Görüntü
Braket Türleri ve Diş Teli Tedavisi

Diş teli tedavi süreçlerinde braketler önemli bir yere sahiptir. Pek çok birey hangi diş telini kullanmalıyım? sorusunu değerlendirerek sürecini şekillendirmektedir. Hangi braketi seçmeliyim sorusunu ele alarak değerlendirme yaptığımızda her braketin işlevinin aynı sonuca doğru bizi götürdüğünü görebilmekteyiz. Süreç boyunca önemli detayları sizler için ortaya koyarak sağlıklı bir işlem sürecini ilerletmiş olmaktayız.

 

Braket Nedir?

Braketler  dişlerin üzerinde konumlandırılarak dişlerin uygun hareketlerini sağlayan küçük kare yapılardır. Bu kare yapıların amacı estetik olarak güzel görünümlü olan sağlıklı dişlerin görünmesine yardımcı olmaktır. Estetik dişlere sahip olmak için pek çok adım mevcuttur. Bu adımların başında uygun braket seçimi gelmektedir. Bu adımı da bakım ve tedavi süreçleri izlemektedir.

Braket seçimi alanında uzman ekibimiz ile sizlerin muayene süreçlerinin adım adım sağlanmasıyla gerçekleşir. Her bireyin istek ve beklentilerinin yanı sıra sürece getirdiği problem boyutu da farklılaşmaktadır. Bu durumda ele alınan tüm bu noktalar değerlendirilir, hangi yöntemin kişiyi hem estetik görünüm hem de sağlıklı ağız yapısına kavuşturulacağı değerlendirilir. 

 

Braket Türleri Nelerdir?

Braket türleri; metal, şeffaf ve lingual türde olarak değerlendirilmektedir. Metal teller ilk çıkan ve günümüze kadar gelerek hala kullanımı olan tellerdir. Metal türler ile braketler yavaş yavaş hareket edilerek dişlerin uygun konumlarına doğru hareket sağlanmaktadır. Bu şekilde ağzınızda yavaş ama etkili ilerleme sağlayacak bir düzen sağlanmaktadır. 

Metal braketler amacına hizmet etse de estetik görünümü daha ön plana koyan bireyler şeffaf braketlere doğru ilerleme göstermiştir. Şeffaf braketler ile dişlerindeki görünüm daha az olmaktadır. Özellikle sosyal ortamdaki görünümünü çok fazla önemseyerek diş teli kullanımından uzaklaşan bireyler için şeffaf veya lingual braket türleri de karşımıza çıkmaktadır.

 

Diş Teli Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Diş teli fiyatları üzerinde en önemli etmenlerden biri braket türüdür. Diş teli fiyatları belirlenirken braket türü ve bireyin getirdiği problem durumu ön planda tutulur. Ekomik koşullar, kliniğin bulunduğu ortam, alanında uzman doktorumuz gibi durumlar da ele alındığında diş teli fiyatları üzerindeki etmenler de değerlendirilmiş olmaktadır. Diş teli fiyatları üzerindeki etmenlere dikkat ederek sizlere uygun diş teli fiyatları hakkında bilgi almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.


Share:

Diş TelininTemizliği

Dt Emre Aldoğan 11-09-2020

Diş teli tedavisi bireysel etmenlerce değerlendirilmektedir. Süreç içerisinde pek çok etmenin de etkisiyle şekillenen tedavi sürecinde temizlik önemli bir noktadır. Temizlenme adımlarının sağlıklı bir

Devamı

Dişler Neden Çapraşık Olur?

Dt Emre Aldoğan 28-06-2020

Diş teli, dişlerde gözlenen konumlanma bozukluklarına çözüm getirmek için geliştirilmiştir. Alpdent olarak sizlere istediğiniz diş teli türü seçimi konusunda yardımcı olmaktayız. Süreç içinde gerekli

Devamı

Diş Teli Fiyatları Nasıl Uygulanır, Neye Göre Belirlenir

Dt Emre Aldoğan 05-07-2024

Diş teli tedavisi; dişlerin üzerine, braket adı verilen diş telleri yapıştırılarak dişlerdeki çapraşıklıkların belirli bir süre içerisinde düzeltildiği bir tedavidir. Her hizmette olduğu gibi diş teli

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.