Görüntü
Diş Teli Ne Kadar Süre Takılı Kalır?

Diş teli, ortodonti tedavisi olarak da bilinen bir tedavi sürecidir. Diş teli tedavisinde amaç bireylerin estetik bir görünüm kazanarak sağlıklı ağız yapısını oluşturmasına destek olmaktır. Alanında uzman ortodontistlerin destekleri ile ilerletilen ortodonti tedavisi bireylerin ihtiyaç ve beklentilerine göre şekillenmektedir. Bireylerin ilk muayene bulguları incelenerek var olan sorun tespiti analiz edilir. Bu analizler diş teli fiyatları konusunda da önemli bir yere sahip olmaktadır. Diş teli fiyatları bireylerin ihtiyaçları bağlamında şekillenmektedir. Hangi tür braket seçiminin olacağı ve nasıl bir tedavi düzenlemesinin sağlanacağı diş teli fiyatları bakımından önem arz etmektedir. Bu doğrultuda bireylerin braket seçimi ve gerekli bakım sistemleri hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir.

 

Diş Telinin Yapısı

Diş teli bakım sürecinde ele alınması gereken en önemli konu diş teli yapısı olmaktadır. Braket türlerinin değişmesi bakım süreçlerini de etkiler. Bireyler kullandıkları ve kullanacakları braketleri bildiklerinde, tanıdıklarında onlara uygun bir tedavi sürecini de değerlendirebilmektedirler. Bu durumda diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmeleri hakkında da bilgi sahibi olmaktadırlar. 

Diş teli türleri; metal, şeffaf veya lingual türler olarak ifade edilebilir. Pek çok braket türü mevcuttur. Bu braketlerin yapısının incelenmesi ile bireylerin gerekli bakım sistemleri de sağlanacaktır. Bireye braketler tanıtılarak hangisinin seçileceğine dair bilgilendirme sunulması gerekmektedir. Bu durum bireylerin güven ve isteklerini de arttırmaktadır. Hangi tedavi içinde olduğunuzu bilirseniz ona uygun bir destek sürecini de oluşturabilirsiniz. Gerekli bakım sistemleri hakkında bilgi almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

 

Diş Teli Tedavi Süresi

Diş teli tedavisinin süresini net bir şekilde belirtmek doğru değildir. Diş teli tedavisinin 2-2,5 yıl sürebileceğine dair süreç takipleri yapılmıştır. Ancak her bireyin tedavisi bu şekilde olmamaktadır. Bireyin istediği tedavi yöntemi seçilerek uygun bir tedavi akışı belirlenmektedir. Bu akış bireylerin istekleri ve beklentilerine göre uygun bir şekilde sunulmaktadır. Diş teli tedavisi ve düzenlemeler var olan sorun çerçevesinde incelenir. Örneğin bireyin hangi çene yapısının desteklenmesi gerekir? Çapraşıklık düzeyi nasıl? Tek veya çift çene tedavisinde nelere dikkat edilecek? gibi soruların ele alınması tedavi sürecini şekillendirmektedir. Bu durum da diş teli tedavisinin uzunluğuna etki etmektedir.

Diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemeleri hakkında bilgi almak, gerekli bilgilendirme sistemlerini incelemek için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.


Share:

Diş Teli Fiyatları Değerlendirmesi

Dt Emre Aldoğan 07-06-2020

Alpdent olarak ortodonti sürecini bireysel etmenlerle şekillendirmekte ve her bireyin kendine özgü planını ortaya koymaktayız. Süreç içerisinde pek çok soru ile karşı karşıya kalınabilmektedir. Hangi

Devamı

Çarpık dişlerim düzelir mi, düzelirse son hali nasıl olur?

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Dişlerinde çarpıklık, ayrıklık ve çene geriliği, çene darlığı gibi sorunları olan birçok kişi interneten araştırma yapar, akıllarında en önemli soru: " Acaba benim çarpık olan dişlerim düzelir mi, düz

Devamı

Görünmeyen Diş Teli Fiyatları

Dt Emre Aldoğan 02-02-2023

Diş teli tedavi süreçlerinde bireylerin istek ve beklentilerinin incelenerek süreç boyunca analiz edilmesi gerekmektedir. Diş teli bakım süreçlerinde bireylerin ilgi ve destek hizmetlerini kurması öne

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.