Diş teli fiyatları kliniğimizde 1.500-5.000 tl arasında uygulanmakta olup tedavi süresince de taksitlendirme yapılarak ödeme kolaylığı sağlanmaktadır. Diş teli fiyatlarını etkileyen birçok faktör vardır. Bunlar;
Piyasada kaliteli olarak kabul edilen ve yaygın olarak kullanılan Amerikan ve Avrupa malı belirli markalardaki diş teli malzemeleri pahalı iken, Çin malı diş teli malzemeleri daha hesaplıdır. Çin malı malzemeler Avrupa malı malzemelerden bazen 10 da 1 civarında bile ucuz olabilir. Bu sebeple güvendiğiniz bir klinikte ortodontik tedavinizi yaptırmanızı tavsiye ederiz.
Ortodontik tedavide kullanılan diş teli çeşitlerinden hangisinin kullanılacağına ihtiyaca göre kara verilir. Örneğin 12-13 yaşlarında diş tellerinin estetik görünümünü önemsemeyen bir hasta için kullanılabilecek diş teli çeşitleri ile 20-25 yaşlarında iş hayatına girmiş ve diş tellerinin görünmesinden rahatsız olabilecek bir hastada kullanılabilecek diş teli çeşitleri farklıdır. Bu konu ile ilgili daha fazla bilgi için diş teli çeşitleri menümüzü incelemenizi öneririz.
Dişlerde hafif derecede bozukluk varken kullanılan malzemeler ile ileri derecede bozukluklarda kullanılan malzemeler farklıdır. Bu da totalde tedavi fiyatını etkileyen etkenlerden birisidir.
Haliyle diş teli tedavisi 6 yay süren bir hasta ile 18 ay süren bir hastanın diş teli fiyatları aynı olmayacaktır.
Tedavinin tek çeneye yada çift çeneye uygulanıyor olması diş teli fiyatlarını değiştirir.
Diş teli tedavisi aktif ortodontik tedavi ve pasif ortodontik tedavi olmak üzere 2 aşamadan oluşur. Aktif tedavide dişlerdeki çapraşıklıklar düzeltilirken pasif ortodontik tedavide düzeltilen dişlerin bozulması engellenir. Diş teli tedavisi her 2 aşamayı da kapsamalıdır.
Ortodonti diş hekimliğinin özel bir alanı olarak karşımıza çıkmaktadır. Diş teli, ortodontik tedavi kapsamında yapılan bir işlemler bütünüdür. Bu işlemle yüzdeki ve ağızdaki düzensizlikler diş teli il
Ağız ve diş sağlığı bireylerin gerek günlük gerek iş yaşamında dikkat edilmesi gereken pek çok noktayı kapsamaktadır. Çeşitli sorulara cevap vererek süreci ifade etmeye çalışalım. Başlıca sorularımız
Günümüzde teknoloji ve sağlık alanındaki hızlı gelişmeler ortodonti yani diş teli tedavisindeki gelişmeleri de pozitif anlamda etkilemiştir. Braket yani küçük kare yapıların dişler üzerine konumlanmas
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.