Görüntü
Diş Teli Renkleri Nelerdir?

Diş teli tedavisi alanında uzman kadromuzun sizlere sunduğu tedavi akış süreçlerine göre ilerletilen tedavi sürecidir. Diş teli kullanımı bireysel farklılıklara göre de şekillenmiş olsa da tedavi süreçlerinde bireysel farklılıkların esas alınması mümkündür. Her bireyin ağız yapısı farklılık gösterdiği için tedavi süreci de bu bağlamda farklılıklar gösterebilmektedir. Diş teli ve bakım süreçlerinde bireysel özellikler ile alanında uzman ortodontistinizin gerekli bakım süreçlerini yönetmesi önemli bir etkiye sahip olmaktadır. 

Diş teli ve ağız sağlığının incelenmesi sağlıklı bir tedavi akışı için oldukça önemlidir. Gerekli düzen ve sistemsel ilerleme süreçlerinin yapılması bireylerin sürecinin gelişim göstermesinde önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Alanında uzman ekibimiz ile sizlerin gelişim takiplerinizi sürdürerek istediğiniz tedavi akışını sunmak istemekteyiz. Diş teli ve bakım süreçleri hakkında bilgilendirmeler, diş teli fiyatları ve diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemeleri hakkında bilgi almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

 

Diş Teli Tedavisinde Ürün Seçimi

Diş teli tedavi süreçlerinde materyal seçimleri önemli bir konu olmaktadır. Ürün tedarik süreçlerinde bireylerin istekleri ve beklentileri incelenmektedir. Bu duruma bağlı olarak ele alınan incelemeler bireylerin ihtiyaç analizlerini ortaya koymaktadır. Hangi tür braket seçimini yapacağı ele alınan bireyin tedavi süreci hazırlanır ve adım adım işlemlenir. Diş teli tedavisinin önemi ve diş teli kullanırken yapılmaması gerekenler incelenmektedir. 

Diş teli fiyatları diş teli tedavisindeki ürünlerin seçiminde önemlidir. Diş teli tedavisinde braket seçimi bireysel tercihlerce şekillenir. Braketler; metal, şeffaf, lingual veya damon yapıda olabilmektedirler. Bu istek ve değerlendirmelerce şekillenen sürecinizde ihtiyaç analizlerinin sağlanması gerekli bakım süreçlerinin takibinin yapılması için kıymetlidir. Bireylerin isteklerinin güvenli bir şekilde yerine getirilmesi sürecin adım adım ilerletilmesinde önemli bir etkiye sahip olmaktadır.

 

 

Diş Teli Fiyatlarını Etkileyen Etmenler

Diş teli ve tedavi süreçlerinde ele alınması gereken bir diğer etmen diş teli fiyatları olmaktadır. Diş teli ve bakım süreçlerinde bireylerin düzenli bir şekilde muayenelerine gitmesi altın kuraldır. Bireysel sorumluluk olarak diş teli temizliğinin sağlanması kıymetlidir. Diş teli ve temizlik aşamalarının ele alınması bireylerin sağlıklı bir ağız yapısını oluşturması için kıymetlidir. Diş teli bakımındaki önemli noktaların ele alınması ile gerekli bakım analizleri kurulmaktadır.

Diş teli türleri diş teli fiyatları 2025 yılındaki düzenlemelerde etkili olan etmenlerdendir. Metal, şeffaf veya lingual türde olabilecek diş teli türlerinin seçiminin sağlanması maaliyet açısından değerlendirilmektedir. Öncelikle hangi diş teli türünü seçeceğiniz ve sonra hangi diş sorununun olduğu ele alınmaktadır. Tek veya çift çene problemi de eklenerek süreç analiz edilmektedir.


Share:

Hangi Braketi Seçmeliyim?

Dt Emre Aldoğan 09-08-2021

Diş teli tedavi süreçlerinde braketler oldukça önemli bir öneme sahiptir. Braketlerin kullanımında hem alanında uzman ortodontistlerinizin görüşleri hem de sizlerin tercihiniz önem taşımaktadır. Diş t

Devamı

Ortodontik Tedavi Süreci Nedir?

Dt Emre Aldoğan 26-06-2019

Dişlerde gözlenen konum sorunlarıyla ilgilenen, doğru konumun sağlanması ve çarpaşık dişlerin düzene getirilmesi gibi alanlarda uğraş verebilen kişilerin uğraş alanını kapsayan tedavi sürecine ortodon

Devamı

Ortodontik Tedavi Adımları

Dt Emre Aldoğan 20-07-2019

Ortodonti; çapraşık diş problemlerinin çözüme kavuşturulması adına çeşitli müdahalelerin düzenlendiği, alanında uzman ortodontistlerin yardımıyla gerçekleşen tedavi yöntemi olarak ifade edilebilir. Gü

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.