Görüntü
Şeffaf Plak Kullanımı Gerekli Midir?

Şeffaf plak tedavileri ile diş sorunlarınıza çözümler getirebilirsiniz. Tüm durumların analizi sağlarak ben şeffaf plak kullanabilir miyim sorusunu ele alabilmektesiniz. Yetişkinler için geçerli olan geleneksel diş tellerine bir alternatif olarak geliştirilmiştir. Şeffaf plaklar neredeyse görünmezdir. Yemek yemek, dişlerinizi fırçalamak ve diş ipi kullanmak için çıkarılabilir. Bu özelliği ile hijyen sağlanarak bireyler için kolaylıkla kullanılabilmektedir.

Ortodontik tedavilerdeki en son üretimi sağlanan gelişmelerden biridir. Şeffaf plakların seçilmesindeki en önemli etmen dişlerinizin kasılmalarını düzeltirken ortodontik tedavi sürecinde olduğunuzun belli olmamasıdır.

 

Şeffaf Plak Nedir?

Ortodontik tedavide kullanılmak üzere bilgisayar ortamında tasarlanan plaklara şeffaf plak adı verilmektedir. Dişlerin ideal bir konuma getirilmesi için her 1 veya 2 haftada bir değiştirilmektedir. Düzenli kontrolleriniz ile düzenleme sağlanmaktadır. Gelişiminiz takip edilerek gerekli düzenlemelerin kurulması önemlidir. Diş plağı kullanımında herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Bu şeffaf plaklar ile dişler arasındaki boşluklar doğru ve hızlı bir şekilde kapatılabilir.

Şeffaf Plak Bakımı Nasıl Sağlanır?

Aparatlar soğuk su ile yıkanır ve fırçalanır. Kaynar su ile yıkamaktan kaçınmalısınız. Çay, kahve gibi sıcak içecekler alınırken plaklar çıkarılmaktadır. Çıkarılması temizlik süreçlerini kolaylaştırmaktadır. Bireylerin her gün düzenli bakımlarını sağlaması gerekmektedir. Bu bakımların eksik olması tedavi süreçlerini sekteye uğratabilmektedir.

 

Ben Şeffaf Plak Kullanmalı Mıyım?

Tedavi genellikle yetişkinler ve küçük çocuklar için başarı ile sonuçlanır. Doğru kararı vermeniz için diş hekiminiz tarafından muayene edilmeniz ve durum analizlerinizin sağlanması gerekilmektedir.Eğer kapanış probleminiz alt ve üst çene uyumu ile sağlanabiliyor ise ve çok fazla çapraşık dişlere sahip değilseniz şeffaf plak kullanımını sağlayarak tedavi süreçlerinizi ilerletebilirsiniz. Minimal bozuklukları düzeltebilir ancak kapanış problemi var ise plak tedavisi ile düzeltilemez. Tüm durumların ele alınarak nasıl düzenleme sağlanacağına karar verilmesi gerekir. Aksi durumda kullandığınız ürünler sizler için işlevsiz olabilmektedir.


Share:

Ortodontik tedavi ve mini Ortodonti vidaları

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Günümüzde gelişen teknolojik şartlar nedeniyle ortodontik tedavilerde de bir takım gelişmeler ve kolaylıklar da oluşabilmektedir. Özellikle yer darlığına bağlı bazı çapraşıklıkları dişsel be iskeletse

Devamı

Diş teli fiyatları ne aralıktadır ve neye göre belirlenir?

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

https://www.youtube.com/embed/8zowPFlhmyc Diş teli tedavisi dişlerin üzerine braket adını verdiğimiz metal, porselen, safir yada sert plastikten üretilen cisimlerin özel kimyasallarla yapıştırılmas

Devamı

Metal Diş Tellerinin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Dt Emre Aldoğan 11-02-2024

Diş teli tedavisi bireylerin sağlıklı gülüşler kazanması için pek çok seçeneği bizlere sunan bir tedavi yöntemi olmaktadır. Alanında uzman ortodontistler tarafından yönlendirme sağlanan diş teli tedav

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.