Diş teli tedavisi alanında uzman ortodontistler tarafından sağlanan bir tedavi yöntemidir. Pek çok birey bu tedavi sürecinde gerekli durum analizlerini sağlayarak bireyin var olan problem durumuna yönelik çözüm arayışına girmektedir. Her birey sağlıklı bir ağız yapısına kavuşmak istemektedir. Bu istekleri doğrultusunda da gerekli tedavi sürecine yönlendirilmeye çalışılmaktadır.
Ortodonti özel bir uzmanlık alanıdır. Bu alan içerisinde diş teli tedavisi hakkında bilgilendirmelerin yapılması önemlidir. Diş teli tedavisinde ürün seçimi ve muayene sonuçlarının değerlendirilmesi büyük önem taşımaktadır. Diş teli fiyatları üzerindeki etkileri nelerdir diye düşünüldüğünde akla pek çok durum gelmektedir. Bu durumların analizi ile de sistemsel bir ilerleme sağlanmış olunacaktır. Diş teli fiyatları devlette ücretsiz midir soruları da bireylerce çok değerlendirilmektedir.
Diş teli tedavilerinde gerekli bilgilendirmeler ve gözlemler sağlanmaktadır. Diş teli tedavisinde öne çıkan noktalardan bir tanesi muayenedir. Muayene adımlarında nelere dikkat edileceği önemli bir husustur. Sorunun boyutu bize diş teli fiyatları hakkında bilgilendirmeler sunmaktadır. Diş teli fiyatları üzerindeki etmenler ile siz de gerekli süreç analizlerini kurabilmektesiniz. Diş teli fiyatları üzerindeki etmenler değerlendirildiğinde kullanılan ürün ve uygulayan uzman önem arz etmektedir. Uzmanların süreç boyunca var olan yetkinlik durumu büyük önem taşımaktadır.
Diş teli uygulamasında bireyin sağlıklı bir gülüşe sahip olması amaçlanmaktadır. Ancak bu yalnızca kullanılan ürün ile birlikte değerlendirilmemelidir. Diş teli tedavilerinde bireyin özel bir şekilde tedavilerini sürdürmesi için gerekli istek durumunu değerlendirmesi şarttır. Gerekli durumları yerine getirerek ilerleme göstermesi önemlidir. Aksi durumda kişi sorumluluklarını yerine getirmez ise diş teli tedavisi istenen düzeyde sonuçlanmayacaktır.
Diş teli fiyatları düzenlemelerinde ödeme koşullarını bireysel etmenleri dikkate alarak değerlendirmekteyiz. Sizler de gerekli tedavi programınızı değerlendirmemiz için, ayrıntılı almak için İstanbul’da yer alan kliniğimiz olan Alpdent ile etkileşime geçebilirsiniz. Diş teli fiyatları 2024 düzenleme fırsatlarını da ele alarak gerekli süreç aşamalarını da belirlememiz için görüşmeye gelebilirsiniz. Hem doktor hem de hastanın ortak bir rotoda ilerlemesi ile süreç istediğiniz şekilde ilerleme gösterebilmektedir.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.