Ortodonti tedavisinde bireyler pek çok soru işareti ile karşı karşıya kalabilirler. Bunlardan bir tanesi de hangi braket türünü seçmeliyim? sorusu olmaktadır. Günümüzde pek çok braket türü geliştirilmiş ve bireylere sunulmuştur. Ne kadar çok çeşit olsa da bireyler doktor kontrolü ve muayene sürecinin ardından kendilerine uygun braket seçimini sağlamaktadırlar.
Günümüzde bireylerin yeni tercihleri arasında yer alan şeffaf diş teli hakkında oldukça güzel duyumlar mevcuttur. Ancak bazı bireyler metal diş telinin daha çok gelişimi sağladığını ve süreci kısalttığını ifade etmektedir. Tedavi sürecine başvuracak biri iseniz tüm bu durumlar karşısında en iyi braket türü hangisidir diye kendinize sorabilirsiniz. Şeffaf diş teli mi yoksa metal diş teli mi tercih etmeliyim sorusunu ayrıntılandıralım:
Braket kullanımı birey için çok önemlidir. Ağzındaki yeni yapılara alışmaya çalışan kişi aynı zamanda rahat etmeye ve çevresindeki ilişkilerine de normal bir şekilde katılmaya çalışmaktadır. Diş teli kullanımında bireylerin rahat olması ve sağlıklı gülüşleri kazanmasını beklemekteyiz. Alpdent ile ağız ve diş sağlığında dikkat edilecek noktaları sizlere sunarak istediğiniz kusursuz görünümü kazandırmaya çalışmaktayız.
Metal, şeffaf ve lingual braketlerin kullanımı günümüzde oldukça yaygındır. Burada daha çok ön plana çıkan tür ise şeffaf türler olmaktadır. Braket türleri diş teli fiyatları 2021 düzenlemlerine etki etmiştir. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinde metal türler daha uygun iken şeffaf ve lingual türler daha yüksek maliyetler açısından ele alınmaktadır. Diş teli fiyatları 2024 incelemelerinde lingual teller en yüksek maliyet arasında yer alabilmektedir.
Metal veya şeffaf tür olsun iki tür braket de bireylerin istediği kusursuz görünüme ulaştırmaktadır.Şeffaf ya da metal olsun ikisi de aynı işleve sahip olmaktadır. Tedavi uzamasına neden olan durumlar braketlerin hasar görmesi veya kontrollere istenilen vakitlerde gelinmemesi olabilmektedir. Bu durumların dışında tedaviyi uzatacak ek bir sebep mevcut olmamaktadır.
Diş teli tedavisinin sonlanmasına doğru dişlerin konumlarında kalıcığını sağlamak adına plak kullanımı gereklidir. Diş telinden sonra plak kullanımı doktor kontrolünce sağlanmalıdır ve düzenli aralıklarla muayene gerektirmektedir. Dişlerin hareketli olan yapısı korunmuş olarak kalıcılık sağlanmaktadır.
Diş teli fiyatları süreç içerisinde önemli bir konuma sahiptir. Sürece başvurmada ve gidişatı etkilemede önemli bir yere sahip olan diş teli fiyatları ve diş teli fiyatları üzerindeki etmenleri değerl
Ortodonti tedavisi yani diş teli tedavisi dişlerin çapraşıklık, yamukluk, eğrilik durumlarını düzenlemede kullanılmaktadır. Tedavi süreçleri içerisinde bireyler pek çok soru ile karşı karşıya gelerek
Günümüzde bireyler diş telini sıklıkla tercih ederken temizlik konusunda yetersiz bilgi sahibi olabilmektedir. Temizlik aşamaları her birinde aynı içeriğe sahip olmaısna karşın pek çok yeni türün meyd
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.