Görüntü
Şeffaf Diş Teli Nasıl Bir Görüntü Oluşturur?
şeffaf diş teli örneği

 

 Bireyler gülümsedikleri zaman, ya da konuşmaları sırasında dişlerinin görünümüne çok fazla önem vermektedirler. Beyaz ve yamuk olmayan bir dişin yapısına sahip olmak demek, aynı zamanda da sağlıklı bir diş yapısına sahip olmak anlamına gelmektedir. Fakat dişlerin çarpık olması ya da aynı hizada olmaması hemen hemen her insanda görülen ortodontibir problem olmak ile birlikte aslında tedavisi de oldukça kolay olan ortodontibir dişin, ağız ve çene rahatsızlığıdır. Bu rahatsızlığa ortodontidenmektedir.

 

 Bu durumdan rahatsız olan kişiler hemen hiç vakit kaybetmeden ortodontitedavi olmak istemektedirler. Ama bu sürece başlamadan önce ortodonti fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak için çeşitli ortodonti fiyatları araştırmalar yapabilmektedirler. Ağzın içindeki dişlerden herhangi birisinde rahatsızlık duyulan boy orantısızlığı, dişler arasındaki ayrıklık mesafesinin olması gerekenden fazla olması bireyleri oldukça rahatsız edecek ve onları görünmez dişteli takmaya teşvik edecektir. Eğer görünmez dişteli normal bir dişin telinin takıldığı zaman bireyler görüntü olarak rahat edememekte ve görünmez diştelidaha estetik bir görünüme sahip olan şeffafdiş teliile tedavi olmayı görünmez dişteli ile tercih edeceklerdir.

 

 Acısız Bir Şekilde Tedavi İçin

 

 Dişlerine tel taktırmayı kabul eden insanların en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de diş teli nasıl takılır sorusudur. Muayeneden sonra doktor dişlere tel takılmasını uygun bulursa diş teli nasıl takılıröncelikle ağzın içindeki dişlerin hepsinin temiz olması gerekmektedir. Ve bunun için varsa tüm çürüklerin tedavisi yapılmalıdır. Hastanın ağız içerisinde doktorun daha rahat hareket edip daha iyi çalışabilmesi için hastanın dudaklarının sürekli açık olmasını sağlamak amaçlı bir alet yardımı ile dudaklara takılır. Doktor böylece daha verimli bir şekilde çalışmaya başlayabilir. Dişlerin üzerine braketin rahat yapıştırılabilmesi için özel bir yapıştırıcı sürülür. Her bir dişe diş teli nasıl takılır  bu işlem ayrı ayrı uygulandıktan sonra bu tel braketlerin içerisinden geçirilerek dişe şeffaf diş teli takım işlemi tamamlanmış olur.

 

 Dişe tel takımı esnasında hiçbir acı ya da sızı duyulmamaktadır. Hatta takılma anından sonra o gün boyunca ve daha sonraki günlerde de hiçbir zaman acı duyulmayacaktır. Bu ise, gelişen teknoloji sayesinde mümkün bir hale gelmiştir. 

 

 Ödeme Seçenekleri

 

 İnsanlar dişlerinde bir rahatsızlık duyarak doktora gittikten sonra diş teli nasıl takılır  eğer kendi ağız, çene yapısı bu tedavi için uygunsa ve doktor da uygun gördü ise diş teli nasıl takılırdişe tellerin takılmasını kabul eden insanlar bu aşamadan sonra da diş teli fiyatları konusunda bu kez hayli düşünmeye başlamaktadırlar. Bu tedavi şeklinin yaygın olmadığında bu ortodonti fiyatları  düşündürücü olabilmekteydi. Fakat artık diş teli fiyatları  hemen her doktorunun bu ortodonti fiyatlarıtedaviyi yapabiliyor olması diş teli fiyatları  bunun fiyatları konusunda da insanları bir hayli rahatlamaya itti denilebilmektedir.

 

 Ödeme seçeneklerinin çeşitliliği ve diş teli fiyatlarıtaksitlendirilebilir olması bunu daha da cazip bir hale getirmiştir. Bireylerin dişlerine takılacak olan telleri fiyatlarının belirlenebilmesi için pek çok şeyi bir arada değerlendirilerek diş teli nasıl takılır ve hastalara ortalama bir fiyat sunulabilmektedir. Bu faktörlerden bir kaçını şöyle sıralamak gerekirse ilk olarak; hastanın yaşı, bu faktör fiyatı belirlemede en önemli olan faktörlerden bir tanesidir denilebilir.

 

 Çünkü; çocuk, genç ve yaşlı olmak üzere kabaca üç kategoriye ayıran gruplar oluşturularak her grubun şikayetlerinin ve o gruptaki ve de yaştaki kişilere uygulanması gereken yöntemler farklı olduğu için diş teli fiyatları  bu oldukça önemli bir etkendir.

 

 İkinci olarak bireylerin dişlerindeki yamuklukların, çarpıklığın miktarı. Bu da yine diş teli fiyatları  tedavi süresinin ve fiyatının belirlenmesinde önemli bir rolü olan faktördür. Çünkü; özellikle de çocuklarda görülen beş dişten fazla yamukluğun olması tedavi süresini de uzattığı için diş teli fiyatları  taksitlendirme yapılmış ise onda da bir artışın olacağı diş teli fiyatları  anlamına gelmektedir.

 

 Bir diğeri ise; tellerde kullanılacak olan malzemelerin türü ve kalitesi olacaktır. Kullanılan diş teli fiyatları malzemeler ne kadar iyi olursa, diş teli fiyatları  ücret de o kadar fazla artacaktır. Ama insanlar estetik olarak daha güzel görünebilmek için ve psikolojik olarak kendilerini daha iyi hissedebilmeleri için bu tedavi yöntemlerinden bir tanesini seçerek, diş teli fiyatları  en kaliteli şeffaf diş teli  malzemelerin kullanılmasını da isteyerek bu tedaviyi kabul edebilmektedirler.

 

 Saydam Bir Tedavi İçin

 

 Kişiler çocukluklarında ya da ergenlik dönemlerinde taktırmaya utandıkları telleri, bu dönemlerden sonra daha bilinçli bir şekilde düşünmeye başladıkları zaman kabul etmektedirler. Fakat halen dişlere takılan o tellerin metal bir şekilde görünmesinden rahatsızlık duyabilmektedirler. İşte tam da böyle durumdaki psikoloji hislerine sahip olan insanlar için özel olarak üretilmiş olan teller üretilmiştir. Bunlar sayesinde insanlar görünmez dişteli  rahatlıkla tedavi olabiliyorlar, hem de dişlerini tedavi ettirebiliyorlar.

 

 En Güzel Görünüm İçin

 

 Bireyler her zaman dişlerinin beyaz ve sağlıklı bir görünüm içerisinde olmasını isterler ve bu doğrultuda hareket ederler. Görünmeyen bir diş telinin sayesinde hem sağlığına kavuşabilirler, hem de bunu kimse fark etmeden yapabilirler. Dişlere şeffaf diş teli takılması kararı doktor tarafından verilmiş ise, bunu kimseler görmeden yaptırabilmek mümkündür. Özel bir sistem ile görünmez dişteli  dişlerin arka kısmına takılan ve saydam bir şekilde olan teller ile bu uygulanabilmektedir.

 

 Diğer bir seçenek olarak ilkokul ve ortaokula giden öğrenciler arasında yaygın olan farklı renklerde olan tellerin de uygulanabilir olması veliler için de oldukça rahatlatıcı oldu. Çünkü; kızlar pembe, erkekler ise mavi renklerde olan şeffaf diş teli  dişlerine takarak kendilerine ayrı bir tarz yaratabildikleri için artık isteyerek bu tedaviyi kabul etmektedirler. Tabi ki olar için de eğer isterlerse, saydam olan tellerden de takılabilir. Bu sadece onların istek ve zevklerine kalmış bir şeydir.

 

 Üç türlü görünmez olan tellerden bahsedilebilir. Başlıca bunlar; lingual ortodonti, plağın şeffaflığı ve braketin şeffalığıdır. Her birisi de titizlikle doktorunuzun önerisi yani size uygun olup olmadığı ile ilgili seçimi ve tamamen kendi istek ve arzunuz doğrultusunda tercih edip kullanabileceğiniz tellerdir. Her birisinin de kullanım kolaylığı hemen hemen aynı derecededir denilebilir.

 

 Bunlar arasından lingual ortodonti, tedavisi tercih edildiğinde, teller dişlerin ön kısmına değil de arka kısmına takılır. Diğer insanlar baktığında asla anlaşılmaz. Bu da bireylerin bir toplum içerisindeyken ya da arkadaşlarının arasındayken ötekileştirilmeden rahat bir biçimde hareket edebilmesi ve burada varlığını sürdürebilmesi için oldukça önemlidir. Aksi halde kişiler kendilerini küçük görerek çekimserlik şeklinde davranışlar sergileyebilmektedirler. Bu ise, özellikle de çocukların ve ergenlik çağındaki gençlerin sosyal anlamda yanlış gelişim göstermesine sebebiyet vermektedir.

 

 Şeffaflığı olan bir telin tercihi hem tedavinin ertelenmemesini hem de sanki yokmuş hissi ile hareket edilebilmesini sağlamaktadır. Üstelik takılması ve kullanılması da oldukça kolaydır. Takılması esnasında hiçbir acı hissedilmemektedir. Ve tekrar doktora kontrole gidilinceye kadar da yine hiçbir sorun yaşamadan kullanılabiliyor olması bu tellere olan rağbeti de arttırmıştır. Hal böyle olunca da fiyatlarda ve ödeme şekillerinde pek çok esnek şekillerin sunulabilmesi sağlanmıştır.

 

 Plağın şeffaflığı tercih edildiğinde ise normal telleri kullanırken yemek yerken, yemek yedikten donra ve hatta dişlerin temizlenmesi aşamasında dahi pek çok sorunlar ile karşı karşıya kalınırken, burada plaklar çıkarılabildiği için, yemek yerken çıkartılabilir ve kolaylıkla yemek yiyebilmek mümkündür. Yine dişlerinizi temizlerken de çıkartabilir ve kolay bir şekilde dişlerin temizliği yapılabilmektedir. Dişlerinin birbiri ile orantısız ve aşırı aralıklı ya da onların üst üste olduğunu düşünüp, bundan rahatsız olan her insanın çok kolay ve acısız bir şekilde tedavi olabilmesi mümkündür.

Diş telleri ile ilgili ekstra bilgi ve size özel fiyatlandırma için TIKLAYINIZ...


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.