Görüntü
dişteli fiyatları

  Diş teli tedavisi ağız yapısındaki bozuklukların, estetik olarak daha güzel görünmesi ve fonksiyonel olarak daha rahat kullanılması amacıyla, diş teli aracılığıyla belirli bir süreç içerisinde düzeltildiği bir tedavidir.
 Diş teli fiyatları belirli kriterlere göre değişken olup( tek çeneye mi uygulanacak çift çeneye mi, metal tel mi kullanılacak görünmez tel mi gibi) 1500-6000 tl arasında değişmektedir. Bununla birlikte diş teli fiyatları 2015 yılında her yıl olduğu gibi artış göstermiştir. Yalnız bu fiyatlar sabit olmayıp her klinikte farklı uygulanmaktadır. Bu yazımızda diş teli fiyatlarındaki bu farklılığın sebebini sizinle paylaşacağız.
  Satın aldığınız her hizmette olduğu gibi diş teli tedavisininde bir kalitesi vardır. Tedavideki kalite farkı fiyat farkını oluşturan en önemli sebeptir. Peki tedavi kalitesindeki fark nasıl oluşur, tedavi kalitesini belirleyen etkenler nelerdir, ve kaliteli bir tedaviyi seçebilmek için nelere dikkat etmelisiniz;
 1) Bazı kliniklerde diş teli tedavisini yapan doktorunuz klinikte sabit olarak çalışmayıp iki haftada bir yada ayda bir kliniğe gelip diş teli hastalarına bakar. Böyle bir klinikte tedavi oluyorsanız diş telleriniz ile ilgili bir problem çıktığında doktorunuzun kliniğe geleceği günü beklemek zorunda kalırsınız. Ayrıca doktorunuz o klinikte bir çalışandır. Dolayısıyla klinikten ayrılabilir ve tedavi ortasında doktorsuz kalabilirsiniz. Yada diş teli tedaviniz bittikten sonra bir problemle karşılaştığınızda (örneğin dişlerinizde bozulma olduğunda) doktorunuz klinikten ayrıldığı için muhatap bulamayabilirsiniz. Böyle kliniklerde diş teli fiyatları daha düşüktür. 
  2) Diş teli tedavisinde kullanılan malzemenin kalitesi önemlidir. Tedavide kullanılan tellerin Amerika ve Avrupa malı olduğu gibi çok daha ucuz olan Çin mallarıda bulunmaktadır.
  3) Fiyat aldığınız tedavinin tam bir ortodonti tedavisi olduğuna emin olun. Tam ortodonti tedavisi; dişlerde hatasız bir düzeltmeyi kapsayan aktif ortodontik tedavi ile, tedavi bittikten sonra dişlerdeki bozulmaların önlendiği pasif ortodontik tedaviden oluşur. Aktif tedavi dişlerdeki bozukluğun miktarına göre 6 ay-3 yıl sürerken, pasif tedavi 4 yıl sürer.
  4) Kullanılacak malzemenin ne olduğu diş teli fiyatlarını etkiler. Diş teli tedavisinde kullanılacak malzemeler; metal braketler, seramik braketler, safir braketler, self ligating braketler ve damon braketlerdir. Ve bu sistemlerin fiyatları birbirinden farklıdır..
 

 

  Şunu unutmamak gerekirki diş teli tedavisine başlanabilmesi için dişlerde çürük ve diş taşı olmaması gerekir, çürük varsa tedaviden önce dolgu yapılmalı, diş taşı varsada tedaviden önce temizlenmelidir. Bu tedavi hizmetleri verilen diş teli fiyatlarına dahil değildir.
  Türk diş hekimleri birliğinin belirlediği diş teli fiyatları 2015 yılında değişmiştir. Türk diş hekimleri birliğinin belirlediği fiyat listesini TDB nin resmi sayfasından öğrenebilirsiniz.

Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.