Görüntü
2021 Diş Teli Fiyatları Nasıl Düzenlenir?

Diş eti hastalıkları pek çok soruna neden olabilmektedir. Dişlerdeki dizilim, çapraşıklık ve iltihaplar diş eti sorunlarını ortaya koyabilmektedir. Diş teli fiyatları da süreç içerisinde pek çok durum analizi ile değişebilmektedir. Her bireyin kendi sorunu içerisinde diş teli fiyatları da ele alınmaktadır. 

Diş Teli Fiyatları Nasıl Belirlenir?

- Diş teli malzeme özelliği

Diş teli tedavisinde pek çok alternatif seçenek ortaya konmaktadır. Metal braket, şeffaf braket veya lingual braketler diş teli tedavisinde tercih edilen türlerdendir. Bu türler bireylere sunularak ihtiyaç ve beklentilere uygun seçeneklerin değerlendirilmesi istenir. Doktorunuzun da desteği ile sizin tedavi sürecinize cevap getirecek olan tedavi adımlarını belirlemelisiniz. 

Metal türler ilk gelişim gösteren ve hala devamı gelen türlerdendir. Alanında uzman kadromuz sizlere süreç içerisinde gerekli destek hizmetlerini sunacaktır.

Şeffaf teller gözle direkt görünmeyen bu nedenle estetik kaygıları da en aza indiren türlerdendir. Metal türde yapılmış olan braket türlerine göre daha maliyetlidir. Yetişkinlerce kullanımı da fazladır.

Lingual teller ise dişlerin arkalarında yer alıp dil tarafına konumlandırılan türlerdendir. Bu türün gözle görünmemesi en büyük avantajı iken dilde yara oluşumuna neden olabilmesi de dezavantajıdır. Tüm türlerin ele alınıp artı ve eksi yönleri ile incelenmesi gerekmektedir. 

- Tek veya Çift Çeneye Uygulama

Tek veya çift çeneye uygulama ile diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri sağlanabilir. Bu durum fiyatların azalmasına da yardımcı olabilir.

- Diş Eti Yapısı

Diş etlerinin yapılarının incelenmesi süreç için büyük önem taşır. Sağlıklı bir diş eti sağlıklı ağız yapısının kurulmasına destek vermektedir.

- Döviz Kurları

Diş teli uygulamalarında pek çok malzeme kullanılmaktadır. Bu malzemelerin alış fiyatları da 2024 diş teli fiyatları üzerinde etki sahibi olmaktadır. 

Hastaların durumu, istekleri, kullandıkları braket türleri, doktorun uzmanlığı, uygulanan klinik özellikleri gibi pek çok unsurlar ele alındığında süreç pek çok bileşenin kontrolü ile sağlanmaktadır. 

Sağlıklı Ağız ve Dişler

Sağlıklı dişler düzenli bakım gerektirir. Düzenli olarak diş temizliği yapmak ve kontrolleri sağlamak adına İstanbul’da yer alan Alpdent ağız ve diş sağlığı merkezimizi ziyaret edip, ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.