Görüntü
Diş Telleri Sonrasında İz Yapar Mı?

Diş telleri günümüz bireylerce tercihi oldukça yüksektir. Bu durumun sebepleri arasında diş teli fiyatlarına uygun düzenlemelerin yapılması, kliniklerin artması ve uzman kadro genişlemeleri örnek verilebilmektedir. Alpdent olarak kadromuz ile sizlere hizmet vermeye, sorularınızı cevaplandırarak sürecinizi adım adım ifade etmeye önem vermekteyiz. Kişilerin aklında olan diş teli kullanımından sonra iz yapar mı sorusuna cevap vererek yazımıza başlayalım;

Diş Teli Kullanmalı Mıyım?

İlk olarak diş teli nedir bunun üzerinden açıklama yapmak gerekmektedir. Dişlerde yer alan konumlanma problemlerine çözüm bulmak amacıyla çeşitli malzemelerden yapılan ürünlere diş teli denmektedir. Ortodonti tedavisinde pek çok birey için önemli olan durum hangi tür teli kullanacağına karar verebilmektir. Bu durumda bireyleri değerlendirmeli ve hangi türün hangi amaca yönelik olduğuna dikkat edilmelidir. Süreç içerisinde pek çok adım değerlendirilmelidir.

Kişilerin teli kullanıp kullanmayacağı durumunda ilk ön plana aldıkları durum diş teli fiyatları olmaktadır. Diş teli fiyatları bireysel değerlendirme sonucu ortaya çıkar ve pek çok etmenden ötürü de etkilenme göstermektedir. Diş teli sürecini etkileyen etmenler ve dikkat edilmesi gerekli olan durumların belirlenmesi önemlidir.

Bireyler kendileri gerekli olduğunu düşündükleri takdirde ve doktor onayını da alarak ortodonti sürecine başvurabilmektedirler. Sürece başvurmasındaki tüm durumlar esas alınarak bir ön planlama yapılmaktadır. Her etmen incelenmeli ve gerekli olan durumlar üzerinde durularak süreç yapılandırılmalıdır.

Ortodonti Sürecinde Diş Teli Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Diş teli fiyatları süreç içerisinde pek çok aşamadan etkilenmektedir. Ağız yapısının incelenerek adımların düzenlenmesi, gerekli noktaların belirlenmesi, yapılacak ek müdahalelerin varlığı süreci etkilemektedir. Önemli olan durum temizlik sürecinin etkili bir şekilde yürütülmesidir. Diş teli fiyatları sağlıklı ağız yapısının kurulmasından olumlu yönde etkilenmektedir.

Diş telleri yapısına bakıldığında braket denilen yapılar kullanılmaktadır. Braketler kücük kare yapılardır. Bu yapılar farklı türlerde olabilmektedir. Türlere uygun olarak diş teli fiyatları da düzenlemelere gitmektedir. Kare yapılar dişlerin tam ortasında yer alırlar ve diğer dişleri de korumaktadırlar. Bu yapıların temizlenmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Temizlenme işlemleri olmaz ise kenar kısımlarında beyaz ve sarı lekelenmeler ve kahverengi oluşumlar da gözlenebilir. Bu durumda kenarların mikrop ve bakteri tutmaması adına temizlenmesi önemlidir. Ek olarak temizlenme işlemleri sağlıklı gerçekleştirildiğinde herhangi bir sorun da teşkil edilmeyecektir.

Braket izlerinin diş üzerinde kalması gibi bir durum söz konusu olmamaktadır. Temizlenme aşamalarının yerine getirilmesi, birikimlerin silinmesi ile dişler tertemiz olmakta ve herhangi bir iz, oluşum olmamaktadır. Braket altlarının herhangi bir mikrop kapması mümkün değildir. Kenarların mikrop kapması muhtemeldir buraların da temizlenerek sürecin ilerletilmesi önerilmektedir.

Diş Teli Nasıl Takılır?

Braket adı verilen yapıların tek tek dişler üzerine konumlandırılması ile gerçekleştirilen bir süreçtir. Braket türleri bireysel isteklere göre ve doktor onayı ile düzenlenebilmektedir. Bu durum diş teli fiyatları üzerinde de etki sahibi olmaktadır. Süreç içerisinde şeffaf diş teli veya görünmez diş teli tercih edilerek estetik görünüm üzerinde de etkiler yapılabilmektedir.


Share:

Ortodonti fiyatları

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Bazı kliniklerde ortodonti tedavisi dolar ile fiyatlandırılırken bazı kliniklerde tl üzerinden fiyatlandırılır. Ortodonti fiyatları 1500-5000 tl arasında olup birçok faktöre bağlı olarak değişmektedir

Devamı

Diş Teli Değerlendirmeleri ve Düzenlemeler

Dt Emre Aldoğan 07-01-2024

Diş teli; ortodonti tedavisi olarak bilinen, bireylerin ağız ve diş sağlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesine yardımcı olmayı hedefleyen bir tedavi sürecini temsil etmektedir. Bu tedavi sürecinde el

Devamı

Diş Teli Sürecinde Başarı Sırları

Dt Emre Aldoğan 09-12-2019

Diş teli tedavisi bireylerin en gözde tedavi çeşitlerinden biri olarak karşımıza çıkabilmektedir. İlk olarak diş teli nasıl takılır sorusuna ve diş teli fiyatları 2019 yılında değişen koşullara değine

Devamı

Diş teli tedavisi ve daha fazlası

Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.