Görüntü
tedavi klinikleri

  Öncelikle ortodonti tedavisi yaptıracağınız bir kliniğe ihtiyacınız var ise bu kliniği seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlayabilmeniz için öncelikle ortodonti tedavisinin nasıl bir tedavi olduğunu iyi anlamanız gerekir. Bu sebeple önce sizinle ortodonti tedavisinin diğer diş tedavilerinden farkını paylaştıktan sonra klinik seçiminde dikkat etmeniz gereken kriterleri paylaşacağız.
  Ortodonti tedavisi herşeyden önce uzun soluklu bir tedavidir ve diğer tedaviler gibi birkaç hafta gibi bir sürede bitmez. Hatta aylar yıllar sürer. Bu sebeple tedavi olduğunuz kliniğin ve doktorunuzun bu süreç içerisinde ulaşılabilir olması gerekir. Çünkü tel tedavisi boyunca zaman zaman problemler yaşayacaksınız, teliniz kırılacak, braketiniz kopacak, teliniz yanağınıza batacak. Bu gibi sıkıntılar yaşadığınızda probleminizin hem tedavi konforu açısından hemde sağlık açısından vakit kaybedilmeden müdahale edilmesi gerekir. Bazı kliniklerde ortodontist 2 haftada bir yada ayda 1 gelerek o kliniğin ortodonti hastalarına bakar. Düşünün; böyle bir klinikte tedavi oluyorsunuz ve diş telinizin bir kısmı çıktı ve yanağınıza batıyor ve sizi çok fazla rahatsız ediyor. Bu durumu klinik çalışanlarına söylediğinizde size ortodontistlerinin 10 gün sonra geleceğini söylediler ve 10 gün sonraya randevu yazalım dediler. Hiç hoş değil değil mi?
  Ortodonti tedavisi uzun soluklu bir tedavi olup bazı kliniklerde 2 haftada bir bazılarında ise ayda bir olmak üzere kontrol randevuları verilir. Bu sebeple ilerleyen zamanda bıkkınlık oluşmaması için seçeceğiniz kliniğin size çok aşırı uzak olmamasına dikkat edin.
  Ortodonti tedavisinde seans aralarını bir ay yapmak bazı istisna durumlar haricinde tedavi süresini uzatır. Bu sebeple kontrollerinizin genelde iki haftada bir yapılacağı bir klinikte tedaviye başlamanız tedavi sürenizi kısaltacaktır.
  Diğer nokta ortodonti tedavisinde kullanılan malzemelerin kalitesini siz bakarak doğal olarak anlayamazsınız. Piyasada aynı iş için kullanılan 460 dolarlık bir malzeme varken, görüntü olarak diğeri ile yanı ve çin malı olan aynı işi yaptığı iddia edilen 12 dolara da malzeme vardır. Bu sebeple ortodonti tedavisi yaptıracağınız klinikte bütün sistem karşılıklı güvene dayalıdır. Ortodonti tedavinizi size bu güveni veren bir klinikte ve doktorda yaptırmalısınız.
Diğer nokta ortodonti tedavisi teknik bir tedavidir. Dişlerinizin güzel görünmesi tedavinin amaçlarından birisidir ve sizin ilgilendiğiniz nokta da budur. Yalnız hem tedavinin kalıcılığı açısından hem fonksiyonel olarak rahat kullanabilmeniz açısından hemde çene eklemlerinin ve çene kemiklerinin sağlığı açısından alt ve üst dişlerin birbirleri ile ilişkisinin tedavi sonunda düzgün olması gerekir. Bu konu hastaların ilgilenmedikleri bir konu olduğu için çoğu doktorunda atladığı bir konudur. Ortodonti tedavisinde de kalite farkı da tam olarak bu noktada ortaya çıkar. Bu sebeple ortodonti tedavisi yaptıracağınız kliniğin tedavinin bu aşamasına verdiği önemi değerlendirin. Bunu ancak kliniğin referans gösterebileceği hastaların tedavi öncesi ve tedavi sonrası fotoğraflarına bakarak anlayabilirsiniz.

Share:

Diş Teli Tedavisinde Önemli Adımlar

Dt Emre Aldoğan 03-08-2019

Tel tedavisi günümüzde çok popüleritesi yüksektir ve tercih oranları da fazladır. Ortodonti tedavisi aşamalarında gerekli adımlar sağlanarak süreç ilerletilmeye amaçlanır. Bu alan içinde uzmanlığını v

Devamı

Diş Telinle Gülümse

Dt Emre Aldoğan 13-06-2019

Gülmek yaşadığımız anın tadını çıkardığımızın tescilidir. Çekinmeden, korkusuzca gülmek sahip olmak istediğimiz özelliklerin başında gelir. Bazen gülmekten çekindiğimiz, dişlerimizin görünümünden hoşn

Devamı

Diş Teli ve Ağız Sağlığının Değeri

Dt Emre Aldoğan 28-12-2023

Ağız ve diş sağlığı bireylerin sağlıklı gelişimleri için oldukça önemlidir. Bireyler gerekli bakım sistemleri içerisinde çözümler geliştirerek tedavi sürecinin ilerlemesine katkı sağlamaktadırlar. Pek

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.