Görüntü
Diş Teli Rengi Nasıl Seçilir?

Diş teli bireylerin sıkça tercih alanına giren, gelişim süreçlerinde önem arz eden bir tedavi olmaktadır. Diş teli tedavisinde bireylerin muayene edilerek ihtiyaçlarının analiz edilmesi, nasıl bir tedavi süreci planlanacağının belirlenmesinin yapılacağının netleştirilmesi gerekmektedir. Bireylerin gelişim süreçlerinde sağlık hizmetleri önemli bir yer tutmaktadır. Sağlık gelişiminde ağız sağlığı da dikkat çeken bir durum olmaktadır. Sosyal ilişkilerde de önemli bir yer tutan ağız ve diş sağlığı bireylerin özgüven geliştirmesine neden olmaktadır.

Diş teli tedavisi bireye özgü hazırlanan bir plan içerisinde değerlendirilmektedir. Diş teli tedavisinde uygulanacak tedavi yöntemleri ile diş teli fiyatları belirlenmektedir. Diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmeleri nasıl olur? Diş teli fiyatları 2024  değerlendirmelerinde ele alınan etmenler neler olacaktır? sorularını incelediğinizde de bazı durumların önem arz ettiğini görebilirsiniz.

  

Diş Teli Tedavisinde Nasıl Yol İzlenir?

Diş teli tedavisinde ilk olarak hastanın istekleri ele alınır. Neden buraya geldiği, hangi yöntemleri tercih etmek istediği, nasıl bir braket seçimi yapmak istediği değerlendirilerek tedavi süreçleri planlanmaktadır. Bu planlamalar da diş teli fiyatları üzerinde etki sahibi olmaktadır. 

Diş teli tedavisinde gerekiyorsa muayeneye ek olarak röntgen çekimi de sağlanarak ihtiyaçların ele alınması gerekir. Varsa ek sorunlar ele alınarak olası problem durumlarının önüne geçilmiş olunmaktadır. Diş teli tedavisinde ek sorunların var olması tedavi sürecini de olumsuz yönde etkileyerek sorunların meydana gelmesine neden olabilecektir. Bu sorunlar diş teli fiyatları üzerinde de etkili olmaktadır. Bu nedenle ele alınan sorunlar hem bireysel sağlık gelişimi hem de finansal durumlar için ele alınmalıdır.

 

Yetişkinler Neden Diş Telini Tercih Etmelidir?

Diş teli tedavisinde yetişkin bireyler son zamanlarda bu tedavi yöntemini tercih etmektedirler. Sosyal yaşamlarında daha rahat hareket etmek, özgüvenli bir gülüşe sahip olmak için diş teli tedavisi çok kıymetli bir süreçtir. Diş teli tedavisi biyolojik olarak da bireylere sağlıklı bir yapı sunmaktadır. Dişlerin kendilerine ait konumda olmaları sindirim sistemlerine büyük avantaj sağlamaktadır. Sağlıkl dişler ile yeterince iyi öğütülmüş olan besinleri sindirmeniz çok daha kolay olacaktır. Ayrıca dişlerin kendilerine ait olan konumlarında yer almaları ile temizleme işlemleri de oldukça kolay bir şekilde ilerlemektedir. Gerekli müdahale adımlarının ele alınması ve diş teli fiyatları incelemeleri ile sürecinizi şekillendirmekteyiz.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.