Görüntü
güzel gülüşler

Diş teli fiyatları nasıl belirlenir?

   Diş teli tedavisinde sabit bir fiyat yoktur. Kullanılan malzemenin cinsi markası,üretim yeri, özelliği, tedavinin toplam süresi, diş telinin ağızda kalma süresi, dişlerdeki çapraşıklığın miktarı ve tedavinin tek çeneye mi yoksa çift çeneye mi yapılacağı diş teli fiyatlarını belirleyen önemli faktörlerdir.

  Diş teli tedavisinde kullanılan malzemeler; metal braketler estetik braketler, şeffaf plaklar ve lingual braketler olmak üzere gruplandırılabilir. Bu malzemelerin içinde en ucuzu metal braketlerdir. Yalnız yanlış anlaşılmaması gereken nokta en ucuzu metal braketler derken en kalitesizi demek istemiyoruz. Yukarıda saydığımız malzemelerin hepsinin yaptığı iş, dişleri düzeltme miktarı aynıdır. Hatta metal braketler ile daha çapraşık vakalar daha basit bir şekilde düzeltilebilir. Metal braketlerin ucuz olmasının sebebi kalitesinin az olması değil, yapımında kullanılan malzemenin ucuz olmasıdır.

 

  Şeffaf braketlerde kullanılan marka çok önemlidir. Çin malı şeffaf braketler oldukça ucuzdur. Hatta bazı çin malı şeffaf braketler metal braketlerden dahi ucuzdur.Bu şeffaf braketler sert plastikten üretilirler. Sert plastik braketler zamanla renk değiştirdikleri için ve esneme özellikleri olduğu için pek tercih edilmezler. Avrupa ve Amerikan malı şeffaf braketler ise oldukça pahalıdır ve bu braketler seramik yada safirdir. Safir ve seramik braketler renk değiştirmedikleri için ve esnemedikleri için hem tedavi süresince güzel görünürler hemde diş hareketlerini daha stabil yaptırırlar. Braketlerle yapılan diş teli tedavisi içinde diş teli fiyatları en yüksek olan kaliteli bir safir yada porselen braket sistemidir. 

  Şeffaf plaklar ile yapılan diş teli tedavisi aslında diş teli kullanılmadan yapılır. İnvisalign sistem ortoaligner, cleanaligner gibi ticari isimleri ile piyasada bulunmaktadır. Pahalı sistem olmasıyla beraber sağladığı konfor düşünüldüğünde verilen paranın hakkını fazlasıyla vermektedir.

  Lingual diş teli yaklaşık 15 yıl önce diş tellerinin görünmesinden rahatsız olan yetişkin hasatların beklentilerini karşılamak, sosyal hayatlarını etkilemeden dişlerini düzeltebilmek amacıyla üretildi. Tedavi süresini uzatması pahalı olması ve ağız içerisinde özellikle dilde sık sık yaralanmalara sebep olması önemli dezavantajlarındandı. İlk çıktığı yıllarda alternatifinin olmaması kullanılması için bir sebepti. Şeffaf plak tedavisi uygulanmaya başladıktan sonra populeritesini kaybetti. Günümüzde diş tellerinin görünmesini istemeyen hastalarda, şeffaf plak tedavisi ile düzeltilemeyecek ağır çapraşıklık vakalarında, tercih edilmektedir.Diş teli fiyatları fiyat performans açısından değerlendirildiğinde lingual diş teli tekrar tekrar düşünülmesi gereken bir konudur.


Share:

Ağız ve Diş Sağlığı

Dt Emre Aldoğan 17-08-2019

Yazımızda kişinin günlük yaşantısına yön verecek olan diş sağlığı etmenine değinmemiz gerekiyor. Diş teli tedavisini ele alarak sürece başlayalım. Diş teli süresi nelerden etkilenir? Diş teli fiyatlar

Devamı

Sağlıklı Ağız Yapısı ve Diş Teli

Dt Emre Aldoğan 05-04-2020

Ağız ve diş sağlığı süreçte her adımda önemlidir. Sadece belirli bir tedavi sürecindeyken değil her anımızda bu kuralı benimsemeli ve korumalıyız. Alpdent olarak sizlere gerekli hizmetleri de sunmakta

Devamı

Diş Teli Sonrası Diş Beyazlatma

Dt Emre Aldoğan 14-12-2020

Diş teli kullanımı günümüzde daha da artmakta olan konulardan bir tanesidir. Bu nedenle de diş teli hakkında bilgilendirmelere sahip olmak isterler. Bu durumda diş teli nasıl takılır, diş teli fiyatla

Devamı

Diş teli tedavisi ve daha fazlası

Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.