Görüntü
Braketlerin Görevleri Nedir?

Diş teli süreci bireylerin en çok tercih alanına giren müdahale adımları arasında yer almaktadır. Ortodonti sürecinde tüm bireyler bireysel planlamalar ile sürece dahil olurlar. Burada önemli olan durum hangi bireyin hangi müdahale türlerine dahil olacağını belirlemektir. Süreçte pek çok adım ön plandadır. Bu etmenler ile diş teli fiyatları 2025 düzenlemeleri ön plandadır.

Alpdent olarak uzman kadromuz ile sizlerin sorunlarınıza çözüm bulmaya devam edeceğiz. Öncelikle birkaç sorunun cevaplandırılması gerekmektedir; diş teli fiyatları 2025 planları nasıl düzenlenir? Görünmez diş teli nedir? Şeffaf diş teli nedir? Gibi soruların açıklanması gereklidir.

Diş Teli Nedir?

Diş teli tedavisi bireylerin diş konumlanma problemlerine yardımcı olacağı gibi süreç içerisinde karşılaşacağı sorunların çözümüne de yardımcı olmaktadır. Bireysel planlar oluşturulduğunda gerekli sorunları çözmektedirler.

Diş teli nedir sorusunda konumlanma sorunlarına yardımcı çözümler bulan temel müdahale etmeni olarak ifade etmek olanaklıdır. Görünmez, şeffaf ve metal türleri de mevcuttur. Süreçte temel olarak bireyin istekleri ve ihtiyaçlar ön plana alınmaktadır.

Diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemeleri de pek çok etmene dikkat edilerek yapılmaktadır. Süreçte önemli adımların atlanmadan, yanlış ifade edilmesi gidişatı etkilemekte, maddi ve manevi kayıplara neden olabilmektedir. Bu sebeple alanında uzman kadromuz ile sürecinizi ilerletmeniz sizlere pek çok olumlu katkı verecektir.

Diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemelerinde pek çok etmen öne çıkmaktadır.

Diş Teli Süreci Nasıl İlerler?

Öncelik olarak bireylerin muayene sürecinin etkili bir şekilde ilerletilmesi gerekmektedir. Öncelikle genel muayeneye başlanır, daha sonra özelleştirilerek tüm noktalar kontrol altına alınır. Röntgen filmleri çekilerek hangi noktalarda problemlerin olduğuna bakılır. Bu durumların düzeltilmesi ve uygun tedavilerin seçilmesi de oldukça önem taşımaktadır.

Diş teli fiyatları süreçte pek çok etmenlerce şekillenmektedir. Bu düzenlemelerde muayene adımlarının kontrolü de büyük önem taşımaktadır.

Braket Nedir?

Diş telleri üzerinde küçük kare yapılar yer almaktadır. Bu yapılara braket adı verilmektedir. Braketler düzenli kontroller ve bireye özel hazırlanarak süreçte en önemli yere sahiptirler. Kullanıcılarımız isteklerine uygun lingual, metal veya seramik türde olanları tercih etmektedirler. Bu tercihler ile diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemeleri ortaya konulmaktadır.

Metal türde olanlar süreçte en çok tercihi olanlarken estetik anlamda yeni gelişmelerin olması ile seramik türlerin etkisi de fazlalaşmaktadır. Süreçte bireylerin istekleri ve ihtiyaçları da dengelenmelidir.

Diş Teli Fiyatları 2025 Düzenlemeleri Nasıl Yapılır?

Kullanılacak ürünlerin ve ek malzemelerin temininde diş teli fiyatları 2025 yılı düzeni büyük önem taşımaktadır. Süreçteki aksamalar, ürünlerin ithal edilme durumu gibi nedenler başta olmak üzere pek çok nokta diş teli fiyatları 2025 sürecini ilerletmektedir.

Her bireyin tedavi süreci birbirinden farklılık içermektedir. Süreç içerisinde konumlanma problem dereceleri, bireylerin sahip olduğu ek tanı süreçleri, bu tanılara uygun müdahale yöntemleri de süreçte önemli yer tutmaktadır.


Share:

Lingual Teller Kullanmalı Mıyım?

Dt Emre Aldoğan 23-02-2021

Diş teli tedavisi pek çok sürecin birleştirilmesi ile ilerlemektedir. Her adımın belirlenmesi gerekli süreç takibinin yapılmasına destek vermektedir. Diş teli türleri süreç içerisinde gelişim göstermi

Devamı

Diş Teli Temizliği Neden Önemlidir?

Dt Emre Aldoğan 27-05-2021

Diş temizliği bireylerin temizlik süreçlerinin sağlıklı ilerletilmesi, dişlerin yapılarına uygun bir şekilde temizlenmesini içermektedir. Diş temizliğinde dikkat edilecek pek çok adım mevcuttur. Bu ad

Devamı

Tedavide Uygun Braket Seçimi

Dt Emre Aldoğan 22-06-2019

Ortodontik tedavi dişlerdeki eğrilmeler, ayrılmalar, yani dişlerdeki konum bozukluklarını belirli bir zaman içerisinde düzelten bir tedavi yöntemidir. Günümüz teknolojisinde tellerin birçok türleri or

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.