Görüntü
Diş Teli Temizliği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Diş teli tedavisinde bireylerin süreçte dikkat edeceği noktaların belirtilmesi gerekmektedir. Alpdent olarak her durumu kontrol altına alarak süreçte önemli olan noktaları sizlerle paylaşmaktayız. Bu yazımızda “Diş Teli Temizliği Hakkında Bilinmesi Gerekenler” konusunu işleyeceğiz. Bu konuda ön plana konulan diş teli fiyatları 2025 düzenlemelerine de değinmemiz gereklidir.

 

Alpdent ile Diş Teli

Ortodonti tedavisinde bireysel faktörlerin ele alarak incelenmesi en önemli husustur. Alpdent olarak başvuru sürecindeki her bireyimizin istek ve beklentilerine uygun olarak düzenlemeler sağlamaktayız. Süreçte karşılıklı destek ve ilgi ile tüm adımları yürütmekteyiz.

 

Öncelik olarak yapılması gerekli olan etkili bir muayene sürecini başlatmaktır. Bu süreçte gerekli olan, yapılacak olan müdahale yöntemleri tespit edilmektedir. Bu müdahale yöntemleri ışığında da diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemelerine uygun diş teli fiyatlarının oluşumu sağlanmaktadır.

 

Diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemeleri pek çok etmenden etkilenerek ortaya konulmaktadır. Kişilerin istediği ve ortodontist onayı ile uygulamaya konulan raketler, bu braketlerin türü (metal, şeffaf, linguas vs), ek müdahaleler gibi etmenler diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemelerinin yapılmasına etki etmektedir.

 

Diş Teli Türleri Nasıl Belirlenir?

Diş teli tedavisinde kişinin hangi türü istediği büyük önem taşır. Süreç planlanırken braketin şeffaf yada metal olması hem diş teli fiyatları 2025 düzenlemelerine hem de amaca ulaşmada önemli bir katkı vermektedir. 

Metal türler en eski olan ve hala da tercihi yüksek olan türlerdendir. Süreç içinde bireyler görünüm anlamında daha estetik kaygılar ortaya koyduklarından ötürü şeffaf türlere geçiş yapmaktadırlar. Bu türler ile daha estetik kaygıyı hafifletmektedirler. Üstelik tel kullanımının sadece gençler ve çocuklara yönelik olduğu inancını da bu durumda kaldırmış olmaktadırlar. 

Bir diğer tel türü olan lingual teller ise dişlerin arkasından konumlandırılarak estetik anlamda en büyük katkıyı sağlamaktadır. Hangi tel türünün seçileceği de diş teli fiyatları 2025 düzenlemelerinde etki sahibi olacaktır.

 

Ağız ve Diş Sağlığını Koruma Yolları

Ağız ve diş sağlığını korumak için süreç içinde veya süreç sonrasında da gerekli bakımı ve temizliği sağlamanız önemlidir. 

Doktorunuzun size ifade ettiği tüm adımları yerine getirmeli ve uygun ürünleri kullanmalısınız. 

Beslenme düzenine dikkat etmek ve yapılarına zarar verecek besinlerden uzak durmak gerekmektedir. Sert veya yapışkanlı besinlerden uzak durarak temizlenmeyi kolaylaştırmak önemlidir.

Çok sıcak veya soğuk besinlerden uzak durulmalıdır.

Gerekli olan aparatları kullanarak braket kenarlarının temizlenmesine önem verilmelidir. Aksi durumda kenarlarda birikmeler oluşum göstererek çürümelere yol açabilmektedir. 

 

Alpdent olarak sorunlarınıza çözüm aramak, gerekli noktaları düzenlemenize yardımcı olmak ve diş teli fiyatları 2025 çözümlerine destek olmak için sizlerin yanındayız.


Share:

Diş Teli Bakımı 2025 Yılı Düzenlemeleri

Dt Emre Aldoğan 01-12-2024

Ağız ve diş sağlığı uygulamalarında diş teli tedavisi günümüzde en çok tercih edilen seçenekler arasında yer almaktadır. Ağız ve diş sağlığına verilen önem gün geçtikçe artmaktadır. Bu artış da farklı

Devamı

Hangi Braket Bana Uygun?

Dt Emre Aldoğan 21-03-2020

Diş teli günümüzde en çok tercih edilen tedavi ürünleri arasında yer almaktadır. Bilinmesi gerekli olan pek çok durumu da içerisinde barındırmaktadır. Yazımızda braket türlerinin neler olduğuna ve bu

Devamı

Diş teli tedavisi sırasında nelere dikkat etmelisiniz

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Diş teli tedavisinde kullanılan braketler dişlere çok kuvvetli yapıştırıcılarla yapıştırılırlar. Yalnız yiyip içtiğiniz bazı şeyler braketlerinizin kopmasına yada kırılmasına sebep olur. Braketleriniz

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.