Diş teli tedavisinde süreç pek çok adımdan oluşmaktadır. Bireylerin sürece başvurma oranları da oldukça yüksektir. Günümüzde bireyler kendi beklentilerine uygun bir süreci farkettiğinde tedaviye daha hazır olmaktadır. Bu durumda alanında uzman kadromuz ile sizlere süreç analizinizi ifade etmekteyiz:
Diş teli tedavisi bireylerin dişlerin uygun konumlarına doğru ilerlemesine destek vermesi için tercih edilen yöntemlerdendir. Bu tedavi süreçlerinde muayene ile başlayan ve braket seçimi ile şekillenen adımlar bireyin beklentileri doğrultusunda ilerlemektedir.
Kabaca ifade ettiğimiz basamakları ayrıntılandırırsak muayene aşaması ilk sürecin başlangıcı sağlanır. Bireyin klinğe gelip doktoru ile tanışıp sorunlarını ifade etmesidir. Sorunların boyutu, şiddeti ve ek durumların değerlendirilmesi muayene için önemli bir adımdır. Muayene sürecinde tüm durumların analiz edilmesi ve bu doğrultuda ilerleme sağlanması gerekmektedir.
Muayene adımlarında ilk olarak bireyin sorunu ele alınarak değerlendirilmektedir. Sorun nedir sorusunun ardından gerekli röntgen ve işlemlerin yapılması ile ek sorunlar varsa ortaya çıkarılır. Ek sorunların erken tespiti ile süreç içerisinde karşımıza çıkabilecek olumsuz durumları da ortadan kaldırmış olacağız. Ek müdahalelerin belirlenmesi ile diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinde yer olunacak etmenler değerlendirilmiş olunacaktır. Diş teli fiyatları 2024yılı düzenlemlerine ek olan tüm etmenler de dahil edilerek fiyatlandırmalar düzenlenir.
Diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemelerinde öne çıkan etmenler vardır. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemlerinde ele alınan tüm durumların dikkatlice incelenmesi gerekir. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:
- Ekonomik durumlar
- Uygulanacak olan klinik seçimi
- Ortodontistin alanında uzmanlığı
- Bireyin getirdiği problem sorunları
- Gerekliyse ek müdahaleler ve sürecin uzunluğu
gibi etmenler ifade edilebilmektedir.
Sağlıklı ağız ve diş sağlığında temizlik, bakım ve kontrol önemli olan adımlar arasındadır. Temizlik süreci braketlerin bakımı açısından oldukça önemlidir. Braket kenarlarının temizlenmesi ile kahverengi yapılanmaların önüne geçerek çürümeleri engellemektedir. Amacımız braketlerin temizlenmemesinden kaynaklı çürümelerin önüne geçerek sağlıklı ağız yapısını kurmaktır.
Alpdent olarak sizlere diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri ve gerekli süreç analizleri hakkında bilgiler sunmaktayız.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.