Görüntü
Diş Teli Hastaları Neden Diş Teli Taktırmayı 2 Kez Düşünüyor?

Diş teli tedavisi bireylerin estetik kaygılarını sonlandıran ve sosyal anlamda özgüven sağlarken sağlıklı bir ağız yapısını oluşturan önemli bir tedavi biçimidir. Pek çok birey diş teli tedavisine başvurmak istemekte ama kaygılar da yaşayabilmektedir. Burada dikkat edilecek nokta doğru bilgilendirme olmalıdır. Doğru bilgilenen birey tedavi öncesi, sırası ve sonrasında yapılacakları değerlendirir böylece sağlıklı ve estetik ağız yapısına da kavuşmuş olur. Diş teli öncesi, sırası kadar diş teli sonrası bakım süreçleri de oldukça dikkat edilecek noktaları temsil etmektedir. Bireylerin bilinçlenmesi tedavi sürecinde doğru bilinen yanlışları da düzeltmektedir. Bireyler tedavi sürecinde sorular düşünebilir ve bu soruları ele alarak gerekli düzenlemeleri sağlayabilirler. Bu soruları birlikte inceleyelim.

Diş Teli Takılması Ağrılı Bir İşlem Midir?

Akıllarına gelen ilk soru diş teli takılırken acı olur mu? sorusu olmaktadır. Aslında hayır böyle bir acı olmaz, zaman için yavaş yavaş dişler gereken düzgün sıraya gelmeleri için günler ve aylar içinde gerilme hissi olmaktadır. İlk kez diş teli takıldığında gerginlik ve zorlanmaların görülmesi normaldir. Zaman içerisinde bir düzelme ve gelişme sağlanabilecektir.

Diş Teli Takılması Pahalı Mı Ve Ödeme Zorluğu Çeker Miyim? 

Diş teli tedavisi sürecinde diş teli fiyatları önemli bir konu olmaktadır. Alanında uzman ortodontistin müdahale ve muayene süreçleri diş teli fiyatları konusu için oldukça önemlidir. Pek çok birey gerekli değerlendirme süreçleri için önemli olan durumları bilememektedir. Ancak genel ifade edersek var olan soruna yönelik yapılacak ek müdahaleler, diş teli türleri, alt veya üst çene tercihinin sağlanması gibi faktörleri diş teli fiyatları düzenlemelerini etkilemektedir. Günümüz diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemeleri incelendiğinde diş teli bakım süreçleri ve tedavi akışında uygun ödeme koşullarının varlığını da görebilmektesiniz. 

Diş teli tedavisinde bireyler gerekli destek hizmetlerinin de varlığı ile düzenlemelerini sağlayabilir. Alanında uzman bir ortodontistten destek almak süreç boyunca oldukça önemli bir adım olmaktadır. Sizlerin muayene süreçleri de değerlendirilerek diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemeleri sağlanabilmektedir. Durum tespiti ile adım adım süreç işlenerek sizlerin kazanmak istediği sağlıklı gülüşlere sahip olabilmektesiniz.


Share:

Yeni Yılda Diş Teli Fiyatları 2024

Dt Emre Aldoğan 31-12-2020

Diş teli tedavisinde 2024 düzenlemeleri süreç içerisinde pek çok etmenden şekillenmektedir. Alpdentin alanında uzman kadrosu ile sizlere gerekli süreç bilgilendirmeleri sunmaktadır. Diş teli nedir, di

Devamı

Diş Teli Kullananlar İçin Dikkat

Dt Emre Aldoğan 25-05-2019

Diş teli tedavisi gören hastaların günlük yaşantısı bilindiği gibi birbirinden farklı noktalarda değişiklik göstermektedir. Kişiler yeni bir döneme girerler ve beklemedikleri pek çok durumla karşı kar

Devamı

Ağız Sağlığında Diştelinin Önemi

Dt Emre Aldoğan 28-11-2023

Ağız ve diş sağlığı bireylerin çok dikkat ettiği alanlardan bir tanesidir. Hem sosyal hem de biyolojik gelişim süreçlerinde bireyler ağız sağlığı gelişimine önem verirler. Ağız ve diş sağlığı tedavisi

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.