Görüntü
Ortodonti fiyatları

Ortodonti tedavisi; var olan dişleri olması gereken konuma getirerek hem fonksiyonel olarak daha rahat kullanılmasını hemde estetik olarak daha güzel görünmesini amaçlayan bir tedavidir. Bu işlem dişlerin üzerine kuvvet aktarıcıları olan braketlerin yapıştırılmasıyla ve braketlerin içerisinden geçen çok esnek özellikte olan ark telinin geçirilmesiyle yapılır.
  Bazı dişler anne prenatal dönemde yani anne karnında dişlerin oluşması sırasında oluşan bir aksama sebebiyle oluşmaz ve doğuştan eksik olur. Doğuştan oluşmayan dişler sıklıkla lateral dişler dediğimiz ön iki tavşan dişin yanındaki küçük kesici dişlerdir.
  Bazı dişlerde diş tedavisinden önce herhangi bir sebeple çekilmiş olur. Ve hasta ortodonti tedavisine geldiğinde ağzında yukarıda anlattığımız sebeplerden dolayı eksik dişleri vardır.
  Eksik dişlerin varlığında klinik olarak tercihimiz; ortodonti tedavisi ile mümkün olduğunca önündeki ve arkasındaki dişleri birbirlerine yaklaştırarak boşluğu kapatmak ve herhangi bir protez uygulamasına ihtiyaç bırakmamaktır. Yalnız bu durum her zaman mümkün olmamaktadır. 
 Diş eksikliklerinden kaynaklanan boşlukların ortodonti tedavisi ile kapatılamadığı durumlarda tedavi sonunda protez planlaması yapılır. Eksik dişlerin en sağlıklı, en kullanışlı ve en uzun ömürlü olarak geri kazandırılması implant uygulaması ile mümkündür. İmplant uygulamaları başlangıçta porselen köprülerle karşılaştırıldığında daha pahalı gibi görünsede ilerleyen zamanda değiştirilmesi gerekmemesi ve daha uzun ömürlü olması sebebiyle esas olarak uzun dönemde daha ucuzdur.
  Ortodonti tedavisinde implant uygulamalarında dikkat edilmesi gereken 2 önemli nokta vardır.
Ortodonti tedavisinde dişlerin hareketiyle yeni kemik oluşmaktadır. İmplant uygulaması yeni oluşan kemiğe yapılacaksa kemik oluştuktan sonra 3-4 ay kadar kemiğin olgunlaşması beklenmelidir.
İkinci önemli nokta ise; implant uygulaması dişler son yerlerini aldıktan sonra, yani en erken ortodonti tedavisinin bitiminden birkaç ay önce yapılmalıdır. Çünkü daha erken yapıldığında ortodonti tedavisi ile dişler hareket ederken yapılan implant sabit kalır ve bir süre sonra alakasız bir yerde kalabilir. Ve implantta konum problemi yaşanır.
 

Share:

Dişteli Tedavisi ile Gülümse

Dt Emre Aldoğan 04-11-2020

Kim korkmadan konuşmak, kahkaha atmak, güzel gülüşü ile imza bırakmak istemez? Herkes girdiği ortamda özgüveni yüksek bir ideal profil yaratmak ister. Bundandır ki en dikkat çeken noktalar genellikle

Devamı

Ortodontik tedavi ve mini Ortodonti vidaları

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Günümüzde gelişen teknolojik şartlar nedeniyle ortodontik tedavilerde de bir takım gelişmeler ve kolaylıklar da oluşabilmektedir. Özellikle yer darlığına bağlı bazı çapraşıklıkları dişsel be iskeletse

Devamı

Diş Bakımı ve Diş Eti Sağlığı

Dt Emre Aldoğan 02-04-2024

Ağız ve diş sağlığını korumak bireyler için oldukça önem arz etmektedir. Diş eti bakım süreçleri bireylerin gerekli destek hizmetleri ile ilerletilmektedir. Pek çok birey gerekli bakım süreçlerini değ

Devamı

Diş teli tedavisi ve daha fazlası

Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.