Görüntü
Diş Teli Tedavisinde Planlamalar

Diş teli tedavisi günümüzde en çok başvurulan tedavi biçimi olmaktadır. Diş teli tedavisinde bireylerin çapraşık görünümlü dişlerinin estetik bir boyut kazanması amaçlanmaktadır. Bu amaç hem biyolojik hem de sosyal anlamda bireylerin avantaj sağlamasına yardımcı olur. Estetik dişleriniz ile etkin bir gülümseme kurabilir, sağlıklı bir ağız yapısı oluşturarak vücudunuzun geneline katkı sağlayabilirsiniz. Ağız ve diş sağlığı tedavisinde bireylerin kendilerini güvende ve rahat hissetmesi önemlidir. Bireye özgü tedavi programları ile sağlıklı bir ağız yapısı oluşturmak mümkündür. Diş teli tedavisi bireyin sağlıklı bir ağız yapısını oluştururken var olan sistemi zedelemez, herhangi bir hasar oluşturmaz aksine gelişimi destekler. 

Diş teli tedavisinde pek çok diş teli türü karşımıza çıkar. Metal, şeffaf, lingual türler braket türlerinin başında gelmektedir. Bu durum bireylerin farklı seçeneklere başvurarak istediği tedavi biçimini sağlamasına yardımcı olur. Diş teli tedavisinde diş teli türlerinde görülen bu farklılık diş teli fiyatları değerlendirmelerinde de etkilidir. Diş teli fiyatları diş teli türleri ve tedavi sürecini ele alınan faktörlerle şekillenir. Farklı diş teli türleri tedavi sürecinin şekillenmesinde etkili olmaktadır.

Diş Teli Türlerinin Özellikleri

Her diş teli türü kendi içerisinde farklılıklar içerir. Bu farklılıklar diş telinin yapı malzemesi ve görünümü olarak değerlendirilebilir. İlk üretilen teller metaldir. Metal teller günümüzde hala tercihi yüksek olan, bireylerin sağlıklı bir ağız yapısı oluşturulması için tercih ettiği, görünümü daha yüksek tellerdir. Zamanla görünüm nedeniyle estetik kaygıları olan bireyler için şeffaf teller üretilmiştir. Şeffaf tellerin görünümü daha azdır. Estetik açıdan metal tellere göre daha avantajlıdır. Bu durum diş teli fiyatları 2025 yılı değerlendirme süreçlerini etkilemektedir. Diş teli fiyatları 2025 yılı değerlendirmelerinde metal teller diğer tel türlerine göre daha az maliyetli olmaktadır.

Diş Teli Kullanımında Dikkat Edilecekler

Diş teli tedavisi; düzenli, sistemli aşamaları içermektedir. Bireyin başvurması, muayenesi, planın hazırlanması, uygulanması, kontrollerin sağlanması gibi adımların sistematik şekilde devam edilmesi gerekmektedir. Ortodontistiniz düzenli aralıklar ile braketlerinizi inceleyerek ihtiyacınız olan durumları netleştirecektir. Ek olarak beslenme ve temizlik aşamalarında gerekli desteğin sağlanması önemlidir.

Diş teli tedavi süreci ve diş teli fiyatları hakkında bilgi edinmek için Alpdent ile iletişime geçebilirsiniz.


Share:

Diş Plakları Neden Kullanılır?

Dt Emre Aldoğan 15-12-2021

Diş teli tedavi süreçlerinde adım adım planlamalar yapılmaktadır. Bu planlamalar bireylerin tedavi süreçlerinde belirli bir plan içerisinde ilerleme sağlamasına destek vermektedir. Her bireyin tedavi

Devamı

Alpdent ile Diş Sağlığını Korumak

Dt Emre Aldoğan 09-01-2021

Ağız ve diş sağlığını korumada alanında uzman kadrosu ile sizlere destek sunan Alpdent olarak sizlere gerekli süreç adımlarını sunmaktayız. Bireysel beklentileriniz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda haz

Devamı

Ortodonti Nedir?

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Kelime anlamı olarak orto 'düzgün ', donti ise “dontos” kelime kökünden türer ve 'diş' anlamına gelir. Dişlerdeki çapraşıklığı, alt ve üst çene dişlerinin birbirleri ile olan hatalı ilişkisini ve yüz

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.