Görüntü
Çürükler Neden Oluşur?
Çürükler Neden Oluşur?

 Ağız ve diş sağlığı gerekli özen ve dikkati gerektirmektedir. Besinlerin sürekli öğütülüyor olması ağız sağlığının da korunması gerektiğini bizlere göstermektedir. Gerek çürüme gerek koku veya farklı sorunların meydana getiren ihmaller ilerleyen süreçte büyük boyutlar da oluşturabilir. Diş fırçalama gibi temel olarak yapılması gereken noktaların da ele alınmaması bazı bakterilerin oluşumuna sebebiyet vererek diş çürüklerini meydana getirebilir. Basit ve sistemli müdahaleler ile ağız sağlığınızı koruyabileceğini iz gibi dikkat etmediğiniz de büyük sorunlar da oluşturabilirsiniz. Ağız sağlığında dikkat etmeniz gereken noktaları ve Diş teli fiyatları 2024 yılında etkili olacak etmenleri birlikte inceleyelim.

 

Çürük Dişi Nasıl Anlarız?

Her yaştan bireyi de görülebilen diş çürümeleri, diş minesinin ve dişlerin dış yüzeyinin tahrip olması anlamına gelir. Dişlerde daha öncesinde oluşturulmuş olan ve diş üzerinde bulunan özel yapı genellikle şeker içerikli besinlerin tüketilmesi ve temizlenmemesi sonrasında bazı asitlerin oluşumuna neden olarak dişlerin yüzeyine ve minesine zarar verir. Bu durum çürükleri meydana getirebilir. Dişin yapısı incelendiğinde diş kökünün daha hassas ve çürümeye meyilli olduğu görülmektedir. Bu durumdan ötürü bazen dışta herhangi bir çürüme görmediğiniz halde dişinizde çürüme meydana gelmesi olasıdır. Diş çürümeleri gerekli bakımın sağlanması ile önlenebilir. Diş temizliğinize verdiğiniz önem dişlerin arasında besinlerin kalmıyor oluşu süreç için oldukça önemlidir. Sıralı ve çapraşık olmayan dişler daha kolay temizleneceği ve daha sağlıklı olacağı için diş teli tedavisi sonucunda bireyler sağlıklı bir ağız yapısına kavuşarak bu yapıyı daha kolay bir şekilde temizleyebilir. Temizleme süreçlerinde diş ipi kullanımı da oldukça tercih edilmektedir.

 

Diş Teli Tedavisi Avantajları

Diş teli tedavisi dişlerin kendilerine ait yapılarına doğru hareketlerini kolaylaştırır. Diş teli tedavisinde bireyler sağlıklı ağız görünümüne kavuşarak hem biyolojik hem de sosyal anlamda doyum sağlar. Diş teli tedavisi sürecinde bireylerin dikkat ederek önem verdiği önemli bir konu da diş teli fiyatları olmaktadır. Diş teli fiyatları alanında uzman ortodontistlerin uygulama sürecindeki faaliyet akışından oldukça etkilenmektedir. Diş teli fiyatları değerlendirmeleri farklılık gösterebilmektedir. Diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemeleri bireyin getirdiği problem durumuna göre çeşitlilik göstermektedir. Ayrıntılı bilgilendirmeler ve ağız ve diş sağlığında önemli kurallar için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.



1 Yorum

...

test · 30 Mar 2024

burası yorum kısmı

64x64

Dt Emre Aldoğan·

test cevap

Daha Fazla Yorum İçİn Tıklayınız.