Görüntü
İmplant Nasıl Yapılır
implant-fiyatlari

İmplant Nedir?

İmplant kişinin isteği ile çene kemiğine vidalarla diş kökleri yapılarak uygulanan tedavi şeklidir. Ayrıca zor ve ağrılı olan bu tedavi yöntemi iyi sonuçlar verse de yaptırması cesaret ister.

Herkes İmplant Tedavisi Yaptırabilir mi?

Yaş grubu konusunda ileri yaşlarda olan hastalar tercih edilmelidir. Genç hastaların çene kemikleri sürekli büyüdükleri için gelişme gösterir. Çene yapısının kilo almadan ve vermeden dolayı da değişeceğinden implant uygulamasında sorun yaratır. implant yaptıracak kişileri ağlık durumlarının bu uygulamaya uygun olup olmadığı kontrol edilir. Çünkü şeker, tansiyon gibi kalıcı rahatsızlıkları olan hastalar için bu değerlerin tam yerinde olması gerekir. Özellikle diyabeti olan hastalar kanamanın çok olabileceği bu uygulama da daha çok dikkat etmeleri gerekir. Diyabet kanamanın durmasını zorlaştıracağı için ve atılan dikişlerin iyileşmesini geciktireceği için risk taşımaktadır.

İmplant Nasıl Yapılır?

İmplant tedavisi genel olarak şu adımlardan oluşur:

  • Çekilen dişlerin yerine küçük bir ara ile açılan deri altına minik oyuklar yapılmaktadır.
  • Bu oyuklar genişletilerek içerisine vücut için hiçbir zararı olmayan vidalar yerleştirilir.
  • Daha sonra vidaların kapakları kapatılarak ağız içinde uyumu beklenir.
  • Bu uyum sürecinin süresi alt ve üst dişlerde olan tedavi şekline göre değişmektedir.
  • Üst çene kemiği daha kuvvetli olacağından ve alt çene kemiği daha zayıf olacağından süreyi hekiminiz belirleyecektir.
  • Tamamlanan süre sonunda tekrar dişlerinizin röntgeni çekilerek vidaların ağız için uyumu belirlenir.
  • Bu sürede yapılan uygulamanın üzerine konulan geçici kapak sayesinde kullanımınızda bir sıkıntı olmayacaktır.
  • Çekilen röntgenler olumlu sonuç verirse tedaviye devam edilir.
  • Ölçüleri muntazam alınan dişler diğer dişlerle orantılı olabilmesi için boyu ve genişliği göz önünde bulundurularak dizayn edilir.
  • Vidaların başlarına konulan kapaklar açılarak uygun tasarlanan dişler bir başka vida yardımı ile diğer vidanın üst kısmına yerleştirilir.
  • Bu arada ilk vida için açılan oyukların dikişlerinin de iyileşmesi gerekmektedir.

Tedavi Tamamlandığında

Tedavisi tamamlanan implant dişler tekrar eskisi gibi kullanımınızı kolaylaştırır.
Ağız içinde hiçbir yan etki yapmayan implantlar ve tedavi sırasında kullanılan vidalar sağlığınızı etkileyecek hiçbir faktör içermemektedir.

İmplant Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Temiz bakmanız gereken ağzınız her türlü mikroba karşı aşırı hassastır.
Bu tedavi sonunda daha çok dikkat etmeniz gereken ağız sağlığınızı her gün fırçalayarak da iyi koruyabilirsiniz.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.