Görüntü
diş teli fiyatları 2019

Diş Teli Fiyatları Nasıl Belirlenir?

 Çağımızın en büyük sorunlarından biri de çene ve ağız bölgesindeki bozukluklardır. Bu bozuklukların başlıca nedenleri dişlerdeki biçimsiz gelişmedir. Günlük hayatta bu tür fiziki sorunlar insanları bazen çok zor durumda bırakabilir. Hatta bazı konulardan ve alanlardan uzak kalmak zorunda kalabilir. Gülümseme bir insan için çok önemli bir faktördür. Diğer insanlarla iletişim kurabilmenin en etkili yoludur. Fakat diş yapısındaki bozukluklar bu iletişime engel olabilir. Bu yüzden düzgün bir gülümseme için dişlerinizde herhangi bir fiziki bozukluk olmaması gerekir.

                  Dişlerdeki bozukluklar insanların iş hayatları da dahil olmak üzere çoğu alanda sorun yaşamalarına sebep olmaktadır. Bu yüzden bu tür sorunları ortadan kaldırmak için günümüz teknolojisi ile diş telleri geliştirilmiştir. Diş telleri diş yapısındaki bozuklukları kalıcı olarak düzeltip normal bir görünüme sahip olmalarını sağlamaktadır. Belirli süreler içerisinde dişteki fiziki bozukluklar ortadan kaldırılmaktadır. yapılan işlemler göz önünde bulundurulduğunda çok yüksek rakamlara çıkmayan diş teli fiyatları insanların karşılayabilecekleri seviyelerde tutulmaktadır.

                  Hastanelerin kalitesine ve uygulanan işleme göre farklılık gösteren diş teli fiyatları 2019 yılı içinde yine alt seviyelerde tutulmaya özen gösterilmektedir. Fiyat belirlemeleri çene yapısındaki bozukluk oranına ve tedavi süresine göre değişiklik gösterdiği için her hastaya aynı fiyat verilmemektedir. Bu yüzden diş teli fiyatları hakkında net bir cevap almak için işlemin uygulanacağı alanla direkt olarak iletişim kurmak gerekmektedir. Fiyat belirlemek için kullanılan diğer faktörde uygulanacak alanın sayısıdır. Her iki çeneye uygulanan işlem ile tek çene için uygulanacak işlem aynı fiyat değildir. Aynı şekilde diş teli fiyatları dişlerin aşırı derece bozuk olması ya da hafif bir şekilde biçimsiz olmasına göre yükselebilir veya düşebilir.

 Diş Teli Fiyatları 2019 Yılında Yükselecek mi?

                  Fiyatların her sene farklılık gösterdiği bilinen bir durumdur. Ancak yükselip veya düşeceği kesin olarak cevaplanamayan bir sorudur. Geçtiğimiz yıllara oranla diş teli fiyatları 2019 yılında da insanların bekledikleri oranların üstüne çıkmamıştır. Kullanılan malzemeye göre değişen diş teli fiyatları hemen hemen her klinikte 2500 ile 6000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Her yükselişi beklenen fiyatlarda çok fazla bir değişiklik görülmemektedir. Aslında bu durum kurum ve uygulanacak alanlara göre değişmektedir.

                  Net cevaplar için işlem merkezi ile iletişim kurulması çok daha sağlıklı olacaktır. Fiyatlar geçtiğimiz yıllara oranla daha düşük rakamlarla ifade edilmektedir. Bundan 10 yıl öncesinde diş teli fiyatları 8000 ile 10,000 TL arasında değişmekteydi. Günümüzde ise bu fiyatlar 2500 ile 6000 TL seviyelerinde düşmüştür. Gelişen teknoloji fiyatların düşmesinde çok önemli bir rol oynamaktadır. Diş teli fiyatları 2019 yılında da insanların karşılayabileceği seviyelerde tutulmaya özen gösterilmektedir. Özellikle yaşı 18'den küçük hastalar için fiyatlar biraz daha düşmektedir. Bu yüzden erken tedavi her zaman daha iyi bir seçenek olarak sunulmaktadır.

                  Eski yıllarda diş telleri çirkin görüntüler oluşturduğu için insanlar çok fazla önemsemiyorlardı. Günümüzde sunulan seçeneklerin sayısı arttığı için özellikle çocuklarda kullanılan renkli diş telleri, başvuran hasta sayısında büyük oranda artış sağlamıştır. Çok daha estetik bir şekilde yapılan işlemler ile insanlar tedavi süreçlerinde günlük hayatlarına herhangi bir sıkıntı yaşamadan devam etmektedirler. Artan hasta sayısı fiyat belirlemelerinde de önemli bir konuma sahiptir. Diş teli fiyatları 2019 yılında hasta sayısına bağlı olarak da düşüş ve ya yükseliş gösterebilmektedir. Her sektörde olduğu gibi sağlık sektöründe de artan taleplere oranla fiyat değişiklikleri görmek mümkündür. Net cevaplar için sağlık merkezi ile iletişime geçmek mantıklı bir adım olacaktır.

 Diş Teli Fiyatları 2019 Yılında Ne Kadar Olacak?

 Fiyatlar geçtiğimiz yıllara oranla çok daha uygun rakamlarda seyretmektedir. Talep artışı ve gelişen teknoloji bu konuda oldukça etkili rollere sahiptir. Diş teli fiyatları 2019 yılında 2500 ile 6000 TL arasında değişmektedir. Değişiklik yapılacak işlemlere göre belirlenmektedir. Çene yapısı ve diş üzerindeki bozukluklara bağlı olarak da fiyat belirlemesi yapılmaktadır. Bu yüzden işlem merkezlerinde kişiye özel diş teli fiyatları belirlenmektedir. Bu şekilde hem hasta hem de uygulama yapan alan, sorunsuz bir şekilde işlemlere başlayıp kısa süreler içerisinde sonuç alabilmektedir. Çünkü fiyat konusu işlemlerin gerilemesine sebep olabilecek niteliktedir.

 Diş Teli Takılırken Acı Hissedilir?

                  Hastane ve klikler genellikle insanların çekingen bir tavırla gittiği yerlerdir. Uygulanan işlemlerin acı vereceği korkusu insanları tedirgin etmektedir. Bu yüzden bazı konularda insanlar öncelikli olarak bilgi sahibi olduktan sonra bu tür alanlara uğramaktadır. Özellikle diş teli takımında insanlar acı hissedilip hissedilmeyeceği konusunda tereddüt ederler. Hâlbuki bu işlem ağrısız ve acısız bir şekilde gerçekleştirilir. Hastalar herhangi bir şekilde ağrı hissetmezler. Aynı zamanda diş teli takma işlemi çok uzun süreler almamaktadır. Süreyi belirleyen en önemli etkenler arasında işlemi gerçekleştiren kişilerin tecrübesi ve hızıdır. Bu yüzden bu tür işlemler için konusunda gerçekten uzman kişiler tarafından geniş kapsamlı alanlarda yapılmalıdır. Bu işlem günümüzde işinin ehli kişiler tarafından yaklaşık 20 dakika içerinde yapılmaktadır.

                  Bu işlem süresi tek taraf için geçerlidir. Genellikle ilk olarak üst dişlerden başlanır. Zaten hastanın yaşam konforu için her iki tarafa da aynı anda takılması önerilmez. Bu durum hastanın diş tellerine alışması açısından da oldukça önemlidir. Diş telleri doğru ve kaliteli malzeme kullanılmadığı zaman hastanın dişlerinde bazı olumsuz etkiler bırakabilir. Bu sebeple tel taktırma işlemlerinin güvenilir ve uzman kişiler tarafından yapılmasına dikkat edilmelidir. Kaliteli malzemeler kullanılan alanlar öncelikli olarak tercih edilmelidir. Gidilecek kurum önceden araştırılmalı ve sonrasında işlemlere karar verilmelidir. Aksi durumlarda beklenmedik üzücü sonuçlarla karşılaşmak mümkündür. Diş telinin takılma süreci kadar çıkarılma süreci de önem arz etmektedir. Bu yüzden işlemlerin takibini yapan ekibin tecrübeli ve bilgili olması gerekir. Diş telinin Çıkarma işlemi yine ağrısız ve acısız olarak yapılır. Süre olarak da yaklaşık 15 dakika sürmektedir. Bu süre yine işlemi yapan uzmanın hızına ve becerisine göre değişmektedir.

 Diş Teli Çeşitleri ve Kullanımları

                  Bilindiğinin aksine birden fazla diş teli çeşidi bulunmaktadır. Günümüzde gelişmeye devam eden teknoloji ile farklı ve rahat bir kullanıma sahip olan diş telleri geliştirilmektedir. Bunların en çok tercih edilenleri arasında şeffaf diş telleri gelmektedir. Şeffaf diş telleri, braketler, plaklar ve lingual sistem olarak üç farklı şekilde bulunur. Şeffaf braketler diş telindeki metal kısmın yerini almaktadır. Bu şekilde kötü görüntü oranı minimum seviyeye inmektedir. Neredeyse teller görünmemektedir. Şeffaf plaklar ise takılıp çıkarılabilen özelliklere sahiptir. Yemek yerken ve ya özel olarak değerlendirmek istediğiniz zamanlarda çıkarıp normal bir şekilde zaman geçirebilirsiniz.

                  Bu tedavinin etki süresi gün içerisinde ne kadar kullandığınıza bağlıdır. Aynı zamanda şeffaf plakların bir kaç haftalık bir ömrü vardır. Tedavi süresi boyunca birden fazla plak kullanılır. Lingual sistem ise tellerin dişlerin iç kısmından takılmasıdır. Böylelikle dışarıdan fark edilmezler. Olumsuz bazı etkileri ise dilde yaralanmalar olarak belirtilmektedir. Aynı şekilde ağız yapısı uygun olan kişilerde uygulanmaktadır. İnsanlar tedavilerinde normal diş tellerinden farklı olarak bu seçeneklerden kendilerine uygun olanı da tercih edebilirler. 


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.