Görüntü
Diş Teli Kullanmak Zorunda Mıyım?

Diş teli kullanımı bireysel tercihler sonucunda günümüzde çokça yaygınlaşmaktadır. Alanında uzman kadromuz ile sizlerden gelen talepler doğrultusunda uygun yönlendirme ve müdahale adımlarını tasarlamaktayız. Süreç içerisinde gerekli durum analizlerini gerçekleştirmekteyiz. Bu analizler bizleri diş teli fiyatları 2024 olanaklarına doğru ilerletmektedir. Fiyatlandırma 2024 sonuçlarına göre tedaviniz planlanmaktadır.

Diş Teli Nasıl Takılır?

Diş teli takımı süreç içerisinde pek çok durum analizi ile şekillenmektedir. Hangi braket türü tercih edilecek, kimler bu türden yararlanacak, süreç içerisinde gerekli durum analizi nasıl sağlanır gibi pek çok soru işareti olan bireyler için öncelikle braket nedir , hangi braket türü seçilmelidir sorularını cevaplandıralım.

Braket Türü Nasıl Seçilir?

Alpdent ile braket türleri seçimlerinde sizlerin görüşleri doğrultusunda hizmet sunmaya devam etmekteyiz. Alanında uzman ekibimiz ile süreç yönetimi kurmaktayız.

Braket türleri; metal braketler, şeffaf (görünmez) braketler ve lingual braketler olarak ayrılmaktadır. Braket türleri diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerine karşı etkili olmaktadır.

Metal Braket Kullanmalı Mıyım?

Günümüz diş teli tedavilerinde en çok akla gelip tercih edilen türlerdendir. Paslanmaz çelikten üretimi sağlanmaktadır. Bazı bireyler diş teli paslanır mı diye kaygılanmaktadır. Braketlerin arasından teller geçmektedir. Bu teller ile dişler birbirine tutunarak uygun konumlara doğru hareket etmektedir. 

Yetişkin bireylerin tercihi süreç içerisinde şeffaf ve lingual türlere doğru kaymaktadır. Daha az görünen ve estetik durumu önemseyen türlere geçiş başlamaktadır. 

Metal türleri çocukların kullandığını ifade eden birey sayıları da fazladır. Bu durum kişiseldir. Her birey istediği kriterleri değerlendirerek sürece başvurabilmektedir.

Şeffaf ve Lingual Braket Farkı Nedir?

Şeffaf ve lingual braketler estetik anlamda etkili çözüm önerileri sunmaktadır. Bu bağlamda yetişkinlerin istek listelerinde daha çok yer almaktadırlar. Ancak ikisi arasında pek çok ayrım söz konusudur.

Şeffaf braketlerin görünürlüğü metallere göre daha azdır. Daha kırılgan yapıda oldukları da ifade edilmektedir. Ancak bu durumda etkili bakımın yapılması gerekir. 

Lingual yapıların ise görünürlüğü çok azdır. Çünkü dişlerin arka kısımlarında yer almaktadırlar. Dezavantajı ise dilde yaralanmaları yapmasıdır. Bu duruma dikkat ederek kullanılmalıdır. Yetişkinler görünmemesinden ötürü çokça tercih etmektedirler.

Diş Teli Fiyatları 2024 Düzenlemeleri

Diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri ile bireyler kendi ödeme planlarını görebilmektediler. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinde pek çok etmen iç içedir:

-Bireyin kendi problem durumu

-Uygulayıcının alan uzmanlığı

-Kullanılan malzeme niteliği

-Braket türü

-Ek müdahaleler bu kapsamda ele alınabilir. Tüm verilerin kontrollerin sonucunda diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemeleri ortaya konulmaktadır.

Alpdent olarak sizlere diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemelerine göre ödeme olanakları kurmaktayız. 


Share:

Ortodonti Tedavisi ile Gülümse

Dt Emre Aldoğan 08-03-2020

Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları üzerindeki faktörlerinden, diş teli nasıl takılır sorusundan, şeffaf diş teli ve görünmez diş teli çeşitlerinden, diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemelerindek

Devamı

Plak Tedavisi Kime Yapılır?

Dt Emre Aldoğan 05-05-2020

Alpdent olarak kullanıcılarımızın tüm işlemlerinde onlara kolaylıklar sağlamak ve sağlığına katkı sağlamak en büyük amacımızdır. Süreç içerisinde gerekli tüm desteği sizlere sunmaktayız. Diş teli t

Devamı

Kimler Diş Teli Kullanmalıdır?

Dt Emre Aldoğan 09-10-2022

Diş teli tedavisi günümüzde tercihi yüksek olan ve olumlu sonuçlar veren bir tedavi sürecidir. Tedavi sürecinde belirlenen adımların adım adım uygulanması ile istenen süreç aşamaları sağlıklı sonuçlar

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.