Görüntü
Diş Teli 6 Ayda Çıkar Mı?

Diş teli tedavisi alanında uzman ortodontistlerin yardımı ile düzenleme sağlanılan, ağız ve diş sağlığını koruyan bir hizmettir. Diş teli tedavisi pek çok noktanın ele alınıp incelenmesi ile sistemsel ilerleme sağlanmaktadır. Diş teli uygulamalarında bireylerin istek ve beklentileri ile doktorunuzun onay verdiği durumların bir arada alınıp sistemsel bir şekilde işlemlenmesi gerekmektedir. Bu durumlar diş teli fiyatları bağlamında da incelenmektedir. Diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemeleri süreç boyunca önemli bir konu olarak değerlendirilmektedir. Yapılan çalışmalar ve düzenlemeler diş teli fiyatları açısından önem arz ederken bu durum pek çok değerlendirme noktalarının da değerlendirilmesi için yardımcı olmaktadır.

 

Diş Teli Ne Kadar Süre Takılır?

Diş teli tedavisi bireylerin gelişim süreçlerine göre değerlendirilmektedir. Pek çok birey diş teli tedavileri boyunca diş teli bakımı nasıl sağlanır? sorusunu sorarak gerekli noktaları değerlendirmeye çalışmaktadır. Diş teli tedavisinde bakım süreçleri büyük öneme sahiptir. Gerekli bakımların sağlanması ile istenen düzeyde ilerleme sağlanmış olunmaktadır. Ne kadar önem verir, titiz davranırsanız diş temizliğiniz de bu bağlamda iyi bir noktaya gelinmiş olunmaktadır. 

Diş teli tedavisinde bir diğer merak edilen durum da diş telinin ne kadar süre uygulamada kalacağı olmaktadır. Diş teli tedavisinde ele alınan ilk durum hangi braketin seçileceğidir. Bu durum diş teli fiyatları  için de önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda ne kadar süre diş telinin kalacağı da önemli bir konudur. Bireylerin getirdiği problem durumu ele alınarak hangi braketin seçileceği düşünülmeli, bu braketin temizlik ve bakımı üzerinde durularak gerekli işlem noktaları seçilmelidir. Bazı diş telleri 6 ay kalırken bazıları 1-1.5 yıl da kalabilir. Burada kişinin problem boyutu ve yaş dönemi önemli bir konu olmaktadır. Bireye en uygun tedavi programı hazırlanarak süreç ilerleme göstermiş olunur.

 

Diş Teli Fiyatları ve Braket Seçimi Nasıl Sağlanır?

Diş teli tedavisinde birbiri ile ilişkili olan iki durum vardır. İlki diş teli fiyatları 2024 yılındaki düzenlemeler diğeri de braket seçimidir. Braket seçimleri diş teli fiyatları değişimlere etki eden önemli bir faktördür. Birey en yaygın olarak bilinen lingual, şeffaf ve metal braketlerin türünü seçerek tedavi sürecine başvurmaktadır. Metal braketler ilk çıkan braket türlerinden olmasına rağmen süreç boyunca hala kullanımı devam etmektedir. Ancak şeffaf ve lingual türlerin de gelmesi ile pek çok seçenek oluşmaya başlamış, bireyler de kendi beklenti ve isteklerine göre seçim için değerlendirme yapmaya başlamışlardır. Pek çok birey gerekli bilgilendirme hizmetleri ile sürecini ilerletmekte, düzenlemeleri sağlamaktadır. Bireylerin gelişim süreçlerinde ön planda olan durum analizleri doktorları tarafından adım adım sağlanılmaktadır.


Share:

Diş Teli Tedavisinde Gerekli Olan Adımlar

Dt Emre Aldoğan 27-09-2019

Yazımızda kişilerin tedavi sürecinde etkili olacak olan ve sürecin etkilenmesine neden olabilecek faktörlere, diş teli fiyatları (ortodonti fiyatları) üzerindeki etkilere, diş teli nasıl takılır ifade

Devamı

Diş Teli Sürecinde Önemli Olan Noktalar

Dt Emre Aldoğan 03-09-2019

Diş telinin, diş kökü ve kemiklere zarar getirebileceği, çürük oluşumuna neden olabileceği düşüncesi tüm bireylerce kafa karışıklığı yaratabilecek bir noktadır. Bunlar tamamen yanlış ve kulaktan dolma

Devamı

Ağız ve Diş Sağlığında Diş Telinin Önemi

Dt Emre Aldoğan 23-10-2023

Ağız ve diş sağlığını korumak bireylerin görev ve sorumluluğundadır. Pek çok birey günümüzde ağız ve diş sağlığı korumasına dikkat etmektedirler. Bireylerin bu bağlamda desteklenmesi ve bilgi alması k

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.