Görüntü
ortodonti fiyatlari

 

Diş Teli Fiyatları Kullanılan Malzeme Kalitesi İle Orantılıdır

                  Diş telleri, braketler ve ark telleri yurtdışı menşeilidir; piyasada İsveç, İsviçre, Kore, Çin kökenli diş malzemeleri bulunmaktadır. Diş teli fiyatları döviz kuruna bağlı olarak değişim göstermektedir. Kullanılan malzeme türüne bağlı olarak da fiyat değişmektedir. Kullanılan braketler metal ise, diğer malzemelere göre daha avantajlı fiyatlara sahiptir. Seramik malzemeli braketlerin fiyatı metal braketlere göre çok yüksektir.

 Tedavinin Süresi Ve Tedavi Öncesi Yapılan İşlemler Maliyeti Etkiler

                  Ortodonti tedavilerinde ortalama tedavi süresi 1-1,5 yıldır. Ancak ortodonti tedavisi öncesi yapılan, diş problemlerinin çözümüne yönelik işlemler ve tedavi süresinde hastanın tavsiyelere uymaması gibi durumlar tedavi süresinin uzamasına neden olur. Diş etlerinde şişlik, diş eti çekilmesi, dişlerde çürüklük gibi durumlar tedavi edilmeden ortodonti tedavisine başlanmaz. Tedavi sürecinde, ortodontistin uyulmasını talep ettiği kurallar vardır. Örneğin aşırı sıcak bir şey yenilmemesi gerekir. Asitli içeceklerden uzak durulması zorunludur. Asla sakız çiğnenmemelidir. Hasta tedavi süresince bu kurallara uygun hareket etmezse üzüntü verici durumlar yaşanır. Asitli içecekler metal braketlere zarar verir. Tedavi süresince diş fırçalarken ortodontik fırça kullanılmalı; diş aralarında bir şey kalmamalıdır. 

                  Eğer tedavi yöntemi olarak şeffaf plak yöntemi seçilmişse, plakların günde en az 20 saat takılması beklenmektedir. Eğer takılmaz ise plakların olması gereken süre içinde kendisinden beklenen diş pozisyonlarının 2-3 mm.lik konum değişikliği etkisini oluşturması imkansızdır. Plaklar sadece yemek yerken veya tüm tedavi süresi içinde birkaç kere çıkarılmalıdır. Diş teli takıldığında üst ve alt çenenin birbirleri ile etkileşiminin oluşması için lastik takılır. Lastik takılmaması tedavi sürecinin yavaş ilerlemesine sebep olur. Tüm bu bahsedilen etkenler tedavi süresinin yavaş ilerlemesine, yapılan ara kontrol sayısının artmasına ve diş teli fiyatları artışına sebep olur. 

 Seçilen Tedavi Yöntemi Tedavi Sürecini Ve Fiyatı Etkiler

                  Ortodonti dişlerdeki ileri geri pozisyonları, öne doğru kayma, dişlerin üst üste binmesi, diş aralarının açıklığı gibi diş dizilimleri ile ilgili problemlerin tedavisi için geliştirilen bir tedavi yöntemidir. Geliştirilen birçok ortodonti yöntemi vardır. Hangi yöntemin uygulanacağına dişlerin muayenesi sonucunda, hasta ve ortodontist birlikte karar verecektir. Her yöntemin birbirlerine göre avantajlı- dezavantajlı durumları vardır. Kolay karar verebilmeniz için yöntemleri ve avantajlı- dezavantajlı durumları sizler için derledik. Ortodondiste muayene olmadan önce mutlaka yazımızı okumalısınız. En bilindik yöntem, ilk önce piyasaya sunulan ve uzun yıllar boyunca uygulanan tek yöntem olan normal ortodonti yöntemidir.

                  Diş teli fiyatları açısından en ekonomik ortodonti yöntemi diş teli ve braketlerin dişlerin ön tarafında yer aldığı normal ortodontidir. Bu yöntemde ve diğer tüm yöntemlerde ağzın panoramik röntgeni ile modeli çıkartılır. Metal braketler ve diş teli laboratuvar ortamında imal edilir. Braketlerin açısı kişinin dişlerine özeldir. Zaten ortodonti tedavisi kişiye özeldir, kişinin ağız ve diş yapısına tam olarak uyarlanmadıkça tedaviden olumlu sonuç almak imkansızdır. Metal braketler dişlere özel bir yapıştırıcıyla ve kompozit malzemeyle diş yüzeyine yapıştırılır. Kompozit malzeme özel bir ışıkla sertleştirilir. Geleneksel braketleri tercih ederseniz metal veya elastik ligatür kullanılması gerekir. Eğer ligatür kullanılmayacak ise kendinden bağlı ayraçlar alınmalıdır. Tüm bu detaylar diş teli fiyatları 2024 üzerinde artırıcı rol oynar. Braketler diş yüzeyine kuvvet uygular. Braketlerin aralarından ark teli geçirilir; diş telleri braketlerin üzerine gelir. Ortodonti tedavisi süresince sert gıdaların yenilmemesi gerekir; aksi durumda braket diş yüzeyinden koparak ayrılır; kopan bölgede herhangi bir baskı oluşmadığından, ortodonti tedavisi olumsuz etkilenir.

                  Braket ve diş telinin ağızın damak tarafına bakan yüzeyine uygulandığı farklı bir tedavi yöntemi vardır ki biz buna lingual yöntem diyoruz. En büyük avantajı görünmemesidir. Diş teli fiyatları normal ortodontiye göre daha pahalıdır. Ağız boşluğuna bakan iç yüzeye takıldığından, braketlerin ve telin yerleştirilmesi daha zordur ve daha uzun zaman alır; o nedenle diş teli fiyatları açısından daha pahalı bir yöntemdir. Lingual yöntemin bir dezavantajı; diş tellerinin takılmasını takip eden ilk zamanlarda dil ucunun tellere değmesi nedeniyle yaraların oluşabilmesidir. 

                  Bir diğer yöntem ise şeffaf plaklardır. Diş teli fiyatları 2024 yılı için açıklanmış olup, yöntemler arasında en pahalı yöntemin şeffaf plak yöntemi olduğu görülmektedir. Pahalı olmasının nedeni 15 günde bir kere plakların değiştirilmesidir. Plaklar farklı etki yapan bir serinin elemanları gibi üretilir. Laboratuvar şartlarında her bir plak dişlerin 2 mm lik yer değiştirmesini sağlayacak şekilde üretilir. Kullanım süresi sonunda da atılır. Tedavinin daha başındayken çekilen ağız içi röntgenleri dikkate alınarak her 15 gün sonunda dişlerde meydana gelen değişim hastaya gösterilir. Tedavinin daha başındayken, hasta tedavinin sonuçlanmış olacağı durumdaki diş dizilimini ve pozisyonlarını görebilir. Plakların her 15 günde bir değişimi ve doktor kontrolünün yapılıyor olması, şeffaf plak diş teli fiyatları 2024 için yöntemler arasında en pahalı yöntem olmasına neden olmuştur. 

                  En büyük avantajı kolaylıkla takılıp çıkartılmasıdır; yemek yerken çıkarılabilir, özel davet günlerinizde çıkarılabilir. Ancak etkisini gösterebilmesi için günlük zaman diliminde en az 20- 22 saat takılması önerilmektedir. Plak rengi şeffaf olduğundan, diş rengine yakın olan seramik malzemeden yapıldığından bakıldığında belli olmaz.

 Küçük Çocuklar Ortodonti Tedavisi Görür mü?

                  Çocukları henüz ilköğretim çağındayken diş doktoruna kontrol için götürürseniz, diş dizilimlerindeki problemleri erken fark edilecektir. Dişlerde çok belli olan çarpıklık, dişlerin üst üste binmesi gibi normal bir insanın fark ettiği problemler varsa çocuğunuzu hiç vakit kaybetmeden ortodontiste götürünüz. Çocukta alt veya üst çenenin ileri kayması, parmaklarını sürekli emmesi alışkanlığı var ise, ağızdan nefes alıyorsa mutlaka ortodontiste götürmeniz gerekir. Damak tedavisi, takıp çıkartılabilen apareylerin kullanımı ağızda süt ve sürekli dişlerin birlikte olduğu yaşlarda çok hızlı netice vermektedir.

                  Bebeklik döneminde uzun süre emzik kullanılması, ağız içine yabancı cisimlerin sık sık sokulması dişlerde bozukluğa neden olmaktadır. Yetişkin bir insanda tedavi süresi 1-1,5 yıl olabilirken, çocuklarda bu süre yarıya kadar düşebilir. Çocuklar için 6- 7 yaşları tedavi için güzel bir dönemdir. Çocukların ağzında hem sürekli hem süt dişleri varken kontrol yapılmalı, dişlerin konumları, dizilimi, ağzın kapanışı kontrol edilmelidir. Çocukların ortodonti tedavisi devlet tarafından karşılanır. Ülkemizde 18 yaşın altındaki bir bireyin tüm tedavi masrafları SGK tarafından karşılanmaktadır. 

 Diş Teli Fiyatlarını Oluşturan Tedavi Kalemleri Nelerdir?

                  Bugünlerde diş teli fiyatları 2024 yılı için açıklandı. Yöntemler arası fiyat farklılıklarına bakarak bütçenize uygun yöntemi seçebilirsiniz. Tedavinin başında sefalometrik film analizi yapılır. Burada dişlerin ve çene kemiklerinin durumu tespit edilir. Diş tedavileri için her yıl taban bir ücret açıklanır; ancak diş teli fiyatları 2024 ortodontistin mesleki tecrübesine, kliniğin konumuna, sabit giderlerine bağlı olarak değişecektir. Klinikte çalışan personelin maaşları, genel giderlerin tümü tedavi gören hastaların giderlerine yansıtılır. Görüldüğü gibi diş teli fiyatları 2024 için belirleyici olan faktör sayısı çoktur. Tedavi süresinin uzaması, tedavi süresince sık sık gerçekleşen kontroller, kontroller sırasında yapılan müdahaleler, zorda kalınıp uygulanan cerrahi operasyonlar ek maliyetlerin çıkmasına da neden olacaktır. 


Share:

Diş Telinin Seçimi Nasıl Olur?

Dt Emre Aldoğan 21-08-2023

Diş teli tedavisinde bireylerin dikkat etmesi gereken durumlar mevcuttur. Bireylerin tedavi sürecinde gerekli bilgileri alması sağlıklı bir şekilde ağız sağlığına kavuşmasına yardımcı olmaktadır. Diş

Devamı

Estetik diş hekimliğinde ortodonti tedavisinin yeri ve mekanı

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Estetik diş hekimliği dişlerdeki konum bozukluğunun, renk probleminin, şekil probleminin çeşitli yöntemlerle düzeltilerek hastaya daha güzel bir gülüş kazandırıldığı bir tedavidir. Genellikle sosyokül

Devamı

Diş Teli Korunumu

Dt Emre Aldoğan 26-08-2019

Günümüzde çoğu birey yanlış bilgiler edindikçe süreci erteleme durumunda bulunabilmektedir. Burada tek tek başvuran kişiler için önem arz eden ve tedavi hakkında yanlış algılar geliştirmesine sebep ol

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.