edilmektedir. Ortodonti tedavisinde şeffaf plaklar tercih listesine kolayca girmiş oldular.

Peki bu türde diş teli nasıl takılır sorusuna gerekli cevabı verelim; Takılıp çıkarılma özelliğine sahip olarak şeffaf  bir seri plaklardan meydana gelmektediler. Hasta kişilerde estetik kaygısı taşıyan bireyler için en önemli seçenek haline gelmeye başlamıştır. Plaklar belirli süreler kullanılırak doktor kontrollerince değiştirilirler. Değişim sağlanırken de diş teli fiyatları sağlık açısından ele alınarak incelenir. Böylece istenilen konumlara doğru yavaş yavaş ilerlemek hedeflenir. Kullanılan ürünler de diş teli fiyatları 2019 etrafında şekillenmektedir. Ortodonti sürecinde pek çok etmen söz konusudur. Şeffaf diş teli veya görünmez diş teli maliyetin yüksek olarak kabul edildiği yöntemler arasında olsa da maliyetlerinin düzenlenmesi sağlanmalıdır. Tedavi süreci aşamalarında kişinin tercih edebileceği diş teli, kişinin diş yapılarına göre farklılıklar göstermektedir. Bu faktörlere dikkat ederek iyi planlama aşamalarının gerçekleştirilmesi gerekir. Aksi durumda kötü sonuçlar oluşması beklenir. Tedavi süreci aşamalarınca kullanımı gerçekleşecek olan tel çeşidi, hastanın diş yapılarında bulunan sorunun büyüklüğü ve hastanın ağız ve diş sağlığı göz önüne alınarak ortodonti uzmanı tarafından özel olarak incelenir. Fiyatlar ne aralıkta bulunursa bulunsun en önemli kuralın kişinin muaye bulgularına göre sürecin planlanması olduğu unutulmamalıdır. Diş teli fiyatları da hangi tür teli tercih etme etmenine göre düzenlenmektedir. Peki diş teli nasıl takılır sorusunda takip edilecek adımlara, diş teli fiyatları 2019 yılındaki değişmelere etki edecek etmenlere, ortodonti fiyatları değişkenine göre ifade edilmesi gerekir.

Diş teli her yaştan kişiye istekleri doğrultusunda doktor kontrolünden geçerek yaptırılması uygundur. Bu durumda önem arz edecek olan yaş faktörü ele alınabilir. Yaş faktörünün etkilediği müdahale yöntemleri diş teli fiyatları üzerinde de etki sahibidir. Bu etmenler de diş teli fiyatları 2019 verilerince desteklenerek oluşturulmaktadır. Kişinin yaşı bazı dönemlerde sorunların daha etkili bir biçimde çözümlenmesine kaynaklık ederken, ileri dönemlerde yeni müdahale yöntemlerinin oluşmasına  yardımcı olmaktadır. Ortodonti tedavi süreci ergenlik öncesi dönemde çene sorunlarında oldukça verimli etkiler sunmaktadır. Çünkü bu dönemlerde büyüme ve gelişme hızlı bir biçimde ilerlemektedir. Bu büyüme sürecinin de etmenleri göz önüne alınarak tekrar düzenleme yapmak daha kolay bir biçimde ilerlemesine katkı sağlayacaktır. Şeffaf diş teli veya görünmez diş teli bozuklukların düzenlenmesi gereklidir. Bazı durumlarda dişler cerrahi müdahale ile istenilen konumlara getirilmeye çalışmaktadır. Burada önceden belli olan bazı durumlara gerekli özenin verilmemesi ya da göz önüne alınıp dikkat edilememesi gibi bir etmen söz konusu olduğu için meydana gelmesi mümkündür. Çene kemiği duruş pozisyonlarında bu tarz sorunlar cerrahi işlem gerektirebilecek özellikte olsalar dahi dişlerin yanlış konumda bulunması ve düzeltilmesi süreçleri de her yaştan kişiye gerekli yöntemlerce sağlanmalıdır. Son dönemlerde artış gösteren ilgi ve sağlığın etkilerini ortaya koyacak olan etmenlerin de gösterilmesi ile yeni verilerin meydana gelmesi ile kullanım sıklığı ve tercih oranı da artış göstermektedir. Diş teli nasıl takılır sorusuna iyice izah etmek vermek süreç için sağlıklıdır. Diş teli fiyatları sürece başlamada önemli olacak olan faktörler arasındadır. Diş teli fiyatları 2019 yılındaki değişmeler sürecin başlama düzenine de yansıyarak düzenlenmektedir. Değişimler ortodonti fiyatları üzerinde etki sahibi olmaktadır.

 

Diş teli sürecine başlamamış olan kişilerle iletişim kurulduğunda önceden daha dikkat çektiklerini düşündüklerini ifade ediyorlar. Kişilerin dişlerine baktığını ifade edip rahatsız olduklarını bu nedenle de yüzyüze iletişimden kaçındıklarını ve bu durumun onları çok zorlandıklarını söylemektedirler. Bu faktörleri de dikkate aldığınızda kendi yaşamımızda bizim için oldukça önem gerektiren etmenleri de belirleyerek bu durumu iyileştirmek için adım atmanın gerekli olduğunu, daha rahat ve kendine güvende olmak için harekete geçmenin gerekliliğini de ifade etmek gerekmektedir. Aksi takdirde olumsuz bir yaşam süreci bizi bekler. Diş teli fiyatları da  diş teli fiyatları 2019 verileri üzerinden oluşturulur. Şeffaf diş teli hakkında doğru ortodonti süreci bilgilendirmelerin yapılması önemlidir.

 

Günümüzde pek çok kişi etkili bir izlenimin çoğu etmenden daha önemli olduğunun farkındadırlar. Bu nedenden ötürü etkili izlenim için gerekli olduğunu hissettiği etmenlere dikkat etmektedirler. İnsan ilişkilerinde yüzyüze iletişimin ne kadar önemli olduğunun da farkında olduklarını belirtmektediler. İyi izlenim için oldukça önem ifade edecek olan faktörlerden biri de özgüven sahibi bireylerden olmasıdır. Beden dilinin de etkili olduğu bu süreçte kişinin kazandığı özgüven onu istediği konuma getirecektir. Rahat bir gülümseme, içten bir tebessüm tüm bedenimize katkı sağlayarak kendimizden emin ve güvenilir tavrımızı sağlamaya katkı verecektir. Bu bireyler iş yaşamında oldukça sağlıklı iletişimler kurabilecektir. İnsan ilişkilerini ön planda tutarak, çeşitli çalışmalara katılmak bunlara gerektiği önemi ve ilgiyi vermek, bunu planlamayı denemek açısından da en baş olarak kişinin kendini diğer insanların içerisinde olabildiğince rahat hareket edecek şekilde hissetmesi süreç açısından önemlidir.

 

 


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.