Görüntü
Kısa Süreli Ortodonti Tedavisi Mümkün Mü?

Ortodonti tedavisinde pek çok adım iç içedir. Bu adımların ilerletilmesinde önemli olan pek çok adım bulunmaktadır. Bu adımlar içerisinde bireyler kısa sürede sağlıklı gülümsemeyi kazanmak istemektedirler. Alanında uzman ekibimiz ile sizlere gerekli bilgilendirme süreçlerini sağlamaktayız.

Diş teli tedavilerinde önemli olan pek çok adım mevcuttur. Bu adımların ilerletilmesinde bireyin doğru bilgiye sahip olması ve tedavilerini işbirliği içinde ilerletme hisleri bulunmaktadır.

Kısa süreli diş teli tedavisi mümkün mü? diye ele aldığımızda pek çok durum ön plana çıkarılmaktadır. Her bireyin ağız yapısı kısa süreli tedavilere uygun değildir. Tüm durum analizlerinin sağlanması ve gerekli planın sunulması gerekir. Aksi takdirde yapılacak olan düzenlemeler eksik kalabilecektir.

 

Diş Teli Tedavisinde Önemli Noktalar

Diş teli tedavisinin süreci ne zaman sonlanır? sorusunu ele alarak değerlendirdiğimizde, bireylerin getirdiği problem boyutu süreç için önem arz etmektedir. Alanında uzman kadromuz ile sizler için gerekli noktaları belirleyerek süreç analizini kurmaktayız

 

Diş teli tedavisinde planlama süreci her birey için önemli olan bir adımdır. Tüm durum analizlerinin sağlanması ile süreç istenen düzeyde ilerleme sağlamaktadır. 

 

Bireyin Getirdiği Sorunlar ve Diş Teli Seçimi

Diş teli tedavisinin merkezinde birey bulunur. Bireyin getirdiği problem durumları tedavi süreçlerinin şekillenmesine destek olmaktadır. Bu durumların analizlerinin sağlanması ile süreç ilerlemektedir. Sürecin ilerlemesi ile bireyler gerekli tedavi adımlarına da yavaş yavaş yaklaşmış olacaklardır.


Bireyler süreç içerisinde farklı diş teli türleri ile ilerleme gösterebilir. Metal, şeffaf veya lingual türde olan bu türler ile süreç istenen düzeyde ilerleme sağlamaktadır. Metal türler ilk çıkan ve bireylerin en fazla tercih alanında olan teller olmasının yanında şeffaf tellerin üretimi ile bir tık geriye çekilmiştir. Bunun nedeni özellikle yetişkinlerin estetik sorunlarına çözüm bulmak için geliştirmiş olduğu şeffaf tellerin daha az görünür olma özelliğidir. Lingual teller kullanmalı mıyım diye düşünen bireyler için de bu soru sıklıkla rastlanmaktadır. Her tedavi sürecinde bireyler farklı avantaj ve dezavantajları değerlendirmelidir. Bu sonuçlara göre bir süreç belirlemek oldukça anlamlıdır.

Share:

Diş Teli Süreci Nedir

Dt Emre Aldoğan 10-08-2019

Bireyler kendilerini daha iyi hissetmek, daha içten gülümsemek ve anın tadını çıkartabilmek adına diş sağlığına gerekli özeni göstermelerinin farkındadırlar. Bu farkındalık onları çeşitli müdahale yön

Devamı

Alpdent ile Sağlıklı Günler

Dt Emre Aldoğan 01-01-2021

Alpdent olarak sizlere sağlıklı ağız yapınızı kurmanızda yardımcı olmaktayız. Alanında uzman kadromuz ile sizlere sağlıklı ve parlak dişlere sahip olacağınız anlar sunmaktayız. Diş ve ağız sağlığı

Devamı

Diş Teli Kullanırken Dikkat

Dt Emre Aldoğan 13-11-2020

Diş teli tedavisi bireylerin sağlıklı gelişim ve ağız sağlığı kurmasında büyük önem taşımaktadır. Alanında uzman ortodontistler tarafından dişlerinizin muayenesi yapılmakta ve gerekli durum analizleri

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.