Görüntü
Ortodonti Tedavisinde Kontroller
Ortodonti Tedavisinde Kontroller

Ortodonti tedavisi bireylerin günümüzde sıklıkla başvurduğu ağız ve diş sağlığına destek veren bir tedavi yöntemidir. Bireylerin ağız ve diş sağlığı süreçlerinde bireylerin destek vermesi gereken önemli noktalar mevcuttur. Bu durumların değerlendirilmesi bireylerin gelişim süreçleri için oldukça önemli olmaktadır. Pek çok birey gerekli destek süreçleri ve bilgiler ile ağız ve diş sağlığı tedavisini adım adım ilerletmektedir. Gerekli bilgiler ve değerlendirmeler ile bireylerin sağlıklı, estetik yapıya sahip gülüşleri kazanması için oldukça önemlidir. Ağız ve diş sağlığında önemli kurallar bulunmaktadır. Bu durumlar bireyin tedavisi için oldukça önemli olduğundan ötürü kural gibidir. Diş teli fiyatları ve diş teli fiyatları hakkındaki değerlendirmeler hakkında bilgi almak için okumaya devam ediniz.

Diş Teli Tedavisinde Bakım

Diş teli tedavisi bireylerin sağlıklı bir ağız yapısı oluşturmasına yardımcı olmaktadır. Bireyler gerekli bakım süreçleri ile süreçlerini sağlıkla ilerletmektedirler. Diş çapraşıklıkları estetik görünümü bozarak bireyleri rahatsız edebilir. Bu durumda bireyler gerekli bakım süreçleri hakkında bilgi sahibi olarak kendilerine uygun olan bir tedavi düzeneğini tercih edebilirler. Diş teli tedavisi bireylerin sağlıklı ve estetik bir ağız yapısına kavuşmak için ihtiyacı olan tedavi yöntemi arasında yer almaktadır. Ağız ve diş sağlığının korunması ortodonti yani diş teli tedavisi ile mümkündür. Dijitali tedavisinde bireylerin kendine ait sorumlulukları da bulunmaktadır. Örneğin rutin kontrollerini yapmak, temizlik işlemlerini sürdürmek ve bunu gerekli kurallara uygun olarak ilerletmek, doktorun söylemlerine önem vererek gerekli destek süreçlerini uygulamak diş teli tedavisi için önemlidir. Diş teli tedavisindeki bu durumlar diş teli fiyatları konusunu da etkiler. Diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmeleri bireylerin gerekli destek süreçlerinde etkili olan faktörlerce şekillenir.

Diş Teli Tedavisinde Fiyatlar

Diş teli tedavisinde tel seçim süreci tedavi sürecindeki bireyin motivasyonu ve isteğinin artırılmasında önemli bir yer tutmaktadır. Ayrıca diş telinin türü bakım süreçlerini ve diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmelerin etkilemektedir. Metal tel türü şeffaf tellere göre daha az maliyet taşırken diş teli tedavisini uygulayan uzmanın becerileri, alanında yetkin olması, uygulanan kliniğin yapısal özellikleri diş teli fiyatlarının değişmesinde önemli bir etkiye sahiptir. Kişiye özel fiyatlar ve değerlendirmeler için bizlerle iletişime geçiniz. 

 

 


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.