Görüntü
Diş Sağlığında Diş Teli Tedavileri

Diş sağlığını korumak hem psikolojik hem de fiziksel sağlığımız için büyük önem taşımaktadır. Diş sağlığını korumak için beslenme süreçleri başta olmak üzere pek çok bakım ve tedavi adımlarına dikkat edilmesi gerekilmektedir. 

Diş sağlığını korumak ve geliştirmek için temizlik ön plandadır. Temizlik süreçlerin işlevsel bir şekilde ilerleme göstermesi için diş teli tedavisine de başvurulmaktadır. Diş teli tedavisi ile dişlerin sıra sıra aynı hizada dizilmesine olanak verilmektedir. Bu şekilde de sağlıklı bir şekilde diş temizliği yapılarak ağız sağlığını korumak amaçlanmaktadır. 

    

    Diş Teli Nedir?

    Diş teli dişlerin uygun konumlanmalarına yardım etmekte olan bir tedavi yöntemidir. Diş sağlığını korumak ve etkili bir gülümsemeye sahip olmak için siz de diş teli tedavisine başvurabilirsiniz. Tedavi sürecinde diş teli kullanımına dair pek çok bilgilendirme sizlere sunulmaktadır. Örneğin diş teli nedir? Diş teli nasıl temizlenir? Diş teli kullanırken nelere dikkat etmeliyim? gibi sorular ile karşılaşabilirsiniz. Bu sorulardan bir tanesi de diş teli fiyatları nelerdir? Diş teli fiyatları 2025 düzenlemeleri nasıl belirlenir? olmaktadır. Bu soruların cevaplarının verilmesi sağlıklı bir diş sağlığı düzenlemelerinin kurulması adına önem arz etmektedir. 

 

    Diş Teli Fiyatları Nasıl Değerlendirilir?

    Diş teli fiyatları 2025 düzenlemeleri ele alındığında diş teli fiyatları üzerinde pek çok etmenin olduğunu görebilirsiniz. Diş teli fiyatları 2025 düzenlemelerinde diş telinin türü, tek veya çift çeneye takılıp takılmadığı, ekonomik nedenler, diş teli tedavi sürecinin uygulandığı klinik ve alanında uzman olan ortodontistin uzmanlığı gibi konular ön plandadır. Diş teli fiyatları 2025 düzenlemeleri bireysel etmenlerce şekillenmektedir. Siz de alanında uzman kadromuz ile İstanbul ilindeki diş kliniğimiz olan Alpdent’i ziyaret ederek diş teli fiyatları 2025 fiyatları ve diş teli fiyatları 2025 düzenlemelerine uygun ödeme koşulları hakkında bilgi sahibi olabilmektesiniz. 

 

    Diş Sağlığını Korumak İçin Yapılacaklar

    Diş sağlığını korumak için pek çok yöntem mevcuttur. Beslenme düzenine dikkat etmek, diş temizliğini sağlamak ve düzenli bir şekilde doktor kontrollerini yapmak gerekmektedir. Doktorunuz diş teli tedavi sürecinde sizi düzenli aralıklarda görmek, muayenenizi kontrol etmek istemektedir. Bu durumda gerekli tedavi sürecinize yönelik adımları sağlamanız önem arz etmektedir.


Share:

Diş Teli Paslanır Mı?

Dt Emre Aldoğan 16-06-2020

Diş teli tedavisinde bireylerin çok sorguladığı durumlar vardır. Bunlardan biri diş teli paslanır mı sorusu olmaktadır. Durum değerlendirmeleri sonucunda bireyler pek çok etmeni düşünerek sürece başvu

Devamı

Diş Telinin Sağlığa Katkıları

Dt Emre Aldoğan 25-07-2019

Etkili iletişimin sırrı içten bir gülümsemeden geçmektedir. Tel tedavisindeki amaç da bu içten gülümsemeyi kişilere kazandırabilmektir. İletişimi etkileyen ve süreçteki diğer sebeplerin diş teli kulla

Devamı

Ortodontist Kimdir?

Dt Emre Aldoğan 02-07-2019

Ortodonti tedavisi bilindiği gibi dişlerde bulunan konum bozukluğunun diş kullanılarak düzeltilmesi ile ilgili bir tedavi sürecini ifade etmek için kullanılan yöntemlerden biridir. Bu tedaviyi yerine

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.