Görüntü
2025 Yılı Diş Teli Fiyatları

Diş teli, dişlerin kendilerine ait bir noktalara doğru ilerlemesini amaçlayan bir tedavi yöntemidir. Diş telinin amacı dişlere hafif baskılar yaparak hareket ettirmektir. Bu hareketler sayesinde dişlerdeki çapraşık görünüm azaltılmış olunur. Hem diş yapısını korumak hem de ağız ve diş sağlığınızı geliştirmek için diş teli tedavisi oldukça dikkat çekmektedir. Farklı diş teli türlerini tercih ederek tedavi sürecinizi şekillendirebilirsiniz. Diş teli türleri diş teli fiyatları değerlendirmelerinde etkili olmaktadır. Diş teli bakım sürecinin önemli noktaları ve diş teli fiyatları üzerinde etkili olan etmenlerin ele alındığı yazımızı okumak için devam ediniz:

Tedavi Süresi ve Zorluklar

Diş teli tedavisinde diş teli fiyatları ele alınırken tedavinin süresi önemli bir konu olmaktadır. Dişlerin çapraşıklık oranı, düzenlenme durumu gibi faktörler tedavi sürecinde etkili olmaktadır. Tedavi sürecinin uzunluğu diş teli fiyatları 2025 üzerinde yapılan değerlendirmeleri etkilemektedir. Tek veya çift çene tedavisi süreç içinde alanında uzman ortodontistin değerlendirmelerine göre tercih edilebilir. Burada amaç ağzın tam kapanabilmesini sağlamaktır. Eğer tek bir çene tedavisinin uygulanması yeterli ise süreç bu şekilde düzenlenebilmektedir. 

Diş Teli Türü Seçimi

Diş teli tedavisinde bireylerin süreç içinde daha rahat olabilmesi için pek çok tedavi seçenekleri belirlenmiştir. Metal, şeffaf ve lingual türler diş teli tedavisinde en çok karşılaşabildiğimiz türler olmaktadır. Metal türler ilk çıkan türlerdir. Bu türler hala günümüzde geçerliğini korumaktadır. Zaman içerisinde bireylerin görünüm konusunda daha hassas bir noktada olması ile şeffaf türlerin gelişimi sağlanmıştır. Şeffaf diş tellerinin görünümü metallere göre çok daha az olmaktadır. Daha da görünümü en aza almak için lingual türler kullanılabilmektedir. Lingual türler dişlerin arka kısımlarına yerleştirilen teller olmaktadır. Bu yüzden görünümü en az olan tellerdir. Fiyat olarak incelendiğinde ise lingual teller diş teli fiyatları 2025 değerlendirmelerine göre diğerlerine göre daha yüksek olmaktadır. Bireyin ihtiyaçları ele alınarak ona uygun bir düzenleme yapılması sağlanmalıdır. Ayrıntılı bilgilendirmeler için Alpdent ile iletişime geçebilir, diş teli türleri ve diş teli bakım süreçleriyle ilgili bilgileri öğrenebilirsiniz.


Share:

Diş Muayenesi Neden Yapılmalıdır?

Dt Emre Aldoğan 15-10-2021

Ağız ve diş sağlığında dikkat edilecek pek çok nokta mevcuttur. Bu noktaların başında diş teli muayenesi gelmektedir. Ağız ve diş sağlığı tedavi süreçlerinde muayene bulgularının değerlendirilmesi ve

Devamı

Diş Teli Tedavi Sürecinin Adımları Nelerdir?

Dt Emre Aldoğan 04-06-2020

Diş teli uygulamalarında pek çok adım birbiri ile etkileşime girerek ilerletilmelidir. Süreç birden fazla etmenin birleşmesi ile ilerlemektedir. Süreç içerisinde ön plana çıkan durumları takip ederek

Devamı

Diş Teli Avantajları

Dt Emre Aldoğan 09-07-2019

Avantajları ne kadar fazla olsa da kişileirn yeterincde bilgisi olmaması, fazlaca karışıklığa neden olabilmektedir. Bu nedenle tel tedavisi hakkında bireylerin düşündüğü pek çok etmen vardır. Bu etmen

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.