Görüntü
Diş Teli İle Neler Yenmez?

Diş teli tedavisi, alanında uzman ortodontistler ile gelişim sistemlerine katkı sağlayarak ağız yapısındaki çapraşık dş konumlarını daha sistemli bir hale getirmeyi amaçlayan tedavi yöntemidir. Bireylerin gelişim ve ilerleme sistemlerine destek sağlayan diş teli tedavisi ile çapraşık dişlerin görünümü düzeltilerek gerekli süreç adım adım ilerleme göstererek gelişim göstermektedir. Bireylerin sağlıklı gülüşler kazanması, ağız ve diş sağlığı temizliğinin etkilli bir şekilde ilerletilmesinde diş teli tedavisinin önemi büyüktür. Bireylerin diş teli tedavisinde diş teli kullanırken önemli noktalar konusunda dikkatli olması gerekmektedir. Bu durumda gerekli destek ve ilerleme süreçlerinin sağlanmasında ortodontistlerin görüş ve değerlendirmeleri büyük etkiler göstermektedir.

 

 

Diş Teli Nasıl Takılır?

Ağız ve diş sağlığında diş teli tedavisi bireylerin gerekli işlem süreçlerini ilerleterek sağlıklı ağız yapısına kavuşmaları için önemlidir. Ağız ve diş sağlığında bireylerin temel noktası sorunsuz bir şekilde ilerleme ve destek süreçlerini yönetebilmektir. Bu sebepler ele alındığında bireylerin dikkat etmesi gereken durumlar incelenir, diş teli bakımı sağlanarak düzenli muayeneler ile düzen kurulur. Diş teli fiyatları da diş ve ağız sağlığında önemli olan konular arasındadır. Diş teli fiyatları bireylerin tedavi sürecindeki temel noktalarını içermektedir. Örneğin braketlerin türü, yapılacak ek işlemler, problem durumu, tek veya çift çene tedavisi gibi durumlar diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemelerine etki edecek etmenler arasında yer almaktadır. Diş teli fiyatları 2025 yılındaki düzenlemeler bu değişim sistemleri içerisindeki dinamiklere göre şekillenmektedir. Ödeme koşullarının da değerlendirilmesi ile diş teli fiyatları 2025 yılındaki değişimler incelenir.

 

 

Diş Teli ile Beslenme Nasıl Sağlanır?

Diş teli tedavisinde beslenme önemli bir konudur. Her birey beslenme süreçlerine dikkat ederek vücut gelişimine destek olurken ağız ve diş sağlığı gelişiminde de beslenmenin önemli bir yeri vardır. Bireylerin gerekli bakım ve onarım işlemlerinde beslenme süreçlerine dikkat etmeleri diş teli tedavisinde önemlidir. Ben diş teli ile yemek yiyebilir miyim? diye sorular soran kişiler için cevabımız evet diş teli ile yemek yenir. Ancak bazı sert besinlerin tüketilmemesi oldukça önemlidir. Kabuklu, çekirdekli, sert besinlerin tüketimi bireylerin braket yapılarına zarar verebilmektedir. Bu durum da diş teli ve bakım süreçlerine etki ettiğinden ötürü diş teli fiyatları 2025 düzenlemelerine de etki edebilmektedir. Çok yapışkan, çok renkli (rengi dişte bırakan) ve sert besinlerin tüketiminden kaçınmanız süreç içinde kıymetlidir.


Share:

Dişlerimi Yeterli Fırçalıyor Muyum?

Dt Emre Aldoğan 17-02-2021

Ağız ve diş sağlığında önem arz eden durumlar arasında dişlerin konumlanması gelmektedir. Dişlerin kendilerine ait konumlarında olması hem estetik hem de sağlık anlamında önemli bir konudur. Diş fı

Devamı

Ağız ve Diş Sağlığında Diş Teli Tedavisi

Dt Emre Aldoğan 10-01-2023

Ağız ve diş sağlığını korumak bireyler için çok büyük önem taşımaktadır. Bireyler gelişim süreçleri içerisinde ağız ve diş sağlığına önem vererek gelişimlerini arttırmak için çabalayabilmektedir. Pek

Devamı

Diş İpi Kullanımı

Dt Emre Aldoğan 22-03-2024

Ağız ve diş sağlığını korumak için pek çok birey gerekli destek süreçlerine başvurmaktadır. Bireylerin sağlıklı bir ağız yapısını oluşturması oldukça kolaydır. Gerekli temizlik, kontroller ve bakım ya

Devamı

Diş teli tedavisi ve daha fazlası

Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.