Görüntü
Erişkinlerde Tel Tedavisi Nedir?
dis-teli-fiyatlari

Süreç içerisinde bazı besin maddelerinin tüketimi sırasında dikkat etmeniz gereken noktalar bulunmaktadır. Bu ürünlerin tüketimi çok az tercih edilerek sürecin ilerlemesi daha sağlıklı olacaktır. Tüketimi durumunda  hemen ardından temizleme sürecinin de yapılması gerekmektedir. Diş teli fiyatları 2019 da temizliğin fiyat üzerindeki önemini ortaya koymaktadır. Ağız ve diş sağlığına fazlaca olumsuz etki yapabilen sigara ve alkol tüketiminin yapılmaması gerekmektedir. Kemik yapılarına, ağız, dil, dudakların yapılarına zararı olan ve leke oluşumlarınında da artmalarına neden olan bu etmen kişiye zarar verir. Braketlerin kenarlarında beyaz lekeler oluşabilir ve  bu lekeler ilerleyen dönemlerde koyu renge dönebilirler. Bu durumun gözlenmemesi için diş teli temizliğine dikkat edelim. Diş teli nasıl takılır ve diş teli fiyatları, ortodonti fiyatlarındaki kriterler nedir gerekli noktalara dikkat ederek diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları üzerindeki artışların nedenlerine, diş teli fiyatları 2019 yılı değişimlerinin sebeplerine değinelim;

Ortodonti tedavisi her yaştan bireyin gerekli müdahale adımlarını takip ederek ilerlettiği süreç olarak ifade edilebilmektedir. Kişinin ilk olarak hangi problem etmeni ile sürece başlamak istediğine bakılmalıdır. Diş konum sorunları mı sorun yoksa çene kemiğinde meydana gelen sorunlar etmeniyle mi sürece başlamak isteniyor? 18 yaşının altında kalan bireyler için gelişim aşamalrı değişme ve gelişmeler göz önüne alınarak ona uygun bir plan düzenlenirken yetişkinlik dönemine gelindiğinde bu durumu sağlamak pek mümkün görünmemektedir. Ortognatik-cerrahi ismiyle ifade edilen bir müdahale süreci ile problemler düzenlenmeye çalışılmaktadır. Ortodonti süreci ile sorun ele alınır mı, gelen sorularda ilk bu soru sorularak ifade edilir. Daha sonra hangi bireye hangi tedavi yönteminin gerektiği ifade dilerek ona etmene bakılmalıdır. Yetişkinler pek çok tel türünün arasından hangisi bana uygun diye düşünerek seçimlerin yapılması sağlanır. Tellerinin bazı durumlara sahip olabilmesi de süreç içerisinde önem arz eder. Yetişkinler ile süreci ilerletmenin kişiye sağladığı  katkıların bir yanı ise dişlere gerekli olan bakımı, gereken önemi meydana çıkartmaya gayret göstermeleridir. Öncelik olarak onlara sürecin önemi ve bakımının yapılması öneminden bahsetmek gerekir. Yetişkinler ile bu süreci sürdürmeyi sağlamak daha kolay olabilmektedir. Tel tercihinin  fizyolojik hem de görünümsel bağlamda katkılarının olabilmesi yetişkinlerin sürece katılıp faaliyet göstermesine olumlu katkılar kazandırmıştır.

Braketler telleri tutan küçük kare yapılar olarak adlandırılır. Bu yapılar özel yapıştırıcılar ile dişlere monte edilir. Bu braketlerin farklı yapıda ve renkte olanları da mevcuttur. Tedavi türlerinden biri olan tellerdeki türleirn artış göstermesi bireylerin ihtiyaca yönelik seçim yapmalarında da artışların meydana gelmesinde katkı sağlaycaktır. Yetişkinler görünümsel olarak kaygılardan ötürü diş teli sürecinden kaçınma davranışı meydana getirebilirler. Bu hastaların da bir çoğu çapraşık dişlerinden ötürü müdahale etmeninde bulunmamaktadır. Ortodonti tedavisinde diş yapısına önem göstererek ilerleyen aşamaların olması ve gerekli müdahalelerin eksiksiz yapılmasından dolayı tercih alanları fazlalaşmaktadır. Ortodonti tedavisini alan bireylere danışıldığında öncelikli olarak görüntü durumundan hoşlanmayacaklarını, bu durumun onda kaygılanmalara yol açtığını ve canlarının acıyacağını düşündükleri için süreci erteleyebildiklerini, kaçtıklarını ifade ettiklerini belirttiler. Braket konusunda çekinme ve korkuları olabilen kişiler de görünmeyen braketleri kullanmayı tercih etmeye başvurdular. Bu durumun nedeni de bu yöntemin daha az dikkat çekerek estetistiksel anlamda kişilere büyük avantajlar sağlamasından kaynaklanmaktadır. Bu süreç bittiğinde gerekli olacak olan konuma geleceğini bilmek ve olumlu örnekleri de görmek motivasyonu arttıran temel etmenlerden olmaktadır. Pek çok müdahale aşamalarının ve tekniklerin geliştirilerek düzenlenmesi de sürecin gelişim ve değişim sağlanması için önemli bir adım haline getirilmektedir. Diş teli fiyatları 2019 yılında tüm alanlara göz gezdirildiğinde kullanılan ürünün maliyeti fiyatların oluşturulmasına büyük katkı vermektedir. Bir diğer tedavi türüne de bakıldığında “Lingual Tedavi” yeni ve gelişmekte olan bir tedavi sürecini kapsayan adımları da içererek yeni yer alan türlerden olmaktadır. İç kısımlara yapıştırılması estetik kaygının en aza inmesine olanak sağlamaktadır. Ancak bu durum da bazı zorlukları da beraberinde getirebilir. Örnek vermek gerekişrse diş telinin dişlerin iç kısımlarına yapıştırılmış olması etmeni dilin bu alanlara değerek yaralanmalar meydana getirmesine sebep olabilmektedir.  Şeffaf plakların tercih edildiği kişiler de süreçte mevcuttur. Bazı hastalar da plaklar yardımıyla süreci istenen noktaya doğru daha kolay yürütebilirler. İki üç haftada bir değişim durumu  sağlanır. Ancak doktorun size gerekli süreyi belitmesi süreç için önem arz etmektedir. Bireyler günde yaklaşık 20 saat bu aparatı tercih ederek süreci istenen yönde ilerletebilmektedir.  

“Ortognatik Cerrahi Tedavi” daha estetik bir görünüm elde etmek adına tercih edilecek olan müdahale yönteminden biridir. Diş teli tedavileri sayesinde dişlerin istenilen konumlarına erişmesi olanaklıdır. Fakat çene kemikleri ile ilgili problem durumlarınız mevcutsa ve yaşınız da 18-20 nin altında bulunyorsa ilk olarak yapmanız gereken etmen doktorunuzla ilk adım olan muayene aşamasını düzenlemektir. Doktorunuz muayenenin ardından size gerekli bilgileri verecektir. Ne nasıl yapılacağı konusunda yardımcı olmya özen vercektir. Cerrahi müdahalenin söz konusu olabildiği durumlarda da ilk olarak yapılması önemli olacak olan adımlar sağlanır ve sonra cerraha yönlendirme yapılır. Ameliyat olması için gerekli oan durumlar için anestezi ile süreç yürütülür. Ameliyat aşamaalarında braketler çıkarılmalıdır. İyileşme sürecinde ise braketler takılan elastikler yardımıyla çenelere sabitlenme sağlanır. Daha kısa bir süre içerisinde gelişme ile ilgili sonuçlar elde edilerek estetik başarının sağlanması amaçlanmalıdır. Yapılan çalışmalara göz gezdirildiğinde günümüzde ortognatik cerrahi git gide yaygınlaşma sağlamaktadır. Braketlerin kopması durumu çok nadir gözlenebilen bir durumdur. Ancak yanlış müdahale etmeni böyle bir sonuca neden olabilmektedir. Diş teli nasıl takılır soru durumuna net bir cevap veremeyen bireyler süreç içerisinde belirsizlikten kaynaklı kaygı, korku duyabilir, sürece başlamama durumunu meydana çıkarabilirler. Braket denilen ve dişlerin üzerinde bulunan telleri birbirleriyle tutabilen kare yapıların, dişinize göre düzenlenecek olan ürünler ile özenle yapıştırılması etmeninde teller rahat bir biçimde diş üzerinde konumlandırılmış olacaktır. Diş teli nasıl takılır sorusuna ek olarak hangi braket türünün kullanılması gerektiği problem durmunun da uygun cevabı alabilmek adına çözümlenmesi şarttır. Şeffaf diş teli veya görünmez diş teli çok fazla tercih edilen teller olarak karşımıza çıkabilmektedir. Diş teli fiyatları / ortodonti fiyatları bu tercih kapsamında ortaya çıkmaktadır. Görünmez diş teli yetişkinlerin daha çok tercih ettiği türdür.Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları da bu tercihlerde artış gözlenmektedir. Doktorunuz ile diş teli fiyatları (ortodonti fiyatları) üzerinde gerekli olacak olarak  istenen düzeyde düzenlemeniz süreç açısından etkili sonuçlar elde etmenize katkı sağlayacaktır. Diş teli fiyatlarında gözlediğim düzenden daha fazla olması kişilerin süreci ertelemesine sebep olmaktadır. Diş teli fiyatları 2019 yılı faktörleri neticesinde düzenlenen fiyatları doktorunuz ile görüşerek gerekli noktalara değinebilirsin. Görünmez diş teli veya şeffaf diş teli türlerini tercih etmeni etrafına koyduğunuzda fiyat önemli bir konuma sahiptir. Diş teli fiyatları 2019 yılında bu tedavi aşamalarındaki fiyat artışını uygun ödeme koşulları ile sağlanmaya çalışılması gerekmektedir. Şeffaf diş teli kişilerin tercih alanında fazlaca yer alır.

 

 


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.