Ağız ve diş sağlığı süreçlerinde bireyler diş telini sıkça kullanırlar. Bireylerin diş ve ağız sağlığını korumasında etkili bir yöntem olan diş teli tedavisi gerekli bakım süreçleri ile daha sistemli bir şekilde ele alınarak düzenlenmektedir. Diş teli bakım süreçleri bireylerin hem estetik görünümüne katkı sunar hem de gelişimlerinin hızlı ve sistemli bir şekilde ilerlemesine olanak verir. Pek çok diş teli türü tedavi sürecinde etkili olmaktadır. Metal, şeffaf, lingual gibi pek çok tür diş teli tedavisinde etkili olmaktadır. Görünmez diş teli türleri bu değerlendirme sistemlerinde ön plana çıkmaktadır. Pek çok birey tedavi sürecinde ele aldığı durumları analiz ederek sürecini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmektedir. Bireylerin bu değerlendirme sistemlerini kurarak ilerlemesi pek çok avantajı da beraberinde getirmektedir. Diş teli bakım süreçleri bu şekilde adım adım ilerlemektedir.
Diş teli bakım süreçleri bireylerin sağlıklı gelişim sistemleri kurması adına oldukça önemlidir. Pek çok birey gerekli düzen ve değerlendirmeler yardımı ile sürecini ilerletebilmektedir. Uzmanların verdiği yönerge ve düzenler pek çok durumun analiz edilmesine katkı sağlar. Bireylerin bakım süreçlerinde dikkat edeceği iki temel durum vardır. Birincisi temizlik ikincisi randevulara uyum sağlamaktır. Bireyler temizlik sistemlerine dikkat ederek ağız yapısını korur ve destekler. Braket kenarlarında besin birikmesi bakım vermediğimizde sık görülen bir durumdur. Bu noktada temizlik olmadığında çürüme ve kokmalar gözlemlenebildiği gibi bu bakımsızlık tel tedavisi sürecini de olumsuz olarak etkilemektedir. Diş teli tedavisinde ek sorunları meydana getirdiği gibi diş teli fiyatları da bu durumda etkilenmektedir. Çünkü diş ve ağız yapısına verilecek her müdahale diş teli fiyatları açısından farklılık gösterilerek düzenlenmektedir. Diş teli fiyatları bireyin getirdiği sorun çerçevesinde değişim göstermektedir.
Diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmeleri bireylerin tedavi süreçleri ile oldukça iç içe düzenlenmektedir. Belirli bir aralık düzeni olsa da bireyin getirdiği problem durumu ve seçtiği diş teli türü diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemelerini de etkilemektedir. Gerekli bilgi akışı ve değerlendirmeleri yapabilmek için Alpdent ile iletişime geçebilirsiniz.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.