Görüntü
Ortodonti Sürecinde Diş Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Ortodonti tedavisinde bireyler ağız ve diş sağlığına büyük önem vermektedir. Bu önemin olmaması durumunda ise bireylerin tedavi süreci istediği gibi ilerlememektedir. Sağlıklı bir ağız yapısı oluşturmanın altın anahtarı bireylerin tedavi süreçlerinin adım adım istenen düzeyde ilerleme göstermesidir. Bu durumda alanında uzman bir ekibe, işbirliği içinde olan kişilerin varlığına önem vermek gerekmektedir. Tedavi süreçleri içinde ele alınan bazı noktalar mevcuttur. Bu noktalar diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri, braket türleri, diş teli tedavi süreci adımlarının nasıl olacağı olmaktadır.

Diş teli tedavisi her bireysel değerlendirmeler sonucunda ele alınan bulgulara göre düzenlenmektedir. Gerekli adımların analizleri ve diş teli tedavisi hakkında ayrıntılı bilgilendirme için okumaya devam ediniz.

Diş Teli Tedavisi Ağrılı Bir Süreç Midir?

Diş teli tedavisini bireyler tercih etse de ayrıntılı bilgilendirmeler ile daha sıcak bakış açısına sahip olabilmektedir. Diş teli tedavisi düşünüldüğü gibi sürekli ağrı ve acı ile geçen sancılı bir süreç değildir. Tedavinin ilk aşamalarında alışma süreciniz de değerlendirildiğinde acı ve ağrı hissetmeniz normaldir. Bunları azaltmak için gerekli aparat ve ürünlerin kullanımını da değerlendirmekteyiz. Sizlere bireysel olarak destek ve bilgi akışlarını sunmaktayız. Diş teli tedavileri ve diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri hakkında tüm değerlendirmeleri sizlere sunmaktayız.

 

Diş Teli Temizliği Nasıl Yapılır?

Diş teli temizliğinin sağlanması süreç boyunca çok önemlidir. Sağlıklı bir süreç akışını görebilmemiz için hem bireysel hem de doktorunuzun muayene süreçleri büyük öneme sahiptir. Diş teli temizliğinin yapılması ile ağzınızda sağlıklı yapı oluşturmuş olacaksınız. Diş teli temizliği için gerekli ürünler ortodontistiniz tarafından sizlere sunulacaktır. Bu değerlendirmelerin sağlanması ile düzen kurulmuş olunacaktır. Braket kenarlarında besinlerin birikmeleri gözlemlenebilir. Bu birikimlerin temizlenmemesi durumunda dişleriniz parlaklığını kaybedebilir ve lekeler kalabilir. Diş ipleri, fırçalar ve beslenme süreçlerinin takip edilmesi süreç için büyük öneme sahiptir.

Diş Teli Tedavilerinde Beslenme Süreçleri

Diş teli tedavi adımlarında beslenme süreçleri büyük öneme sahiptir. Diş teli tedavi süreçlerinde beslenme önemli bir konudur. Özellikle diş teli varken beslenebilir miyim? Katı besin yiyebilir miyim? gibi sorular oldukça sık sorulmaktadır. Braketlerinize zarar vermeyecek sertlikte her besini tüketebilirsiniz. Besinlerinizi keserek tüketmeniz braketlere baskıyı da önleyecektir. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri de ek sorunlar içerisinde değerlendirilmektedir.

 

Alpdent ailesi ile tanışmak ve diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri hakkında bilgi sahibi olmak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.


Share:

Diş Telinde Temizlik Nasıl Yapılır?

Dt Emre Aldoğan 11-02-2023

Diş teli tedavisinde ele alınması gereken konuların başında temizlik gelmektedir. Temizlik sayesinde ağız ve diş sağlığınız istenen düzeyde ilerleme göstererek gelişim göstermektedir. Bireylerin geliş

Devamı

Ağız ve Diş Sağlığında Diş Telinin Önemi

Dt Emre Aldoğan 23-10-2023

Ağız ve diş sağlığını korumak bireylerin görev ve sorumluluğundadır. Pek çok birey günümüzde ağız ve diş sağlığı korumasına dikkat etmektedirler. Bireylerin bu bağlamda desteklenmesi ve bilgi alması k

Devamı

Diş Teli Tedavisi ve Detayları

Dt Emre Aldoğan 19-05-2019

Hayatın doğal sürecinde pek çok kişi diş tellerini kullanmayı tercih etmek istese bile etrafından duyduğu doğru olmayan yargılar onun fikrini etkileyerek vazgeçmesine sebep olabilmektedir. Kimi kişi c

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.