Görüntü
Diş Telinin Bakım Düzeni

Diş teli, alanında uzman bir ortodontist tarafından ilerletilen bir tedavi sürecidir. Bu tedavi sürecinde bazı adımların dikkat edilerek ilerleme gösterilmesi bireylerin sağlıklı bir süreç akışı geçirmelerine katkı sunmaktadır. Diş teli nedir? Diş teli fiyatları nasıl belirlenir? Ağız ve diş sağlığında diş telinin önemi gibi konuları detaylandıralım.

 

Diş Teli Nedir?

Ortodonti tedavisi olarak da bilinen diş teli tedavisi alanında uzman ortodontistler tarafından ilerlerletilen bir tedavi sürecidir. Bu tedavinin amacı dişlerdeki çapraşık görünümü düzeltmek ve dişlerin kendi konumlarına doğru hareket etmesine yardımcı olmaktır. Hem estetik görünümü kazandırırken hem de dişlerin sağlıklı bir şekilde gelişim göstermesine katkı sunmaktadır. Alanında uzman ortodontistlerin yardımı ve muayene bulguları ile incelenen tedavi programlarının sonuçları hem birey hem de uzmanın desteği ile başarılıyla sonuçlanmaktadır. Bu sonuçlandırmalar bireylerin sağlıklı süreç akışını değerlendirmek adına önemlidir.

Diş teli tedasvisinde braketler önemli yapılar olmaktadır. Braketler küçük kare yapılardır ve dişlerin kendilerine ait olan konumlarına doğru ilerlemesine katkı sunmaktadırlar. Diş teli tedavisinde braket seçimi bireysel faktörlerce şekillenmektedir. Bu faktörlerin incelenmesi bireylerin tedavi akışlarını sağlamak adına oldukça önemlidir. Bazı bireyler daha az görünen şeffaf braketleri tercih ederken bazıları lingual gibi dişlerin arkasında yer alan tellerden hoşlanabilir. Bu durum diş teli fiyatları konusunu da etkilemektedir. Diş teli fiyatları diş teli bakım süreçlerinden, diş teli türlerinin çeşitlenmesinden etkilenebilmektedir. 

 

Diş Teli Bakımında Dikkat Edilecek Noktalar

Diş teli bakım süreçlerinde dikkat edilecek bazı noktalar mevcuttur. Bunların başında bireylerin düzenli bir şekilde muayene sürecine gelmesi gerekmektedir. Diş teli tedavisinde rutin kontrollerin önemi oldukça önemlidir. Var olan durum incelemeleri, olası ek sorunlar ve çözümleri üzerinde durularak genel süreç değerlendirmesi sağlanmaktadır. Muayene bulgularına göre süreç düzenlenmesi kurularak işlemler düzenlenmektedir. Var olan ihtiyaçların incelenmesi ile süreç adım adım düzenlenmektedir.

Diş teli tedavisinde bireylerin temizlik aşamalarına dikkat etmesi gerekmektedir. Bu aşamada bireylerin gerekli malzemeleri kullanarak özel aletlerle temizliğini koruması gerekmektedir. Bireyler bu durumda gerekli bilgilendirmeleri öğrenerek süreçlerini düzenlemeye çalışmalıdır.

Diş teli tedavisi bireysel farklılıklarca şekillenmektedir. Diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemeleri bireyin muayene bulgularına göre şekillenmektedir. Diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemeleri hakkında bilgi almak ve ücretsiz muayene hizmetimizden yararlanmak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.


Share:

Diş Teli Tedavisinde Çene Ameliyatı Gereksinimi Ve Alternatif Yaklaşımlar

Dt Emre Aldoğan 18-12-2024

Diş teli tedavisi belirli adımları içeren, yapısı aynı kalmakla birlikte süreç içinde ilerleyiş süreçlerinde bireylerin özelliklerine göre değerlendirilen bir tedavi biçimidir. Diş teli türleri bireyi

Devamı

Ağız Sağlığında Altın Kurallar

Dt Emre Aldoğan 02-05-2019

Diştelitedavisi yüzyıllardır insanların dişlerini daha memnun kalacak düzene getirmek için ve estetistiksel açıdan daha güzel görünmesini sağlamak için yapılan bir tedavi yöntemidir.1800 lü yıllarda b

Devamı

Sağlıklı Ağız Bakımı

Dt Emre Aldoğan 27-03-2020

Sağlıklı ağız bakımı için pek çok adımın dikkate alınması gerekmektedir. Bu adımların değerlendirilmesi süreç adına önem taşımaktadır. Alpdent olarak sürecimize başvuran bireylerin ağız ve diş sağlığı

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.