Görüntü
Diş Teli Tedavisinde Beslenme Süreçleri

Ağız ve diş sağlığı tedavilerinde gerekli süreç analizlerinin yapılması önemlidir. Hangi tedavi yöntemi ile sorunların ele alınacağını belirlemek pek çok durum açısından önemlidir. Hastanın bilgisi dahilinde sürecin ilerlemesi, hazırlıklı olmak adına önem arz etmektedir. Tedavi boyunca uygulanan müdahaleler ile sürecin ilerlemesi maddiyat anlamında da bazı durumların ele alınmasını gerektirmektedir.

Diş teli tedavisi günümüzde en çok tercih alanına giren tedavi süreci olmaktadır. Diş teli tedavileri bireysel tercihler ve problem durumu ile değerlendirilmektedir. Bu durumların analiz edilmesi ile süreç işlevsel bir şekilde ilerleme sağlamaktadır. Diş teli fiyatları nedir? Diş teli fiyatları üzerindeki etkiler nasıl değerlendirilir? soruları da ağız ve diş sağlığı tedavilerinde öne çıkan noktalar arasında yer almaktadır. Diş teli fiyatları ele alınıp incelendiğinde bazı noktaların değerlendirilmesi gerektiğini görebilirsiniz. Öncelikle süreç boyunca ele alınacak noktaların başında müdahale yöntemleri gelmektedir.

 

Müdahale Yöntemleri Nedir?

Diş teli tedavileri boyunca braket adı verilen yapıların dişlerin hareketlerini kolaylaştırması açısından önemli bir yer tuttuğu görülmektedir. Braket türleri nasıl seçilir? sorusu ele alındığında braketlerin tedavi boyunca önemli bir yer tuttuğunu görebilirsiniz. Braketler; şeffaf, metal veya lingual yapıda olabilmektedir. Bu yapılar braketlerin daha işlevsel bir şekilde tedavi sürecinde rol alması için kullanılmaktadır. Her birey kendi isteği doğrultusunda braket seçimi yapabilir, tedavi süreci boyunca da bu braketlerin nasıl bir rol oynadı hakkında bilgi sahibi olabilir.

 

Braket Temizliği Nasıl Sağlanır?

Braketlerin temizlenmesinde pek çok nokta önem taşımaktadır. Çoğu birey diş teli tedavisinde temizlik etmeninin önemini fark edememektedir. Bu sürecin değerlendirilmesinde önemli olan noktalar ise temizlik olmadan sağlıklı bir işleyişin de gerçekleşmeyeceği olmaktadır. Diş teli tedavi sürecinde braket kenarlarının temizlenmemesi zor lekelerin oluşmasına neden olmaktadır. Bu lekelerin istenen düzeyde temizlenmemesi durumunda ise süreç uzayabilir, dişlerde renk değişimi de gözlemlenebilir. Gerekli durumların analiz edilmesi ve bireysel sorumlulukların farkına varılarak tedavi sürecinin ilerletilmesi gerekmektedir.

 

Diş Teli Fiyatları Değerlendirmesi

Diş teli fiyatları belirlenirken pek çok etmen ele alınmaktadır. Diş teli fiyatları bireyin getirdiği problem durumu içerisinde değerlendirilmektedir. Sizler de gerekli tedavi süreçleriniz için diş teli fiyatları hakkında bilgi almak adına bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Diş teli fiyatları ödeme koşullarını değerlendirebilir, sürecinizi programlarken destek alabilirsiniz.


Share:

Diş Teli Kullanmak Zor Mu?

Dt Emre Aldoğan 26-05-2020

Diş telleri, dizilimi ağza uygun olamayan, çapraşık görünümlü dişlerin düzeltilmesi adına kullanılan tedavi yöntemlerindendir. Diş teli fiyatları da kullanılan ürünler ve tedavi yöntemlerine göre şeki

Devamı

Ortodonti tedavisinde sağlam dişi çekmek doğru mu

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Ortodonti tedavisi; dişlerdeki yer darlığından kaynaklanan çapraşıklığın dişlerin üzerine diş teli yapıştırılarak belirli bir süre içerisinde düzeltildiği bir tedavidir. Ortodonti tedavisinde yer

Devamı

Ortodonti tedavisinin ağız sağlığına etkileri

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Ortodonti yunancada "orto" ve "dont" kelimelerinden gelmektedir. Orto ideal anlamına gelirken dont kelimeside diş anlamına gelir. Ortodonti dişlerdeki ve çene kemiğindeki uyumsuzluklarla, normal

Devamı

Diş teli tedavisi ve daha fazlası

Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.