Diş teli tedavisinde bakım süreçlerinin sistemli bir şekilde ele alınması önemli bir noktayı temsil etmektedir. Diş teli yapısı gereği temizlenmeli ve gerekli bakım süreçlerinin takip edilmesi gerekmektedir. Gerekli bakım hizmetleri de ele alınıp incelendiğinde diş tedaviniz istediğiniz düzgün sistemli bir şekilde ilerlemeyi gösterecektir. Gerekli noktaları ele alıp incelediğinizde sorunsuz bir ilerleme göstereceğinizi temin edebiliriz. Bu noktada uzman ortodontistiniz ve size pek çok sorumluluk düşmektedir. Basit ama etkili adımları ilerletmeniz de bu sistemin istenen düzeyde ilerlemesine katkılar sunacaktır.
Diş teli tedavisinde bireylerin dikkat edeceği en temel iki durumun başında zamanında randevu süreçlerini takip etmek ve temizliğe dikkat etmek gelmektedir. Diş teli nasıl temizlenir? sorusu ile başlayalım:
Diş teli temizliği atlanmaması, üzerinde durulması gereken konuları barındıran pek çok noktayı içermektedir. Bireylerin ağız hijyenine gösterdiği önem arttıkça süreçten aldıkları verim de daha fazla artmaktadır. Diş teli kullanan bireylerin her gün belirlenen zaman aralıklarında temizlik süreçlerini takip etmesi gerekmektedir. Aksi durumda gerekli düzenlemeler istenen sonuçları verememektedir.
Arayüz fırçaları ve diş ipleri diş teli tedavisinde temizlik işlemlerini tercih ederken en çok kullanılan aparatlar olarak ele alınmaktadır. Tedavi sürecinde ele alınan bu noktaların incelenmesi ile süreç istenen düzeyde ilerleme göstermektedir. Yemeklerden sonra mutlaka dişlerin fırçalanması, temizlenmesi gerekmektedir. Gargara kullanımı da diş teli tedavisinde öne çıkan noktalar arasında yer almaktadır. Ortodonti sürecinde diş teli bakımı nasıl olmalıdır? sorusu incelendiğinde de bu durumların ele alındığını görebilmektesiniz.
Diş teli tedavisi gören bir hastanın diş temizliğine dikkat etmesi önemli bir konudur. Ek sorunların meydana gelmesi diş teli tedavisini uzatabilir ve daha karmaşık hale getirebilir. Yeterince temizlenemeyen braketlerin çevresinde renk değişimleri gözlenirken diş aralarındaki besinlerin birikmesi de çürümelere neden olabilir. Bu durumda başka tedavi süreçlerinin yapılması motivasyonunuzu da etkileyecektir. Kompleks süreçler fiyatlar üzerinde de etkili olmaktadır. Diş teli fiyatları 2024 değerlendirmelerinde de bu durumların etkilerini görebilmektesiniz. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri kişisel olarak yapılan tedavi planına da etki etmektedir.
Diş teli tedavisinde braket seçimi önemli bir konudur. Dişlerin hareketine destek olarak kendilerine ait konumlara doğru hareket ettiren braketler ile sağlıklı gülüşlerinizi kazanmış olacaksınız. Diş teli tedavisinde metal braketler ilk çıkan türdür. Bu türlerin zaman içerisindeki gelişimi ile şeffaf türler tercih edilmektedir. Braket türleri diş teli fiyatları 2024 değerlendirmelerine etki etmektedir. Hangi tür braketi tercih ettiğiniz diş teli fiyatları 2024 değerlendirmeleri için büyük öneme sahiptir. Metal braketlerin şeffaf braketlere göre ele alındığında diş teli fiyatları 2024 değerlendirmeleri daha düşük olmaktadır. Gerekli düzenleme ve değerlendirmeler ışığında diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemeleri ele alınıp incelenmektedir. Bu durumda ekonomik koşullar da incelenmektedir.
Braketlerin temizlenmesi kişisel özelliklere göre değişim göstermektedir. Şeffaf ve metal braketler dişlerin ön yüzlerine takılmaktadır. Bu durumda temizlenecek dişlerin ön planda olması işimizi kolaylaştırırken lingual braketlerin dişlerin arkasında olması temizlik işini bir tık zorlaştırmaktadır. Zaman içerisinde alışan hastalar ve bu görüntüden hoşlanarak lingual kullanmak isteyen kişiler için bu bir sorun olmamaktadır. Gerekli düzenlemeler ile işlemleriniz hızlı bir şekilde ilerleme göstermektedir. Lingual teller diş teli fiyatları 2024 değerlendirmelerine göre yüksek fiyatlı braketler olarak değerlendirilmektedir.
Diş teli tedavisinde bireyler istenen amaca ulaşmak için pek çok değerlendirme süreçlerine tabi tutulurlar. Gerekli filmler ve muayeneler ile bireylerin acısı, ağrısı olmadan sürecinin ilerlemesi için gerekli destek süreçleri takip edilmektedir. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri ve gerekli destek süreçleri hakkında bilgi almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.