Görüntü
Diş Teli Tedavisinde Süreç Yönetimi

Diş teli tedavisi son dönemlerde oldukça başvuru alan süreçlerdendir. Başvuruda bulunan kişiler süreç hakkında ayrıntılı bilgi edinmek istemekte, sorularına cevap aramaktadır. Bu sorular diş teli nedirden başlayarak etkili diş tedavi süreci adımları, ortodontik tedavide önemli noktalar konusuna kadar ilerleyebilmektedir. Bu tür sorulara verilen etkili cevaplar ile sürece başvurmak ve kusursuz ilerleme sağlamak oldukça önem kazanmaktadır.

Bireye göre diş teli tedavi süreçleri planlanmaktadır. Bu planlama adımlarına bakalım:

Diş Teli Temizliğini Sürdürme

Diş teli ve braket temizliği bireylerin dikkat etmesi gereken önemli bir konudur. Doktorunuzun önerdiği özel ürünler ile diş temizliğinizi gerçekleştirmelisiniz. 

Diş temizliğinde braketlerin etkili bir şekilde temizlendiğinden emin olmak gerekmektedir. Braket temizliğinde kenar kısımlarına dikkat etmek önemlidir. Kenar kısımlarında besin birikmeleri çok fazla gözlemlenebilmektedir. Bu birikimlerin dikkat edilerek temizlenmesi ile çürüme ve kalıcı lekelenmelerin önüne geçilmektedir. 

Doktorunuzun önerdiği özel aparatlar yardımı ile sürecinizi sağlıklı bir şekilde ilerletebilmektesiniz.

Her Yaşta Ortodonti Tedavisi Olur Mu?

Ortodonti tedavisi bireysel etmenlerce şekillenerek ilerleme göstermektedir. Her yaştan bireye ortodonti tedavisi mümkündür. Ancak bazı durumlarda yaş dönemlerine göre alternatif çözümler de getirmek mümkündür. 

Örneğin çocukların ağız yapıları incelendiğinde erken dönemlerden başlanarak plak kullanımı sağlanabilir. Bu plaklar ile yavaş ama adım adım istenen ağız yapısına erişmek oldukça mümkündür. Ancak kompleks sorunları olan ve ileri yaşlarda ortodonti tedavisine başvuran bireylerde diş teli kullanımından başka çözüm olmayabilir. Bu durumda erken tanı ve ilerleme oldukça önemlidir.

Hep Plak Kullanmak Zorunda Mıyım?

Plak kullanımı bireyin problem durumu ile ilerlemektedir. Ortodonti tedavisinde amaç dişlerin kendilerine ait olan konumlarına ilerlemesi ve etkili, sağlıklı gülümsemeye sahip olabilmektir. Bu durumda süreç içerisinde konumlarına gelmiş olan dişler zamanla burada sabitlenmelidir. Plaklar bu konuda bizlere yardımcı olmaktadır. Doktorunuzun önerdiği süreç boyunca plaklarınızı kullanarak dişlerin kendilerine ait olan konumlarında sabitlenmesine destek vermiş olmaktasınız.

Diş Teli Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Diş teli fiyatları pek çok etmenin birleşmesi ile şekillenmektedir. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerine göre bireyin getirdiği problem durumundan uygulanan kliniğe kadar pek çok etmen ile diş teli fiyatları değerlendirilmektedir.

Alpdent olarak alanında uzman kadromuz ile sizlere diş teli fiyatları değerlendirmeleri sunmaktayız.


Share:

Ortodontik Tedavi Hakkında Bilmeniz Gerekenler Nelerdir?

Dt Emre Aldoğan 14-08-2024

Dişlerde eğrilik, çarpıklık, dişlerin yamuk olması, diş dizilimlerinin bozuk olması durumları diş telinin kullanımını zorunlu hale getirir. Dişlerin bu durumunu tespit ederek, tedavisini yürüten kişil

Devamı

Ortodonti tedavisinde kıllanılan şeffaf plaklar

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Ortodonti tedavisinde şeffaf diş teli diye bahsedilen aslında şeffaf plaklardır. Ortada diş teli yoltur aslında. Diş tellerinin kötü görünümünü ortadan kaldırmaya yönelik geliştirilmiştir. Şeffaf

Devamı

Diş Telleri Sonrasında İz Yapar Mı?

Dt Emre Aldoğan 18-03-2020

Diş telleri günümüz bireylerce tercihi oldukça yüksektir. Bu durumun sebepleri arasında diş teli fiyatlarına uygun düzenlemelerin yapılması, kliniklerin artması ve uzman kadro genişlemeleri örnek veri

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.