Görüntü
ortodonti tedavisi

Ortodonti tedavisi bireylerin konumlanma problemlerine çözüm ararken aynı zamanda istenen görünüme sağlıklı bir şekilde kavuşmayı amaçlamaktadır. Kişiler kendi hayatlarında bazı ağız ve diş sağlığı problemleri ile karşı karşıya kalabilmektedir. Bu durumda iyi bir hekim ile oluşturulan müdahale planı son derece önemlidir. Adım adım bu durum üzerinde durulmalıdır.

Ortodonti Süreci Nasıl İlerler?

Sürecin başlaması adına gerekli adımların düzenlenmesi, müdahalelerin gerçekleştirilmesi önemlidir. İlk olarak yapılması gerekli olacak olan durum olan problemlerin çözümlenmesidir. Diş teli her birey için gerekli olan yapılardandır. Diş telinizde braket adı verilen küçük kare biçimli olan yapılar yer almaktadır. Bu kare yapılar dişin istenen konuma getirilmesinde önemli etki sahibi olabilmektedir.. Diş teli fiyatları 2024 yılı etmenlerine dikkat edersek seçilen ürünün maliyeti oluşacak fiyatların belirlenmesinde etki sahibi olmaktadır. İlk olarak seçilecek ürünleri inceleyerek süreci ifade etmek önemlidri. Braket türlerine de değinmek gerektiğinde metal braketler ilk olarak üretilen etmenler arasındadır. İstenen amaca ulaşmada önemli bir konuma sahip olmuş olan braket türlerine braket adı verilir. Fakat estetistiksel anlamda kişileri memnun ederek tatmin edici bireyler de oluşturan kişilerin mevcut olduğu günümüzde daha az oranda tercih edilme etmeni mevcuttur. Bu türlerin yanı sıra yeni arayışlar da geliştirilmeye çalışılmaktadır. Şeffaf diş teli ve görünmez diş teli türleri bu bağlamda geliştirilmiştir.

Diş Teli Fiyatları 2024 Değişmeleri Nelerdir?

Diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerince fiyatlar ön plana çıkmaktadır. Şeffaf olarak üretilen hassas braketler bireylerin süreçlerine destek vermek amacındadır. Ortodonti tedavisi dişlerin yüzey kısımlarına zarar getirmeden özel malzemeler yardımı ile yapıştırılan braketler sayesinde dişlerdeki konum problemlerini düzenleme amaçlı olarak sağlanan bir tedavi yöntemi olarak ifade edilir. Metal braketler de ortodonti süresince tercih edilmekte ve eskiden beri varolan türler arasında yer almaktadır. Gösterdiği etkiler diğer braketlere nazaran tedavi sürecini kısaltmada daha etkilidir. Metal braketlerin sürtünme kuvveti daha az olmasından ötürü de meydana gelen yeterli kuvvet çok az bir kayıpla dişe iletmektir. Bu durum tedavi sürecinin daha da hızlı olarak gelişmesine olanak tanımaktadır. Seramik braketler istenmeyen bu görünüm problemine çözüm vermek amacı ile geliştirilmeye çalıştırıldı. Tüm bu etmenler diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemelerine de etki ederek sürecte etki sahibi olmaktadır. Diş teli tedavisi oldukça doğal bir süreçtir. teli nasıl takılır ve diş teli fiyatları, ortodonti fiyatlarındaki etmenler nelerdir bu etmenlere de önem vererek diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları üstündeki artışların neden olduğuna ve diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemelerini etkileyen faktörlere değinirken süreçten de bahsetmekte yarar vardır;

Diş teli nasıl takılır sorusu süreç boyunca merakını koruyan önemli bir durumdur. Diş teli nasıl takılır sorusuna ek olarak hangi braket türünün süreç içerisinde tercih edileceği ve süreç açısından daha uygun olabileceği de cevaplandırılarak önem kazanmış olunmaktadır. Şeffaf diş teli veya görünmez diş teli bireylerce tercihi fazla olan türler arasında yer almaktadır. Diş teli fiyatları / ortodonti fiyatları bu tür tercihler içerisinde şekillenmektedir. Görünmez diş teli yetişkinlerce daha çok tercih edilerek uygulanan türler arasında yer almaktadır. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları da bu faktörler içerisinde gelişim göstermektedir. Doktorunuz ile diş teli fiyatları (ortodonti fiyatları) üzerinde gerekli iletişim düzeyini etkin bir şekilde kurmanız süreç açısından etkili sonuçlar elde etmenize katkı verecektir. Önemli olan etmenlere dikkat edildiğinde süreç istenen adımlar ile ilerletilmektedir.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.