Görüntü
Diş Teli Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Diş teli kullanımı bireylerce fazlaca gözlemlense de bazı kuralların önemsenerek ilerlemesi ile sonuç istenen amaca uygun ilerleme gösterebilmektedir. Diş teli kullanımında nelere dikkat etmek gerekir? Diş teli temizliğim yeterli mi? sorularına cevap bulacağınız yazımızı inceleyelim;

Teller ile Dişler Nasıl Fırçalanır?

Diş teli temizliği, diş çürükleri ve diş eti iltihaplarının oluşacağı komplikasyonlara karşı önlem almaktadır. 

Diş teli varken dişler nasıl fırçalanır diye düşünen pek çok kullanıcı mevcuttur. Diş tellerine zarar vermemek adına yumuşak uçlu, küçük başlı ve düz diş fırçalarını tercih etmeniz önemlidir. Eğer elektrikli bir diş fırçasına sahip iseniz orta hızda kullandığınız sürece kullanımı sağlık anlamında güvenilirdir. Ancak sert fırçalamalar ile braketlerinize zarar getirebilmektesiniz. 

Braketlere zarar gelmesi ile diş teli fiyatları üzerinde revizelerin yapılması da gerekecektir. Kullanıcıların en fazla üzerinde durduğu diş teli fiyatları da sağlıklı ağız ve diş sağlığının korunması ile de mümkündür. Diş teli fiyatları üzerinde pek çok etmenin olduğu bilinmektedir. Ancak süreç içerisinde gerekli olan ürünlerin zarar görmesi ile diş teli fiyatları üzerinde ek maliyetler de gözlemlenecektir. Bu durumda ek sorunlar da ortaya konulmaktadır.

Diş Fırçası Dışında Hangi Ürünleri Tercih Etmeliyim?

Diş macunları süreç içerisinde oldukça önemlidir. Nitelikli ürünler ile oluşmuş, onay verilmiş diş macunlarının içeriğinde fluorid olmasına özen gösterilmelidir. Bu durumun dışında ağız gargaraları da ağız ve diş sağlığında kullanılması tavsiye edilen ürünler arasındadır. 

Diş İpleri Tellere Zarar Verir Mi?

Diş ipleri kullanımı dikkat edilerek ilerlediğinde zarar yerine bireylere fayda getirmektedir. Günde en az bir kez iki günde bir diş ipi kullanmak diş kenarlarında ve aralarında yer edinmiş olan besin artıklarının temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Braketlerde kullanmak adına özel diş ipleri de mevcuttur. Doktorunuzun tavsiye ettiği ürünler ile ağız bakımımızı gerçekleştirmeliyiz.

Düzenli Kontroller Önemli

Süreç içerisinde gerekli ürünleri kontrol dahilinde kullanmamızın yanında doktor rutinlerine gitmek gerekmektedir. Doktorunuzun verdiği randevulara dikkat etmeniz ve süreci ilerletmeniz gerekmektedir. Bu konuda ilerleme gösterirken bazı besin türlerinin tüketimine de sınırlamalar getirmeniz sağlığınız açısından etkili sonuçlar getirmektedir.


Share:

Diş Telleri Nasıl Kullanılır

Dt Emre Aldoğan 27-12-2019

Diş Telleri Nasıl Kullanılır Tel tedavi süreci bireylerin fiziksel ve duygusal gelişimine destek olmaktadır. Ortodontik diş teli tedavisi ile istenen görünüme kavuşmak her birey için mümkün olmakta

Devamı

Diş Tedavilerinde Öne Çıkan Adımlar

Dt Emre Aldoğan 30-08-2021

Diş teli tedavileri alanında uzman hekimlerce planlanmaktadır. Pek çok birey diş teli tedavisinin avantajlarını düşünerek bu sürece katılım göstermek istemektedir. Ancak gene de süreç hakkında bilgile

Devamı

Alpdent ile Diş Sağlığını Korumak

Dt Emre Aldoğan 09-01-2021

Ağız ve diş sağlığını korumada alanında uzman kadrosu ile sizlere destek sunan Alpdent olarak sizlere gerekli süreç adımlarını sunmaktayız. Bireysel beklentileriniz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda haz

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.