Görüntü
Diş Teli Fiyatları Değerlendirmesi

Alpdent olarak ortodonti sürecini bireysel etmenlerle şekillendirmekte ve her bireyin kendine özgü planını ortaya koymaktayız. Süreç içerisinde pek çok soru ile karşı karşıya kalınabilmektedir. Hangi braket bana uygun? bu soruların başında gelirken sağlıklı ağız yapısı ve diş teli düzenini korumanın temellerine yönelik adımlar atılmaktadır.

Diş Teli Sürecinde Önemli Noktalar

Tedavi sürecinde önemli pek çok nokta yer almaktadır. Bu noktalar bireysel etmenlerce şekillenmektedir. Alpdent ile diş teli tedavi süreci adım adım ilerletilmektedir. Bu süreçte;

  • Bireysel yapılması gerekli adımlar hakkında bilgilendirmeler
  • Doktorla işbirliği
  • Müdahale türleri hakkında bilgilendirmeler yapılması önemlidir.

Diş Teli Fiyatları Belirlenmesi

Diş teli fiyatları 2025 düzenlemelerinde pek çok etmen iç içedir. Bu etmenlerin analiz edilerek düzenlenmesi önem taşımaktadır. Kişilerin getirdiği problem durumları, sorunun boyutu, ele alınma süreci, seçtiği klinik ve alanında uzman ortodontist diş teli fiyatları 2025 yılı değerlendirilmelerinde önemli etmenler arasındadır. Her bireyin bireysel muayenelerinin gerçekleştirilmesinin ardından diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemeleri sağlanmaktadır.

Diş Teli ile Sağlıklı Ağız Yapısı Mümkün Mü?

Sağlıklı ağız yapısının korunması tedavi sürecinde önem taşımaktadır. Süreç içerisinde her adım büyük önem taşırken diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemelerine de etki etmektedir. Ağız yapısının sağlıklı bir şekilde korunması ve gelişim gösterilmesi ile süreç istenen adımlarla ilerletilmektedir.

Braket Türlerini Nasıl Seçmeliyim?

Braket seçiminde önemli pek çok adım mevcuttur. Süreç içerisinde bireysel istekler ve ihtiyaçlar doğrultusunda düzenlemeler sağlanmalıdır. Braketler; metal, seramik, lingual olarak ifade edilebilmektedir. Son dönemlerde gelişim gösteren şeffaf braketler de süreçte tercih alanına girmiştir. 

Braketlerin Görevi Nedir?

Braketler süreç içerisinde konumlanmaların sağlamlaştırılmasında büyük önem taşımaktadır. Dişler üzerine konumlanan braketler ile hareket halinde olan dişlerin kendilerine ait olan konumlara ilerlemesine katkı sağlamaktadır. 

Braketler Nasıl Temizlenmelidir?

Temizlenme aşamalarında braketler özel malzemeler ile temizlenir. Temizlenme işlemleri kolaydır ve gerekli ürünlerle de hızlı bir şekilde temizlenmektedir. Gerekli ürünlerin tercih edilerek işlemlerin yapılması çürümelerin, bakteri oluşumlarının önüne geçmektedir. 

Gerekli etmenlere dikkat edilerek işlenen süreçlerde başarı kaçınılmazdır.


Share:

Diş Teli Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekli Olan Noktalar

Dt Emre Aldoğan 31-08-2019

Ortodonti; çapraşık dişlerin, uygunsuz çene duruşların sonucunda meydana gelen problem durumlarını belirleyen, bu sorunlar üzerinde çalışarak meydana gelebilecek problemleri önlemeye ve tedavi etmek i

Devamı

Diş Teli İle Neler Yenir?

Dt Emre Aldoğan 19-11-2022

Diş teli tedavisinde besin tüketimi önemli bir konu olmaktadır. Bireyler diş teli tedavisinde pek çok noktayı değerlendirerek sürecini yönetebilmektedir. Gerekli adımların ele alınması ile süreç isten

Devamı

Diş Teli Tedavisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Diş telleri, diş estetiği alanında sıkça kullanılan tedavi yöntemlerinin başında gelmektedir. Hastalara sunulan ortodonti tedavilerinde çok sayıda diş teli çeşidi yer almaktadır. Metal braketler, şeff

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.