Görüntü
Diş Teli İle Ne Yenmez?

Diş teli tedavisi alanında uzman ortodontistler tarafından yürütülerek ilerleme gösterilen bir tedavi türünü temsil etmektedir. Diş teli bakım süreçlerinde ele alınan verilerin işlemlenmesi ile adım adım süreç analizi sağlanmaktadır. Bu analiz süreçlerinde diş teli bakımlarının yapılması, gerekli tedavi planlamalarının ilerletilmesi büyük öneme sahip olmaktadır. Pek çok birey bu gelişim sistemleri içerisinde kendilerine ait olan görev ve sorumlulukları fark ederek sağlıklı bir süreç geçirebilmektedir. Bireylerin bu sağlıklı geçişlerinde alan uzmanlarının bilgilendirmeleri ve yönlendirmeleri büyük öneme sahip olmaktadır. 

Braket türlerinin ele alınması ve hangi tedavi yönteminin seçildiğinin düzenlenmesi diş teli fiyatları hakkında bizlere bilgi vermektedir. Diş teli fiyatları üzerindeki etmenler ve süreç boyunca dikkat edilecek noktalar için okumaya devam ediniz.

 

 

Diş Teli ve Bakımı

Ağız ve diş sağlığı bireylerin titizlikle üzerinde durduğu konulardandır. Ağız ve diş sağlığında bireyler kendi biyolojik ve psikolojik gelişim süreçlerini değerlendirerek adım adım analiz yapmaktadır. Diş telini temizleme yolları gerekli noktaların değerlendirilmesi ile adım adım ilerletilmektedir. Pek çok birey bu durumları değerlendirerek sürecini sorunsuz bir şekilde yürütebilir. Ortodontistlerin gerekli düzenlemeleri sağlıklı gelişim süreçlerinde ön planda olmaktadır. Diş teli türleri bu bakım sistemlerince şekillenmektedir. Braketler; metal, şeffaf ve lingual türlerde olabilmektedir. Bireylerin ihtiyaçlarına göre bu türler şekillenir ve değerlendirilir.

Diş teli bakımında temizliğe ek olarak beslenme süreçlerine de dikkat etmek gerekir. Beslenme süreçlerinde braketlerin yapılarının korunarak ilerlenmesi 

 

 

 

 

Diş Telinde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Ağız ve diş sağlığı neden önemlidir? sorusu bireyler için kıymetli olan noktaları taşımaktadır. Bireyler değerlendirme süreçlerini ele alırken bu durumlara dikkat ederek ilerleme gösterirler. Sağlıklı ağız ve diş sağlığını önemsyen bireyler hem beslenme hem de bakım süreçlerinde diş teli tedavisinde bazı noktalara dikkat etmelidirler. Beslenme sistemlerinin uygun bir şekilde ilerlemesi braketlerin zarar görmemesine ve bakımının düzgün bir şekilde yapılmasına neden olmaktadır. Sert, kabuklu, çok renkli ve yapışkan besinlerin tüketilmemesi bakım süreçleri için çok önemlidir.

Diş teli tedavisinde bir diğer ele alıncak nokta diş teli fiyatları olmaktadır. Diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemeleri braket türlerinden oldukça etkilenmektedir. Diş teli fiyatları 2024 değerlendirme süreçlerinde ele alınan durumların incelenmesi pek çok gelişim süreçlerinin de konusu olmaktadır. Etkin bir uzman desteği, donanımlı bir klinik seçimi öncelikle diş teli tedavisinde fiyatlar üzerinde etkili olan faktörlerdendir.


Share:

Lingual Tel Temizliği Nasıl Sağlanır

Dt Emre Aldoğan 02-03-2024

Diş teli tedavisi günümüz bireyleri tarafından oldukça tercih edilen bir tedavi türüdür. Ağız ve diş sağlığı gün geçtikçe önem kazanmakta ve bireyler uyması gereken durumlara dikkat etmektedir. Diş te

Devamı

Dolar artınca diş teli fiyatları ve implant fiyatları artar mı?

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Dolar son 2 ayda belirgin şeklide artış gösterdi. Peki implant ve diş telinde fiyat aynı şekilde artacak mı ? Öyleki diş telinde ve implant yapılırken kullanılan malzemeler ithal edilmektedir. Dol

Devamı

Diş Teli Tedavisini Gerekli Kılacak Etmenler

Dt Emre Aldoğan 10-07-2019

Bundan yıllar öncesinde diş teli kullanımı çok bilinmeyen, tercih edilemeyen bir tedavi yöntemi iken şuan gülümsemek denince akla ilk gelen isimlerdendir. Yazımızda diş teli fiyatları 2019 verilerinin

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.