Görüntü
Çocuklarda Diş Teli Uygulamaları

Çocuklarımızın ağız ve diş sağlığını korumak erken yaşlardan beri önem kazanmaktadır. Erken dönemlerden itibaren düzenli kontrol ve bakım sağlamak diş sağlığı gelişiminde önemli bir noktayı oluşturmaktadır. Çocuklarımızın diş sağlığına yönelik bakış açısını ele alarak değerledirmek, korku ve kaygılarını azalatarak rutin bir süreç haline getirmek için diş muayenelerini rutin hale getirmek gerekmektedir.

 

Çocuklarda diş teli nasıl uygulanır? Çocuklarda hangi diş telini seçmeliyiz? gibi sorular ele alındığında çocuklarda ağız ve diş sağlığı koruma yolları üzerinde düşüncelerin sağlandığını görebilmekteyiz. Bir diğer üzerinde durulan konu ise diş teli fiyatları 2025 düzenlemeleri olmaktadır. Diş teli fiyatları 2025 değerlendirmelerinde öne çıkan noktaları ifade etmekteyiz. Siz de süreç boyunca gerekli adımların takipçisi olmak için bizler ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Ağız ve Diş Sağlığında Öne Çıkan Noktalar

Ağız ve diş sağlığını korurken pek çok adım ön plana alınmaktadır. Beslenme, temizlik ve tedavi adımlarını kontrol ederek muayenelere düzenli gelmek diş sağlığı uygulamaları için önemlidir. Süreciniz boyunca gerekli noktaları değerlendirirken muayene sonuçlarımız oldukça önemlidir. Özellikle çocuklarımıza rutin muayeneler gerçekleştirirken önceki ve şimdiki durumlarını değerlendirerek işlemleri düzenleyebilmekteyiz. Çocuklarımız için diş teli tedavisi etkili sonuçlar vermektedir. Peki çocuklarda diş teli uygulaması nasıl sağlanır?

 

Diş Teli Tedavisinde Çocuklar

Çocuklarda diş teli tedavileri olumlu sonuçlar vermektedir. Diş teli tedavilerinde dişlerin hareket edebilme özelliğinden yararlanılarak adım adım dişlerin kendilerine ait olan konumlarına doğru hareket etmeleri sağlanmaktadır. Bu hareket ile dişler süreç içerisinde istenen görünüme sahip olabilmektedir.

Diş teli tedavisinde çocuklar diş plağını da tercih edebilmektedirler. Her iki tedavi süreci de dişlerin sağlıklı yapısını korumasına yardımcı olmaktadır.

Diş teli fiyatları 2025 düzenlemelerinde yetişkin veya çocuk benzer değerlendirmeler yapılmaktadır. Diş teli tedavilerinde diş teli fiyatları 2025 düzenlemelerinde bireyin sorunları, sürecin değerlendirmeleri ele alınarak düzenlemeler yapılmaktadır. Bireye özgü diş teli fiyatları 2025 çizelgeleri değerlendirilerek sürecin analizi yapılmaktadır. 

 

Diş Teli Tedavisinde Plaklar

Diş plakları ve diş telleri çocukların sağlıklı ağız yapısını kazanmasında ön plana alınmaktadır. Diş plakları şeffaf plaklar olarak bilinmektedir. Şeffaf plaklar çocukluk döneminde sorunların kapsamı da değerlendirildiğinde tercih edilebilmektedirler. Çocukların dişlerindeki çapraşıklıkları değerlendirilerek gerekli muayene süreçleri düzenlenmektedir. Her çocuk için şeffaf plak kullanımı mevcut olmayabilir. Bu durumda gerekli sürecin ele alınarak çözümlenmesi gerekmektedir.


Share:

Diş Telleri Nasıl Kullanılır

Dt Emre Aldoğan 27-12-2019

Diş Telleri Nasıl Kullanılır Tel tedavi süreci bireylerin fiziksel ve duygusal gelişimine destek olmaktadır. Ortodontik diş teli tedavisi ile istenen görünüme kavuşmak her birey için mümkün olmakta

Devamı

Diş Teli Tedavisinde Çene Ameliyatı Gereksinimi Ve Alternatif Yaklaşımlar

Dt Emre Aldoğan 18-12-2024

Diş teli tedavisi belirli adımları içeren, yapısı aynı kalmakla birlikte süreç içinde ilerleyiş süreçlerinde bireylerin özelliklerine göre değerlendirilen bir tedavi biçimidir. Diş teli türleri bireyi

Devamı

Diş Teli Tedavisinde Braket Seçimi

Dt Emre Aldoğan 07-06-2019

Ortodonti tedavisinin istenen düzey ile sonuca varması için önemli olan etmenlerden biri tanesi de tedavi sürecinde önemli etmen braketlerin yapısı ve özelliklerinin ne derece düzgün olduğudur. Diş te

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.